Mateusz Morawiecki is véleményezte, hogy az EP megszavazta: Magyarország nem alkalmas az EU soros elnökségére.

Van, aki Magyarország pártján áll: „az uniós szabályok nyílt megsértése lenne a magyar EU-elnökség visszavonása”MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Ahogyan mi is megírtuk, az Európai Parlament (EP) nagy többséggel, 442 igen és 144 nem szavazattal, 33 tartózkodás mellett elfogadta az új állásfoglalását Magyarországról, miszerint országunk nem lenne alkalmas arra, hogy ellássa az EU soros elnökségének feladatait. Erre azóta több kormányzati szereplő is reagált, például Varga Judit és Novák Katalin is.

Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök csütörtökön a lengyel közszolgálati rádió által közvetített moldovai sajtóértekezletén beszélt az esetről, kijelentve:

Az európai uniós szabályok nyílt megsértése lenne a magyar európai uniós elnökség visszavonása.

Mateusz Morawiecki az Európai Politikai Közösség csúcstalálkozójának keretében nyilatkozott a sajtónak.

A 2024. második félévi magyar uniós tanácsi elnökség felfüggesztését javasoló európai parlamenti állásfoglalásra vonatkozó újságírói kérdésre válaszolva Morawiecki reményét fejezte ki, hogy "csak amolyan óbégatásról van szó" az EP részéről, hiszen – mint fogalmazott – ez a lépés nyílt megsértése lenne az uniós szabályok legfontosabb formájának, vagyis az alapszerződéseknek.

Az Európai Unió működésének "ilyen rombolása nemcsak zsákutca, hanem egy szakadékba vezető út" – jelentette ki Morawiecki.

Megerősítette a tagállami vétójog megőrzése melletti álláspontját is, és úgy vélte: rossz irányba vezetne, ha "erőszakkal viszonyulnának egyes uniós tagállamokhoz".

A lengyel kormányfő mindazonáltal hangsúlyozta, hogy az EP állásfoglalása "még nem dönt el semmit". Lengyelország nagyon egyértelműen rá fog mutatni, hogy az EP ezzel a határozattal jogot, törvényt, jogállamiságot sértett.

Az Európai Unióban a tágabb társadalmi, geopolitikai és politikai összefüggések miatt is a tagállamok közötti nézetkülönbségek elsimítására kell törekedni, nem pedig arra, hogy "levágják a fejét vagy végtagját azoknak, akik ellenzik egyes brüsszeli intézmények és személyek erőszakos egységesítő politikáját" – hangsúlyozta a lengyel miniszterelnök.

Forrás: MTI

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Érzi a vesztét, mert Lengyelországgal kapcsolatban is rezeg a léc...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Qqberci
Érzi a vesztét, mert Lengyelországgal kapcsolatban is rezeg a léc...
Pegero
Annyira átlátszó és gusztustalan Magyarország állandó vegzálása, hogy a patkányok is elmenekülnének ebből az EU-nak nevezett moslékhalmazból.
Péter2
@Pegero: Hát nem nektek készültek az aljas , agitációs plakátok , a bolondéria ? Állítsuk meg Brüsszelt ? Ezek után mit akartok ? Tudod , ha egy közösségben aminek tagjai vagytok ,ha nem a többség által elfogadott , sőt vállalt , és a belépési szerződésben foglalt utat járjátok , mert nektek az nem jó , akkor szedni kellene a sátorfátokat , mit kerestek még mindig az unióba ? Nélkületek csak jobb lenne az unió !
colibri
Ez nagyon nagy tévedés/félreértés! Szó nincs az elnökség visszavonásáról. Csak a sorrendiség megváltoztatását akarják, az elnökség kitolását, ami nem ütközik törvénybe.
Pegero
@Péter2: Erről beszélek! Ki köll lépni, oszt jónapot!
m73
@Pegero: mondtam már neked barom! Hogy a tetves fideszt báncsák:-) nem Magyarországot! Az nem zavar te köcsög, hogy az orbánod ellopta az unió és Magyarország pénzét?
Nessy
Érdekes lesz,egy unió ellenes ország képviseli az unió érdekeit! Saját magát is megvétózza néha, hogy ki ne jöjjön a gyakorlatból?
Pegero
@m73: @köcsögény:, te nagyszájú hőzöngőrobot! Még oxigénpalackkal se tudnád megmászni Orbán csizmaszárát. Ostoba szarjancsi!
simmering73
"Magyarország nem jogállam, nem demokrácia, hanem egy önkényuralom, amelyben minden hatalom egyetlen ember kezében van, korlátlan hatalmát pedig az emberi jogok korlátozására, a demokratikus működés kiüresítésére és megszüntetésére használja. Mindez nem elég, Orbán illiberális ideológiája az Európai Unió alapértékeit nyíltan és konzekvensen tagadja, azok ellen folytat harcot. Orbánnak az EU ellenség, az EU ellensége (Oroszország) neki barát.

Az Európai Parlament határozata elég jól összeszedte a Magyarországgal kapcsolatos kifogásokat, melyek érintenek minden alapvető emberi jogot és demokratikus értéket, beleértve az uniós szerződés minden fontos pontját, mindazokat a megállapodásokat és közös vállalásokat, értékeket, melyekhez Magyarország önként csatlakozott, s amelyeket nem tart be, sőt azokkal szemben áll, azokkal szemben indított harcot. Ez abszurd helyzet, érthetetlen, hogy ezek alapján miért nem a tagságát kérdőjelezik meg."
nepszava.us/magyarorszag-unios-tagsaga-kerdojelezodik-meg-azzal-hogy-nem-lehet-soros-elnok/
m73
@Pegero: mi van fasszopó?:-) ver a víz?:-) takarodj az orbán szaros picsájába te kretén kecskebaszó köcsög:-)
Pegero
@m73: Remek!
:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Péter2
@Pegero: Gazdátok valamiért nem akar . Az első dolog , a gazdaságotok olyan gyenge , hogy a kilépést követően , olyan szegénység volna , hogy a hothy korszak ahhoz képest úri lakomának tűnne , elvonulnának a befektetők , nyugati gyárak , mivel onnantól minden ki be árú vámköteles volna , és már nem érné meg nekik itt foglalkoztatni embereket , viszont árúcikkek terén meg ki lennétek szolgáltatva az eunak , csak épp a pénztelenségetek miatt szinte nyugatról semmit nem tudnátok megvenni , az elvándorlás soha nem látott szintre emelkedne , stb stb , nagyon rosszul jönnétek ki belőle , ezt jól tudja a gazdátok is , de egyben biztosak lehettek , a Brüsszeli parlamentebe delegált uniós országok képviselői , nem fogják hagyni , hogy a fidesz nemzeti nézetei miatt, vagy bár mi miatt , a legkisebb gazdasági kárt is szenvedjen bármelyik fejlett tagország , okoztak orbánék már elég kárt ,közben meg a markukat tartják . Most avval szembesülnek , hogy az unióba felgyorsultak az orbáni bosszúra adott válaszok , szankciók , és egyre gyorsabbak lesznek az ellencsapások , és nyomatékosabbak , látod már szinte minden napra esik orbánéknak egy tockos , és egyre jobban elszigetelődnek , perifériára szorulnak .
Pegero
@Péter2: Nem kellett volna a rohadék komcsiknak elárverezni az országot, mindent privatizálni és akkor most lenne cukorgyárunk, erős mezőgazdaságunk, iparunk és neked sem kéne koldusbotra támaszkodnod!
gina
Miröl beszéltek csótányok??? ti sértitek meg állandóan az EUs szabályokat, és még nektek áll feljebb, látszik a fajtád zsiros disznó, hazug szemét vagy, ezt érdemlitek
Péter2
@Pegero: Az MDF volt az ország kiárulója , azok ép nem voltak komcsik !
verőce21
Az önjelölt, szarrágó gittegyletek - mint az EP -, nem teremtenek jogot!
Nincs erre felhatalmazásuk, nem erről szól a csatlakozási "Base" szerződésünk!
csak úgy....
@Pegero: nem hát,de te akkoriban és most is a rohadékokra szavaztál, neked csak a hazug tolvajok jönnek be,mert buta vagy mint a segg! - remélem egyszer neked se ér ki idöre a mentö és végleg beleesel a kómádba, ahol most is tartózkodsz !
Pegero
@csak úgy...: @nem csak húgy hanem szar is:!
Jobb ha kussolsz kicsi fan!
www.gyaloglo.hu/users/07/f9/2c/789811.jpg
csak úgy....
magyarország pártján állni,nem azt jelenti, hogy a tetü ,maffia fidesz pártján!
egy csomó magyar idióta szerint, európában mindenki hülye,- csak ök és 0rbán nem, - majd meglássuk! :)
m73
@Pegero: élvezed, hogy szopatlak:-)
KisTehen
képmutató köcsög brüsszeliták
m73
@verőce21: akkor miről szól te barom? Hogy a tolvaj orbánod lopja az EU és a magyar emberek pénzét? Rohadj meg te szarházi fidesz patkány!
csak úgy....
@KisTehen: nagyon silány az oktatótok, ha már csak ilyesmire fussa! :) boci, sorosozz,gyurcsányozz,brüsszelez, hiszen téged azért fizetnek!
m73
@KisTehen: aztán miért te marha?:-)
m73
@Pegero: azt hiszed megnyitom?:-) senkit sem érdekel a te tetves feltöltéseid fasszopókám:-)
m73
@KisTehen: Brüsszel nélkül éhen döglenél te barom! A kurvaanyádat!:-)
Pegero
@m73: Hát te egy hülye fasz vagy "édes fiam" a kurvaanyádat! :-)
m73
@Pegero: mi van kisköcsög? Észre vetted hogy szopó ágon vagy édes fiam?:-) a kurvaanyádat:-)
Sakk Matt
"Az európai uniós szabályok nyílt megsértése lenne a magyar európai uniós elnökség visszavonása."

Az valóban az volna. De erről szó sincs!
Eltolnák picit. Erre már volt példa.
Pálinkás Pál
@Pegero: hát lépjetek ki nyomi, mind a 3 millióan, akik a féregre szavaztatok...türk testvéreitek szeretettel várnak a pusztákln..
balos
@Pálinkás Pál: A jelenlegi vezetés megvárja,mikor lesz "fizu",aztán lelép vele!
kereső
Nem Magyarország, hanem orbán viktor pártján áll. Ha, Magyarország pártján állna, akkor nem pátyolgatná, és simlizné a buksi fejét annak- aki felszámolta Magyarországon a demokraikus parlamentarizmust, a demokráciát, a jogállamot- valódi tartalmuktól megfosztotta a féke-és ellensúlyok rendszerét, korlátozza a megválasztott parlamenti képviselők jogait- törvénybe iktatva, 2020 óta folyamatosan egyed uralkodik-és rendeleti / törvényalkotási joggal felruházott kormányzás van. Mindannak az ellenkezőjét megvalósitotta Magyarországon- amit úgy hivan, hogy "jogállam"- akkor egy ilyen férggel szemben, hogyan lehetséges , hogy csak és kizárólag "jogállami normákat" alkalmazni?
Nem melleslleg orbán kifosztotta az országot- ellopva,és saját maga és maffiája számára hasznositotta a lengyel adófizetők pénzét is. Mit tetszik ezen a rippacsoon, ezen a balkáni lótolvajon védeni? Vagy Ön is ilyen???Meglopja saját országa lakóit? korlátozza demokratikus jogaik gyakorlását Ön is? Na, akkor megtalálta a zsák a foltját.
NKF
A komcsik voltak meg a szadesz a legnagyobb hazaárulók!
m73
@NKF: orbánod mind a kettő volt és az is te szerencsétlen:-)
ómió
Na, de az Európai Uniós szabályok nyílt megsértése a korruptbolsi brüsszeli efftársaknak maga a smafu!
Pegero
@Pálinkás Pál: Pálinkás jó reggelt!
i.pinimg.com/564x/13/24/8c/13248c517c6dd012663fd41f0466d91f.jpg
Ma már ne igyál több almabort!
Pálinkás Pál
@Pegero: jó a kép...,testvéred, vagy te vagy ?
Pegero
@Pálinkás Pál: Nézzél tükörbe és meglátod a valóságot!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.