Hadházy Ákos az Integritás Hatóságnál jelentette fel Mészáros Lőrincéket a 40 milliárd forintos, bizarr keretközbeszerzés ügyében. Most Facebook-posztban nyilatkozott az ügyről.

„Csak közben elloptak megint több ezer milliárdot” – Hadházy megszólalt a beadványával kapcsolatban

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

„Ez akár jó hír is lehetne, hiszen ez az az „antikorrupciós hatóság“, amit az EU nyomására állított fel a kormány. Persze már az is sokat elmond, hogy nem hívják őket korrupció ellenes hatóságnak. Az pedig még többet, hogy az Európai Ügyészséggel ellentétben semmilyen lehetőségük nincs bíróság elé küldeni az elkövetőket és a vizsgálat eredményét sem hozhatják nyilvánosságra”

- kezdi a politikus a bejegyzést.

A várható végkimenetelekről a következőket mondta a politikus: 

„Egyetlen eredménye lesz a létezésüknek: be fogják bizonyítani, hogy az Európai Ügyészség nélkül a következő években is ugyanúgy zajlik tovább a lopás. Két eset lehet ugyanis. Ha jól végzi a dolgát a hatóság, akkor lesz néhány újabb konkrét, kivizsgált ügy az EU asztalán, amin Orbán csak röhögni fog, hiszen a jól dolgozó OLAF már eddig is prezentált ilyeneket, de a börtön fenyegetése nélkül ez semmit sem ér. Ha rosszul végzik a dolgukat, akkor pedig pár év múlva ugyanígy lesznek bizonyítékai az EU-nak, csak még azt is elmondhatja, hogy még ez a valódi hatáskörök nélküli szervezet sem teszi a dolgát. Csak közben elloptak megint több ezer milliárdot.”

Hadházy beszél arról is, hogy a rendőrség kapásból elutasította a számukra tett próbafeljelentését, ami azt bizonyítja, hogy „érinthetetlenek a fideszes oligarchák”. Az elutasítás szövegét itt lehet megtalálni, de Hadházy most is összefoglalta a főbb ellenérveket:

A "rendőrség" brilliáns ellenérvei a következők voltak:

A dolog már elévült, mert 2016-os közbeszerzésről van szó. Ez akár igaz is lehetne, ha nem lenne egy szépséghiba: keretközbeszerzésről van szó, ahol folyamatos a lehívás. Amennyire én látom, a teljes keretet még ki sem merítették.

A rendőr belekapaszkodott abba is, hogy a feljelentésben elsősorban azt emeltük ki, hogy Mészárosék és Paár cégeinek természetesen magát az állami közbeszerzési kiírást kellett befolyásolni ahhoz, hogy a megállapodásuk értelmében ők nyerhessenek. Mivel ehhez szerinte az állami szereplővel kellett "megállapodniuk", nem pedig egymással, ezért szerinte egymással biztosan nem is egyeztettek.

Az okos rendőrtiszt utal ugyanakkor arra, hogy a történet lehetne hivatali visszaélés vagy hűtlen kezelés, de itt jön a csavaros elutasító érvelés legszebb (legfelháborítóbb) része. Szerinte ugyanis önmagában az, hogy durván manipulálta valaki a közbeszerzést, nem elég gyanús ahhoz, hogy nyomozzanak.

A jelenlegi ügyről pedig a így nyilatkozott: 

Az várható volt, hogy az Integritás Hatóság nem meri visszautasítani a bejelentésemet, hiszen egyrészt annyira egyértelműek a tények, illetve a hatóságot éppen azért hozták létre Navracsicsék, hogy valamilyen látszatintézkedést fel tudjanak mutatni az ügyben. Én viszont azért tettem a beadványt, hogy egy-két év múlva kiderüljön, hogy mennyire nem várható tőlük érdemi változás.

„Az Integritás Hatóságnak pont az ilyen nyomozásra nincsen hatásköre. Remekül le fogja írni egy NEM NYILVÁNOS jelentésben, hogy hogyan manipulálták Mészárosék a közbeszerzést, csak éppen valódi nyomozás nélkül pont azt nem tudják majd bizonyítani, hogy kiket kellett ezért megkenni, vagy ki utasította a közbeszerzést jóváhagyó állami alkalmazottat. Mészáros és főnöke pedig röhögnek tovább a markukban ” – zárta bejegyzését Hadházy.

Forrás: Facebook

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Ákos, te vagy a fény az éjszakában. Magyarország olyan szellemi sötétségben él, és olyan erkölcsi fertőben dagonyázik, amire 1945. óta nem volt példa.
Namely
"Csak közben elloptak megint több ezer milliárdot."
Évente 200 milliárd tűnik el a korrupció miatt, és ebben minden benne van (az állam olyan pazarlása, amit pl Hadházy majomra költ, sajnos nem ide tartozik). A több ezerhez 10 év kellene.
@Nyírfa: azta, ilyen mély benyalást Hadházynak, gratula. :D
Hozzád képest Orbán leggerinctelenebb seggnyalói is huszadrangú amatőrök :D
Ezek már a költői magasságok.

"Gyertek lányok, öltözzetek fehérbe,
Szórjunk rózsát Rákosi Mátyás elébe,
Hadd járjon ő a rózsában bokáig,
Éljen-éljen Rákosi elvtárs sokáig!"
telegdilaci
@KisTehen:Mekkora egy Fidesz agymosott Bírka vagy,volt képük azt hazudni Orbánéknak hogy az EU-nem is kérte hogy belépjünk az Európai ügyészségbe,ha tisztességesek lennének és nem lopták volna el az EU-támogatásokat,nem lenne takargani valójuk kérés nélkül is ott lenne a helyünk,csak valmilyen okból a Maffiózók nem szeretnék,félnek hogy kiderüle róluk mekkora tolvaj gazemberek,sajnos hogy az agymosott Fideszes szektatagok nem látják a valóságot,csak a propaganda hazugságait hiszik el, azért ha már annyira kutatják a guruló dollárok eredetét,meg kellene vizsgállni a közpénz elszórását az engem jobban zavar mert az a mindannyiunk pénze,nem a Kormányé amit kampányra elszórtak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.