Miután Borkai Zsoltot megválasztották a Győri Atlétika Club elnökének, felrebbentek a pletykák a városban, hogy a szexbotrányba keveredett politikus jövőre a polgármesteri székért is indul – írta meg a Blikk. Az érintett is reagált a pletykákra.

Borkai Zsolt visszatérne a polgármesteri székbe az orgiabotrány után?

Fotó: MTI/Krizsán Csaba

2019-ben a jachtos szexbotrány miatt lemondott egykori városvezető évek óta nem szerepelt a közéletben, ám a Blikk beszámolt, hogy a keddi kinevezése után olyan hírek kezdtek el terjedni Győrben, miszerint Borkai fontolgatja, hogy a 2024-es önkormányzati választáson újra elindul a polgármesteri székért.

Borkai Zsolt a Győri Atlétikai Club (GYAC) elnökeként tehát hivatalosan is visszatért a közéletbe: az egykori sportoló-politikus megválasztását követően rögtön megjelentek az első gratulációk mind a lakosság, mind a közéleti szereplők köréből. Borkainak a mai napig sokan felhozzák az ominózus jachtozását, ám sok civil azon elmélkedik, hogy jó lenne, ha ismét ő lenne Győr polgármestere.

A közéletből először Hajtó Péter, a város fideszes önkormányzati képviselője gratulált neki a Facebookon, azt írva: „az egyetlen alkalmas személyt választották a küldöttek a jelöltek közül!” Mint ismert, eredetileg Hajtónak javasolták februárban a díszpolgári címet, amit végül a közgyűlés Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszternek adtak.

Egyesek úgy vélik, azzal hogy Borkai Zsolt a GYAC elnöke lett, a polgármesterjelölti kampányát indította el. Borkai erre a Telexnek így reagált:

Hallom én is, és azt tudom mondani, ebben a kérdésben még nem született döntés bennem. Az biztos, hogy mindaz, ami történt és történik most, megerősített engem. Azt sem állítom, hogy nem élvezem a történet mindkét vetületét. Köszönöm, aki rám szavazott GYAC-elnökként. A munkámat itt elkezdem, és eldöntöm, valóban elmegyek-e a falig vagy sem.

Borkai szálka a szemekben?

A lap szerint miután megválasztották Borkai Zsoltot a GYAC elnökének, a főként fideszes politikusok alkotta elnökség nekiesett, és meg akarták őt puccsolni. Végül kiderült: a helyi sportszakemberek mentek szembe a kijelölt iránnyal, amikor Borkait felkérték, majd meg is választották a sportegyesület élére. Egy, a helyzetet jól ismerő forrás elmondta, a győri fideszes városvezetés rosszul mérte fel a helyzetet GYAC-ügyben.

Borkai Zsolt elmondta, nagyjából egy hete kezdődött a történet. Információi szerint ekkor Papp Oszkárt, a Győri Atlétikai Club elnökét a fideszes városvezetés behívatta, hogy közöljék vele: elfogyott a levegő körülötte, mondjon le a GYAC vezetői posztjáról, az utóda pedig Radnóti Ákos sportért felelős fideszes alpolgármester lesz.

Papp ezt meg is tette, ám a klub hét szakosztálya megkereste Borkai Zsoltot, hogy induljon el az elnökségét, mert Radnótiban nem látják a folytatást lehetőségét és a változást.

Mondtam nekik, hogy gondolkodom ezen, de egy feltételem van: ha igen lesz a válaszom, nem szeretném, hogy az utolsó pillanatban kifaroljanak mögülem. Átéltem ezt már egyszer, túlélném most is, de fölöslegesen az ember nem szalad bele egy ilyen pofonba

– mesélte Borkai, majd hozzátette:

Arra is figyelmeztettem őket, hogy készüljenek ezek után berendelésekre, fenyegetésekre. Meg is történtek ezek. Így váltunk el, és jött a küldöttgyűlésre szóló meghívó, amelyben még az szerepelt, hogy az elnök lemondott, újat választunk.

A expolgármester információi szerint Papp Oszkár elment a városházára, ahol már arról esett szó, hogy mégsem kellene lemondania, és ezt ő is közölte a küldöttgyűlésen, ám a többség már nem fogadta ezt el. A szakosztály végül úgy állapította meg, hogy Papp nem tudja visszavonni a lemondását: Radnóti Ákos és Szeles Szabolcs alpolgármesterek – akik a GYAC elnökségének tagjai – ekkor hagyták el a termet. Még egy fideszes politikus volt tagja az elnökségnek, Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő, ő azonban napokkal korábban lemondott erről a posztjáról. A lap Borkai beszámolója alapján azt írta, a lépése nyilvánvalóan összefüggésben volt az akkor még kialakulóban lévő viharral.

Borkai, a veszélyes

Borkai Zsoltot ezután választották meg nagy többséggel, mindössze egy tartózkodással a GYAC elnökének. Kedd éjjel a városi újságban egy akár fenyegetésnek is tekinthető „cikk” jelent meg. A GYAC elnöksége (magyarán Radnóti és Szeles) ezt hivatalosan közleményként juttatta el, amit változtatás nélkül közöltek „Borkai saját karrierje érdekében veszélyezteti a fiatal sportolók és az olimpiára készülők esélyeit” címmel.

A közlemény szerint „jogilag erősen vitatható módon”, „egy szabálytalanul lezajlott fórumon” „puccsszerűen” választották meg Borkait. Az elnökség azt írta, hogy Papp Oszkár ugyan már korábban is fontolgatta a lemondását, de kedden „az elnökség kérésére, az egyesület nyugalma, a szakosztályok biztonsága érdekében megváltoztatta szándékát”, és elnök akart maradni. A közleményben azt írták, a küldöttgyűlésen hosszú jogvita kezdődött, ám végül Papp lemondását tartották érvényesnek. Az elnökség szerint „jogszerűtlenül választást rendeltek el”, ahol a küldöttek többsége Borkai Zsoltot – ellenjelölt hiányában – megválasztotta elnöknek.

Az elnökség úgy véli, „Borkai egyéni ambícióival, erőszakos viselkedésével több mint ezer győri fiatal sportoló edzéslehetőségét teszi kockára éppen úgy, mint az olimpiára készülő sportolók karrierjét.” A közleményben úgy fogalmaztak, hogy Borkai „saját karrierje érdekében veszélyezteti azt a 185 millió forintos kormányzati és csaknem 100 millió forintos önkormányzati támogatás jogszerű, sportcélú felhasználását, aminek az előteremtését Győr város vezetésének és a lemondatott Papp Oszkárnak a szakmai munkája alapozta meg.”

Nem hagyja magát

Borkai Zsolt az őt ért kritikákat nem hagyta szó nélkül. Válaszul négy év után újraindította korábbi Facebook-oldalát, amelynek első posztjában visszavágott Radnóti Ákosnak:

Hogy értetted azt, hogy én veszélyeztetem az olimpiára készülő fiatalok esélyeit?

Egy demokratikus választás kereten belül választott egy közösség a vezetőjének, amelyet minden erőtökkel meg akartatok puccsolni.

Mi jön ezután?

Ellehetetlenítitek a klubot?

Nem utaljátok el a klubnak járó pénzt?

Bezárjátok a klubot?

Esetleg a családtagokat megfélemlítve próbáltok nyomást gyakorolni?

Ez jön?

Egy biztos, nem fogom hagyni sem magamat, de még inkább azt az ezer fiatal sportolót, akik a klubokban edzenek. Elnökként értük fogok dolgozni

– jelentette ki Borkai.

Forrás: Blikk, Telex

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Hagyjuk már ezt a fidesz által szándékosan ,,orgiabotránnyá silányított" AUDI-földek milliárdos korrupciós botrányt.
Nevezzük nevén.
jáger laszló
Ez 1 talpig fidexes jellem!!
Legyen a tiétek és legyetek vele boldogok!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Dr. Proktor
Kell a jövedelem a következő orgia finanszírozására...
Adományokat pedig "platty" jeligére!
colibri
Győriek! Magyarok! Legyen már végre normális agyatok! Már az is qva nagy szégyen, hogy akkor melegében újra választottátok ezt a korrupt díszkant, ne essetek már ismét bele ebbe az óriási ganajba!
nemkati
Most akkor nekem az nem világos, hogy a fideszes városvezetés, vagy a klub választotta meg Borkait?
De leginkább azt lenne jó tudni, hogy akik megválasztották, miért választották meg?
1. Nem volt más jelölt.
2. Mert fideszes.
3. Mert sportoló volt.
4. Mert polgármester volt (?).
5. Mert szakszerűen tudná vezetni a klubot, és a fiatalok az ő vezetése alatt lennének a legjobb kezekben.

Számított-e az (erény, plusz pont ?), hogy városvezetőként korrupciós ügyekkel szerezte a vagyonát és károsította meg az önkormányzatot, vagy hogy erkölcsileg kifogásolható a jelleme?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.