A külügyminiszter szerint négy honvédot ápolnak kórházban a koszovói zavargások után – számolt be róla a Facebook oldalán a Külügyminiszter.

Rendkívüli bejelentést tett a Szijjártó Péter: Egy magyar katonát repeszsérülések miatt kellett megműteni
Kép: Facebook/Szijjártó Péter

Rövid helyzetjelentést tett közzé éjfél után pár perccel Szijjártó Péter a koszovói zavargásokban megsebesült magyar békefenntartó katonák állapotáról.

Pristinai nagykövetünk, Bencze József az imént látogatta meg az amerikai kórházban azt a négy magyar katonát, akik repeszsérülések miatt szorulnak ellátásra. Közülük egy honvédet kellett megműteni, de szerencsére egyikük állapota sem életveszélyes.

- áll a külügyminiszter hétfő éjjeli Facebook-posztjában.

A Magyar Honvédség hétfő éjjel katonaorvosi csoportot küldött Koszovóba, hogy ellássák, és ha kell, haza is hozzák a sebesült magyar békefenntartókat.

Magyarország abban érdekelt, hogy a szomszédságunkban, a Nyugat-Balkánon béke és nyugalom legyen

– írta korábban Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Koszovóban kitört összetűzésekkel kapcsolatban.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
És ezt ennek a bohócnak kell bejelenteni?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
vacsi
Jó, de mit röhög rajta? Hülye firkász!
simmering73
@vacsi: Nem a firkász röhög, hanem a képen a toporzékügyi szúnyogcsődör.
kereső
Az uszító
Szép volt, Szijjártó Péter! Ez megint gyönyörű volt b@dzmg! Bár a lényeget eddig is tudtuk rólad. Hogy egy rendületlenül rossz irányba kollaboráns, nacionalista megmondóember vagy, aki imádja az Armanit, és előszeretettel repked a szélrózsa minden irányába, de még véletlenül se valami fapados légitársaság gépén, hanem a közpénzből fenntartott, kerozinnal állandóan teletöltött luxus nemhonvédségi gép valamelyikén.
Én már biztos letettem volna a helyében a pilótavizsgát, ki tudja, meddig tart a nemzetromboló külügyminiszteri kinevezés, talán utána tudna egy normális polgári munkát végezni, ami valóban a köz javát szolgálná. Mert mióta bekotkodácsolta magát az anno Orbán által összegrundot Fidess jugend alias Fidelias elnökségi pozícióból a bársonnyal bevont miniszteri székbe, azóta semmi mást nem csinál, mint rombolja az ország tekintélyét, aláássa a külkapcsolatainkat, az összes szövetségesünk úgy köp utána, hogy sírni lehetne tőle, és mindezt úgy, hogy közben maximálisan meg van győződve arról, hogy ő egy komoly, világpolitikai tényező.
Nem, te nem tényező vagy, Szijjártó miniszter, te egy szimpla hasznos idióta vagy, aki a homárzabáló főnöke kényét és kedvét kiszolgálva hajtja végre azokat az arcpirító külügyi hókuszpókuszokat, amivel az megbízza.
Mert általában megbízza, és többnyire nem azzal, hogy a szövetségeseinkkel előremutató, gyümölcsöző kapcsolatot tartson fenn, hanem éppen ellenkezőleg. A szövetségeseinket rendületlenül kioktatja, szapulja azzal a tenyérbemászó, flegma stílussal amivel az ő istene megáldotta Petikét. Azt a Petikét, aki lassan tényleg úgy néz ki, mint a letűnt III. Birodalom random katonájának valamely klónja, és nem mellesleg úgy is nyilvánul meg amerre jár a világban. Durva? Az.
És hogy a legutóbbi kimagasló teljesítményére rátérjek: aki kimegy Szerbiába, és ott egy összetrombitált nagygyűlésen szerbül uszít Európa ellen, az nem más mint egy szélsőségesen elborult politikus. Kit hergel? A szomszédos ország választóit...
kereső
Az uszító
.. Na jó, ezt kezeljük fenntartásokkal, hogy mennyire az országot testesítették meg azok az emberek, hiszen a magyarországi békemeneten sem az ország azon polgárai szoktak mindenféle harcos táblákkal és szűzanyás/orbános képekkel vonulászni, akik egyébként a valódi többséget alkotják. Az viszont tény, hogy Vucic szerb illiberális, populista, nacionalista államelnök ugyanazt a kottát olvassa, amit a mi felkent Jézus Viktorunk, ugyanarra az elvetemült rugóra jár az agyuk az államvezetés tekintetében. Meg persze lopásban, korrupcióban, a nép kizsigerelésében.
Emellett ne feledkezzünk meg a revizionista hisztizésről sem, mert ugye azzal lehet igazán fasisztoid érzelmeket kiváltani egy amúgy is forróvérű nemzet polgárából. A különbség csak annyi, hogy az a kotta cirill betűkkel van írva, és ha kell, akkor Szijjártó miniszter felolvassa azt szerbül a szerbeknek, mert hát most már ők a nagy haverjai, nem a lengyelek. A mi politikánkba ne avatkozzon bele senki, de mi – mármint ők – zokszó nélkül hergelnek és foglalnak állást, akár Romániában, akár Szerbiában, akár bárhol máshol ahol éppen kell. Márpedig most Szerbiában nagyon is kell, mert Vucic elvtárs szarban van, ezért terelnie kell a valóságról. Ehhez nagy jól jött a koszovói önkormányzati választás, ahol szerbek lakta többség van. Bojkottálták a szavazást, ezért a helyi albánok nyerték a választásokat, akiknek el szerették volna foglalni a hivatalaikat, de ez nem sikerült a szerb barátainknak. Mert – és itt jön a 2006-os párhuzam – a szerbek megpróbálták megakadályozni azt. Aha. De nem kizárólag a helyiek, hanem mindenféle huligánok, ultrák és fasiszták, de még szerbiai szerb rendőrt is azonosítottak a békésen erőszakoskodó tömegben, amely tömeg fegyverekkel, Molotov-koktéllal és mindenféle füstbombákkal támadtak rá, az önkormányzati épületeket védő KFOR katonákra. Köztük magyarokra is!
A büdös krva életbe, Szijjártó miniszter! ...
kereső
Az uszító
Tényleg semmi szégyenérzet, semmi lelkiismeretfurdalás nem merül fel, amiért most már olyanok életével is játszol, akiknek a ti agymenésetekhez semmi köze nincs? Hát mit képzeltek ti magatokról? A Vucic nevű elvtársatok csak azért, hogy a bőrét és az ellopott pénzét mentse, ilyen aljas, szemét húzásra képes, és te ehhez asszisztálsz? Aztán a sajtótájékoztatón nem elküldöd a picsába, hogy mit képzelnek magukról, hanem elkezded a NATO-t meg Brüsszelt ekézni, mert nem veszi fel ezt a félfasiszta, Moszkva-barát államot a szövetségbe? Megsúgom, bár tudod te azt magadtól is: ha mi lennénk most a szerbek helyében, még a lábtörlőre se ülhetnénk le, nemhogy az EU döntéshozatalába bármikor is beleszólhatnánk. És miközben a szintén (szélső)jobboldali olasz miniszterelnök a leghatározottan elítélte a koszovói zavargásokat, te nagy nyilvánosság előtt már megint az EU-t ostoroztad úgy, hogy előtte 3 nappal valami fura szerb nyelven kiabálva piedesztálra emelted az uszító szerb elnököt. Mikor lesz már elég az ország lejáratásából, lábbal tiprásából és ebből a közveszélyes, szégyenletes mellébeszélésből?
És azon megy a hőzöngés, hogy szegény Szerbia milyen szép, meg okos és barátságos és pláne demokratikus nemzetállam, mégsem kell a szövetségnek. Olyan nagyon nem érdemes ezen csodálkozni. Bőven elég egy oroszpárti, kollaboráns, bomlasztó vezető az EU-ba, nem kell ide még egy. Szijjártó tegnapi kirohanásának másik pikantériája, hogy honnan hörgött békepárti szólamokat Brüsszel káros politikájával szemben? Egyiptom külügyminiszterének oldaláról, miután állítólag a hivatalában stratégiai tárgyalásokat folytatott a szintén zenész Számeh Sukrival. Békét és nyugalmat akar Koszóvóban, miközben ő hergeli Belgrádban a szerbeket, és eszébe nem jut egy krva szóval elítélni ezt a puskaporos vircsaftot. Hogy is jutna eszébe? Holló hollónak csak nem vájja ki a szemét, szélsőséges uszítónak szélsőséges uszító a barátja...
kereső
Ennyire futotta, megint sikerült alulmúlnia magát Orbánnak és hű szolgájának, miközben kiderült, hogy a focihuligánok, akiknek majdnem sikerült rendfenntartókat megölni, az „Ajmo Orbane” rigmust skandálták Koszovóban (ami annyit tesz szerbhorvátul, hogy „Hajrá, Orbán”), és a „Z”-t, vagyis a háborús orosz jelképet fújták rá a helyi rendfenntartók járműveire. Bravó, b@zdmg! És akkor jön Varga Jucika és fel van háborodva, ki van kelve magából, amiért terítéken van Brüsszelben, elveszik tőlünk/elhalasztják a soron következő magyar uniós elnökséget. Idézem a jó miniszter asszonyt:
„Az Európai Parlament azért retteg a magyar uniós elnökségtől, mert az számon kérné az EP által hozott antikorrupciós és jogállami szempontokat a brüsszeli bürokrácia tagjain és intézményein”.
Nem Juditka, semmi ilyesmiről nincs szó. Bár a fentiek tükrében attól lassan jogosan retteghetnének, hogy még a végén miattatok kitör a III. világháború. Mert tőletek minden és bármi kitelik, az krvaélet.
2023.06.01.

/Vogronics András/

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.