Ha nem vagyunk teljesen vakok, akkor érdemes lenne legalább más kárából tanulni – írja a Facebook oldalán Hadházy Ákos.

Hadházy szerint Orbán bebetonozott hatalmának ékes példája a török választás
Kép: Facebook/Orbán Viktor 

A török diktátor megint megnyerte az úgynevezett választásokat, vagyis azt az eseményt, amit ő választásnak nevez. A török ellenzék ugyan sokkal jobb állapotban van a magyarnál, a tisztességtelen körülmények között mégis ugyanúgy esélytelen volt, mint a magyar ellenzék.

Ha már magunk kárán nem tanuljuk meg, legalább a törökök tragédiájából vegyük észre: a tisztességes választások kiharcolása, a propagandagépezet letörése nem szimbolikus ügy, hanem a leggyakorlatiasabb kérdés. A valódi választások, a jogállam, a demokrácia kivívása nem a győztes választások utáni feladat, hanem a győztes választások elengedhetetlen feltétele.

- írta közösségi oldalán.

Kitért arra is, hogy az elmúlt években, de még az elmúlt hetekben is számtalanszor hallottam azt az ostobaságot, hogy Orbán Viktor rendszere kártyavárként omlik majd össze, amikor „a zemberek” majd saját bőrükön érzik az elcseszett gazdaságpolitika, a szétlopott ország pénzügyi következményeit.

Ha saját magunktól nem, legalább szegény törökök példájából lássuk, mekkora hülyeség ez. A törökök a magyarénál is nagyobb inflációval, leértékelődött valutával, kivándorlással néznek szembe, de Erdogan ugyanúgy tudja, mint Orbán, hogy egy jól kiépített propagandagépezettel az emiatt érzett harag könnyedén eltéríthető.

- tette hozzá a politikus, aki szerint ha saját kárunkon nem, akkor a legalább a törökök példáján vegyük észre, hogy mindenekelőtt a propagandagépezet az, ami miatt nem beszélhetünk valódi választásokról.

A független képviselő szerint a török, orosz, magyar autokráciák lényege, hogy végig úgy nézzen ki, mintha választásokon le lehetne választani a diktátort, de valójában szinte biztosan nem lehet. Az az ördögi a dologban, hogy a szinte szó által adott halovány remény fenntartása leginkább a hibrid rezsimek autokrata vezetőinek az érdeke.

Sok energiát fektetnek abba, hogy ez a szinte szócska ott legyen. Mert nekik tökéletesen megfelel, ha az ellenzék azt gondolja, hogy a tiszta választások feltételeit semmiképp nem lehet kivívni, akkor hát várjunk hátratett kézzel még négy évet, hátha majd egy jobb jelölttel és jobb kampánnyal sikerül.

Forrás: Facebook

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szegfue
"Kisértetiesen" hasonlit a magyar eredményhez. Az "ellenzék" a törököknél is a nagyobb városokban van többségben, ami max. az össz népesség kb. 30 %-át teheti ki. A vidéken élők a legszegényebbek és a legjobban "lebutitott" emberek, akik még mindig Erdogánra szavaztak.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
szegfue
"Kisértetiesen" hasonlit a magyar eredményhez. Az "ellenzék" a törököknél is a nagyobb városokban van többségben, ami max. az össz népesség kb. 30 %-át teheti ki. A vidéken élők a legszegényebbek és a legjobban "lebutitott" emberek, akik még mindig Erdogánra szavaztak.
csak úgy....
@Philip Marlowe: a fideszhívek elvakult,gondolkodásra képtelen butasága sokkal nagyobb beszarás, ezt hidd el nekem! :)
Eladott Ország
Ugyanaz van ott is mint amit itt a geci csinált, a regnáló hatalom gyakorlatilag leválthatatlan, az ellenzék bukása a rendszerbe van kódolva. Meghekkelt "demokrácia", ha úgy tetszik illiberális börtön. A demokrácia térben és időben nagyon kevés, jellegzetes helyeken tudott gyökeret verni. Török – és Madzsarország’ nem tartozik ezek közé. Akkor ez eldőlt. Basz6tyúk. Törökországban stabil 100 %-os infláció és meredek életszínvonal zuhanás. Persze ettől még megválasztották, mivel a lakosság nagy része munka nélkül nyomorog vidéken, vagy nyugdíjas, csak az állami médiából tájékozódik és nekik az egyetlen örömük, ha az ország radikális iszlamista és ellenséges a nyugattal szemben, nem pedig jövőképet és jobb életet akarnak. Nagyon hasonló ott a helyzet mint hazánkban. Kb. annyi esélye van ott is az ellenzéknek mint az oroszoknál, vagy nálunk. Majd 20 év autokrácia után pont most lehet majd őt leváltalni holmi szavazatokkal, hát persze. Az is teljesen életszerű hogyha esetleg veszít is valahogy, majd szépen átengedi a hatalmat és majd kis szorgos ellenzeki politikusként vár majd a sorára a kővetkező választásokig, nevetséges,ha meg veszitene akkor 2 héten belül börtönben lesz az egész ellenzék. Ez nem Európa, hogy Merkel mami ünnepélyesen visszavonul és integet, ez a harmadik világnak kapuja, 80 millios ország fele totális nyomorban él, azt se tudják mi az a demokrácia. Hiába az évek óta lejtmenetben lévő líra, az éhezés, földrengés, Erdogan maga az Isten, egy 20 éves agymosást nem igazán lehet demokratikus igéretekkel leváltani. Lényeg, hogy a problémákat mindig másra lehessen fogni, mint nálunk, a kolostorgeci ebben mester.
jáger laszló
Na most akkor győztek a törökök??Ez a győzelem felér akár 1 vereséggel is,ha a demokráciát is nézzük!!
Persze ők tudják...
csak ennyi
barátilag
J.L.
Nessy
A lebutított, félelemben tartott emberek a legnagyobb szavazó bázisa minden diktátornak, cezaromániás autokrata vezetőnek! Egy kisebb csoport az érdek emberek!
Eladott Ország
@Maccska: A kurdok nem látnak különbséget Erdogan és Hitler között! Ezt elkurdták...
twitter.com/Hevallo/status/518469834641002496/photo/1
colibri
Hadházynak most is, ebben is igaza van. Nagy kár, hogy nincsenek tömegével követői, mert az, hogy anyagilag támogatják, összegyűjtik a büntetésre valót, az édes kevés.
Béla333
Nálunk ezeket az embereket úgy hívják, hogy "hülyemagyar maffiahívők"!
Aronka
Erdoğan győzelme az IGAZSÁG győzelme a moslékok felett.
Csizmás Kond
@szegfue: ...tulajdonképpen mi a bajod erdogánnal ?...miért ne volna neked jó ,...vagy mit tudsz a másikról, hogy az jobb lett volna mint ez ?
Aronka
@colibri: Csodálkozol? Mindenki tudja hogy Hatsz@rházy egy korrupt antiszemita!
colibri
@Csizmás Kond: Neked biztos, hogy erdogán a jó, semmi kétség. De nem kellett volna megszólalnod, mást számon kérned, vagyis okosabb lennél, ha hallgattál volna!
Csizmás Kond
@colibri: ...kispinty, nekem mindegy hogy melyik, mert az nem az én országom hogy érdekeljen és jogom sincs beleszólalni, hogy kit válasszanak...
csak úgy....
most jött a hírekben,hogy stuttgartban ölik egymást a törökök! -még jó,hogy ma munkaszüneti nap van és 2 hét pünkösdi szünet a diákoknak!
Eladott Ország
@Aronka:ma, 18:06 ♂ Ezt a bölcs meglátásodat Európa ne osztja, és Törökország EU csatlakozása jelenleg feledésbe is merült, amíg Erdogán van hatalmon.
szegfue
@Csizmás Kond: tegnap 18:09 Személy szerint szerencsére nem vagyok érintett, elég nekem O.V. is! Elégedetlenségem oka: a török alkotmány szerint valaki csak 2 cikluson keresztül lehet kormányfő, Erdogánnak ez a 3. ciklusa. Aztán meg 2 kulacsos...pl. drónokkal segiti az ukránokat, u.akkor Putyin "szövetségese". Persze az világos, hogy a politikusoknak "laviroznia" kell, erről szól a diplomácia, de szerintem ez a fajta "ellensulyozás" az orosz és ukrán érdekek között már ezt meghaladja.
Csizmás Kond
@szegfue: Mindenki ezt csinálja...példaképpen amerika minden olyan szankciót kitalál ami európát sújtja a legjobban, de még ma is az orosztól veszi az aromreaktoraiba szükséges anyag legnagyobb részét...
Amúgy törökország nato tag tehát nincs abban semmi trükk ha ukrajnának drónt küld. A ciklusok...hát tőlem akár szultánnak is megválaszthatja magát, mert azonkívül hogy semmit nem tudok tenni, minek kéne az idegeimet is tönkretegyem ilyenek miatt ?
szegfue
@Csizmás Kond: Nyilván az én véleményem sem változtat az égvilágon semmit sem! Aztán meg azon kivül, hogy helytelenitek vlamit, az idegeimet nem örli fel.
Csizmás Kond
@szegfue: ...és mi lett volna a helyes ?...csak úgy szerinted...mert szerintem az, hogy ma majdnem mindenki a demokráciának nevezett rablópolitikát hajszolja ahol a rablást, az átverést, a nyilvános kizsákmányolást hivatalosították nem tudom miért volna az jobb.
Aki Én
@Maccska: 2002-ben több szavazattal buktak meg, mint amennyivel kétharmados lett.
Ebben az országban még soha, az átkosban sem működött olyan propagandagépezet, mint ma
szegfue
@Csizmás Kond: A helyes az lett volna, ha 20 év után nem Erdogan nyert volna... lehet, hogy ma a legtöbben a "rablópolitikát" hajszolják, de akkor is meg kellett volna próbálni, hátha az ellenzék jobban vezetné az országot. (Tudod, ha én mondjuk nem próbálom meg az 50 literes földes zsákot megemelni, akkor sohasem tudnám meg: elbirom még, vagy sem.) Az meg belátható, hogy ha valaki 20 éven keresztül az ország vezetője, akkor már nem igen müködik a realitás érzéke... teljesen elbóditja a hatalma. Ha elődeink megálltak volna a rokkánál, akkor ma nem lennének automata fonalkészitő gépek.
Csizmás Kond
@szegfue: ...:)...ez a próbálgatós marhaság az egész világon csak magyarországon divat, és csak akkor amikor a baloldal nem nyer. Egy ország vezetése, főleg mekkora hatalom a török is, nem próba szerencse kérdése. Minden választáskor mindenhol különböző táborok versengenek. Törökországban azért lett ilyen erős az ellenzék mert úgy a zunió mint amerika erdogán ellenes, ugyanis a svéd csatlakozás, az orosz barátság, az irán barátság meg a békepártiság egyik félnek sem tetszik és minden erejükkel azon voltak, hogy erdogánt valahogy menesszék...
Csizmás Kond
@szegfue: ...és zsák...fölösleges próbálkoznod biztosra állítom hogy nem fogod bírni...:)
szegfue
@Csizmás Kond: Neked ez a véleményed. Nekem meg változatlanul az, hogy -- független az országtól és attól éppen melyik párt képviselője van hatalmon -- 20 év uralkodás után változtatni kell, mert a hatalmon lévők teljesen elveszitik a realitás érzéküket... gyakorlatilag szinte nem látnak, vagy nem akarnak látni.
Egyébként a magaságyásba sikerült beleöntenem az 5 db 50 literes földet...rosszul tippeltél:))
Csizmás Kond
@szegfue: ...A vélemény az vélemény viszont a török választás ..vagy bármelyik ...nem attól függ hogy neked, nekem, bárkinek mi a véleménye. Az ott az ők hazájuk, az ők életük és az ők határozatuk. Ha ők így akarnak élni akkor abba másnak nemigen van beleszólása vagy elvárása, mert ha volna akkor az egész világ egy "ukrajna" volna...vagy lásd koszovó...talibok, szíria stb. ahol beleszóltak külföldről...
...tényleg elnéztem...kilót értelmeztem...na és egyben...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.