Idén május közepéig összesen 25 ember kapott kegyelmet Novák Katalintól. Ennyi elítélt még sosem szabadult ilyen rövid időn belül elnöki kegyelemmel.

Novák Katalin új rekordot döntött: 22 embernek adott kegyelmet egyetlen nap alatt

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Csak április 27-én egyszerre 22 ember kérvényét írta alá az államfő, míg március végéig összesen három kérelmet hagyott jóvá – írja a hvg.hu.

A hvg.hu közérdekű adatigénylésére válaszul a Sándor-palota közölte, hogy az államfő április 27-i kegyelmi döntései közül „hat kapcsolódott a Hunnia-perben érintett személyekhez”, és a további, kegyelmet kapott „16 személy mindegyike külön büntetőügy terheltje volt”.

Novák Katalin egyéves köztársasági elnöksége alatt már három rekordot állított fel:

-  az elé került végrehajtási kegyelmi kérvények 5,67 százalékát hagyta jóvá, ilyen magas arányra pedig 25 éve nem volt példa,

- a jogerősen még el nem ítélt vádlottaknak adható eljárási kegyelemből tavaly hetet hagyott jóvá a köztársasági elnök, ilyen típusú kegyelmet az utóbbi 10 évben senki sem kapott,

- egy nap alatt 22 kegyelem jóváhagyására a rendszerváltás óta nem volt példa, sőt az elmúlt 21 évből csak nyolcban volt az egész éves szám ennél magasabb.

Forrás: Hvg.hu

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Egy fideszes polgiról már tudunk aki nagyértékű lopásért kapott börtönt, de kegyelmet kaphatott mert már szabadlábon van. Hány börtöntöltelék fideszesnek osztogathattak kegyelmet még? Sajnos nem kötelező nyilvánosságra hozniuk az adatokat.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Macskaszem
Mi mindenre jó egy ilyen marionett liba mint ez a Kató.
Kegyelmet ad az összes fideszbűnözőnek.
Kapanyél
Így kell szembe köpni a bírókat, ügyészeket és nyomozókat!
Nessy
Tanúlság! Légy fideszes terrorista,vandál, lopj, csalja, hazudj, és kegyelmet kapsz! Jogállam, bíri függetlenség Orbanisztánban!
Kapanyél
@vacsi: Csupa becsületes, bírói tévedés áldozatai!
izéke
Na még a sandát kell elítélni,hogy kegyelmet kaphasson

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.