Korrupt EP képviselő is Magyarország ellen szavazott korrupcióra hivatkozva – erről beszélt Pócza István, a Batthyány Lajos Alapítvány szakmai programvezetője az M1-en.

Vélemény a Fidesz kedvenc tévéjében: korrupt EP-képviselő szavaz Magyarország ellen korrupció miatt

Mint megírtuk, az Európai Parlament (EP) nagy többséggel, 442 igen és 144 nem szavazattal, 33 tartózkodás mellett elfogadta az új állásfoglalását Magyarországról, miszerint országunk nem lenne alkalmas arra, hogy ellássa az EU soros elnökségének feladatait. Ezt véleményezte most annak a Batthyány Lajos Alapítványnak az egyik vezetője, amelyik Rogán Antal első munkahelye volt, és azóta is a NER közelében mozgolódik, jelentős állami támogatásokat bezsebelve. 

Pócza István szerint a három legfontosabb uniós intézményből kettő, a parlament és a bizottság korrupciós botrányokban érintett, ezekben az ügyben hárítják, egymásra kenik a felelősséget az uniós szereplők.

Kifejtette: a magyar soros elnökség időszaka, 2024 második féléve fontos, hisz akár 5 évre meghatározhatja az EU-t. Az EP-választást követően zajlik a frakciók kialakítása, a tisztségviselők és az Európai Bizottság megválasztása, ezért nem mindegy, mely ország abban az időszakban az Európai Unió Tanácsának soros elnöke.

Pócza István szerint vannak országok, amelyek szeretnék átvenni ezt a szerepet, ők szeretnék meghatározni az EU következő öt évét, ezért akarják elvenni a lehetőséget Magyarországtól, holott a soros elnökség sorrendje évekre előre meghatározott.

Pócza István szerint vannak, akik úgy gondolkodnak, hogy Magyarország és Lengyelország nem egyenjogú tagja az EU-nak, a közösség két vagy több sebességes, csak nem írták bele a szerződésekbe.

A szakember úgy vélte: az EP-képviselőket vagy félretájékoztatták, vagy rosszindulat, intrika vezeti őket. Szeretnék magukat újraválasztatni. Baloldali, liberális szavazóiknál pedig úgy tudják magukra felhívni a figyelmet, hogy ők az értékek védelmezői, fellépnek azokkal az országokkal szemben, amelyek szerintük tönkreteszik az EU egységét. Ezzel szemben a valóság az, hogy épp azok teszik tönkre az unió egységét, akik például a soros elnökség rendszeréből kizárnának bizonyos országokat.

Az EP állásfoglalásának nincs jogi kötőereje, nem következik belőle, hogy valóban el fogják venni Magyarországtól a 2024 második félévi soros elnökséget – hangsúlyozta Pócza István.

Forrás: MTI

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
@Csizmás Kond: te mikor vándorolsz haza felé ,,Kandur .?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Csizmás Kond
...annyi biztos, hogy ha netalán valamilyen fordulat találna létrejönni a világ ezen észén, azok a magyar képviselők akik folyton az ország ellen szavaztak id nem mernek visszajönni...
Clavigo
@Csizmás Kond: te mikor vándorolsz haza felé ,,Kandur .?
csak úgy....
@Clavigo: már a bótba se küldik, em már onnan se talána haza...,írni még bír, gondukodni meg sose tudott!
lampa laz
Mit irígykedtek, itthon is csak korruptak szavaznak a parlamentben.
Béla333
Ez a maffiózó sem bírta kiejteni a száján, hogy na jó! Ezentúl nem lopjuk el az országnak szánt pénzeket!
Innentől meg csak mellébeszélés, hazudozás az egész!
A mocskos, hazug, hazaáruló maffiózóknak nem szabad elnökséget adni sem egy napra, sem fél évre!
Ellopnának, tönkretennének mindent, amihez hozzányúlnának!
Eladott Ország
- Soha semmiért nem válalsz felelőséget. Mi lesz így belőled?- Magyarországon? fideszes.
twitter.com/NAFO_Hungary/status/1664134860435226625/photo/1
kereső
atlatszo.hu/tag/batthyany-lajos-alapitvany/

Az alapitvány 2021-es beszámolóját a könnyvvizsgáló cég nem volt hajlandó "könyvvizsgálói véleménnyel" auditálni, ami azt jelenti, hogy a beszámoló "hamis"!! Azóta másik cég auditálja az alapitvány "gazdálkodását"
kereső
Fenn van már a másik cikk, mely szerint a magyar kormány azzal a korrumpáló katari befektetőkkel karöltve venném meg a Budapest Airportot, akik korrumpáltak eu-s képviselőt, annak érdekében, hogy az országuk rendezze a foci vb.-t.
Miről beszéltek kiscsirák? Ezekkel tárgyalt orbán viktor a múlt héten energetikai befektetesékeről, reptérfejlesztésről, mezőgazdasági együttmúködésről...etc.

Megkérdezném amúgy a T.alapitványi elnököt, hogy mit szól ahhoz- ill. miért nem nyitja ki a szájacskáját, hogy köztörvényes búnöző fideSs.es képviselők szavaztak- választották meg Magyarország államelnökét???
Béla333
Van egy alapvető különbség az Uniós és a magyar korrupció között!:
Ott üldözik, elkapják, lecsukják a korrupt politikusokat, akiknek a száma az össz létszám töredéke.
Nálunk az egész maffia csapat korrupt és az állami szintre emelt korrupció büntetlenségét a rendőrség és az ügyészség garantálja!
Száz szónak is egy a vége: ezekre nem lehet rábízni az Unió vezetését se egy napra se fél évre!
Péter2
@Maccska: Ott kivizsgálják az ügyet , még bírósági ítélet nem születik , addig az ártatlanság védelme megillet mindenkit , ezért szavazhatott ! De ti még az EPPO ba sem mertek belépni , mert ha belépnétek , a fidesz vezérkar az oligarcháival ,haverokkal már a hosszú börtönéveiket töltenék , tehát ti addig egy kérdést se tegyetek fel , egy európai képviselőivel szemben sem , akik országa tagja az EPPO-nak !
Eladott Ország
@Maccska: ma, 08:35 ☺ 6,7 milliós lópihenő. Ezért nem ad pénzt Brüsszel, mert mindent elloptok és meguntak végre!
twitter.com/janos_hary/status/1662132848462118934/photo/1
Köztörvényes bűnözők szavazták meg Novák Katalint köztársasági elnöknek. A szavazók között ott voltak a fidesz köztörvényes bűnözői is, Völner Pál, Simonka György és Boldog István is, hogy kétszeresen is aláhúzzák: Novák Katalin a korrupt, Putyin-párti orbáni hatalom jelöltjeként válhat köztársasági elnökké, és soha nem lesz minden magyar köztársasági elnöke.
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/275468577_512738313532784_345319587981844491_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=xIRVLxOAAxcAX94p41g&_nc_oc=AQk79j0AkK1WPyfEm7uhRcQP4qM_db6bcKI_cvGHbqV-O07eIUydqDO1Rwm4yryQ2xw&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfBdgo8KaVy3Slko2R338o8u7hbn9WAbYphUXfOhwvNLWA&oe=647EA002
Aki Én
Márpedig korrupcióban messze mindenki elött járunk.
Még ha az agyhalott fideszes ezt tagadja is.
Ez tény!
NKF
A legnagyobb korrupció Brüsszelbe van! Ursula vajon mennyit kapott a vakcina ügyben?
kereső
@NKF: Elsődlegesen nem az a kérdés, hogy "mennyit", hanem hogy kapott-e??? Na, mond mit tudsz???
ómió
Hát, ki hazudhatna ránk korrupciót "mértékadóan", ha nem egy korruptbolsi!?
Aki Én
@ómió: Hát, ki tagadhatná világraszóló korrupciónkat és orbáni-inflációnkat, ha nem egy korruptpárti bolsi?
ómió
@Aki Én: Mielőtt végleg széthazudnád az elmebeteg mocsokbolsi pofádat, ez úgy korrekt, hogy "ki hazudhatna nekünk világraszóló korrupciót és intergalaktikus orbáni inflációt, ha nem egy elmebeteg korruptpárti bolsi"!? Szóval, mint tetves bolsiságod! Csak nem neked is juttattak, bolsiék fajkreténje, Kaili efftársnőd valamelyik pénzesbőröndjéből!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.