Korrupt EP képviselő is Magyarország ellen szavazott korrupcióra hivatkozva – erről beszélt Pócza István, a Batthyány Lajos Alapítvány szakmai programvezetője az M1-en.

Vélemény a Fidesz kedvenc tévéjében: korrupt EP-képviselő szavaz Magyarország ellen korrupció miatt

Mint megírtuk, az Európai Parlament (EP) nagy többséggel, 442 igen és 144 nem szavazattal, 33 tartózkodás mellett elfogadta az új állásfoglalását Magyarországról, miszerint országunk nem lenne alkalmas arra, hogy ellássa az EU soros elnökségének feladatait. Ezt véleményezte most annak a Batthyány Lajos Alapítványnak az egyik vezetője, amelyik Rogán Antal első munkahelye volt, és azóta is a NER közelében mozgolódik, jelentős állami támogatásokat bezsebelve. 

Pócza István szerint a három legfontosabb uniós intézményből kettő, a parlament és a bizottság korrupciós botrányokban érintett, ezekben az ügyben hárítják, egymásra kenik a felelősséget az uniós szereplők.

Kifejtette: a magyar soros elnökség időszaka, 2024 második féléve fontos, hisz akár 5 évre meghatározhatja az EU-t. Az EP-választást követően zajlik a frakciók kialakítása, a tisztségviselők és az Európai Bizottság megválasztása, ezért nem mindegy, mely ország abban az időszakban az Európai Unió Tanácsának soros elnöke.

Pócza István szerint vannak országok, amelyek szeretnék átvenni ezt a szerepet, ők szeretnék meghatározni az EU következő öt évét, ezért akarják elvenni a lehetőséget Magyarországtól, holott a soros elnökség sorrendje évekre előre meghatározott.

Pócza István szerint vannak, akik úgy gondolkodnak, hogy Magyarország és Lengyelország nem egyenjogú tagja az EU-nak, a közösség két vagy több sebességes, csak nem írták bele a szerződésekbe.

A szakember úgy vélte: az EP-képviselőket vagy félretájékoztatták, vagy rosszindulat, intrika vezeti őket. Szeretnék magukat újraválasztatni. Baloldali, liberális szavazóiknál pedig úgy tudják magukra felhívni a figyelmet, hogy ők az értékek védelmezői, fellépnek azokkal az országokkal szemben, amelyek szerintük tönkreteszik az EU egységét. Ezzel szemben a valóság az, hogy épp azok teszik tönkre az unió egységét, akik például a soros elnökség rendszeréből kizárnának bizonyos országokat.

Az EP állásfoglalásának nincs jogi kötőereje, nem következik belőle, hogy valóban el fogják venni Magyarországtól a 2024 második félévi soros elnökséget – hangsúlyozta Pócza István.

Forrás: MTI

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
@Csizmás Kond: te mikor vándorolsz haza felé ,,Kandur .?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
m73
@Shikari: simonka, boldog és farkas flóri hogy van bunkókám?:-)
m73
@Maccska: egyfolytában azt csinál te barom, mert orbánra szavaz:-)
m73
@vacsi: mi igen te szerencsétlen csikari?:-)
ómió
Hát, ki hazudhatna ránk korrupciót "mértékadóan", ha nem egy korruptbolsi!?
Aki Én
@ómió: Hát, ki tagadhatná világraszóló korrupciónkat és orbáni-inflációnkat, ha nem egy korruptpárti bolsi?
ómió
@Aki Én: Mielőtt végleg széthazudnád az elmebeteg mocsokbolsi pofádat, ez úgy korrekt, hogy "ki hazudhatna nekünk világraszóló korrupciót és intergalaktikus orbáni inflációt, ha nem egy elmebeteg korruptpárti bolsi"!? Szóval, mint tetves bolsiságod! Csak nem neked is juttattak, bolsiék fajkreténje, Kaili efftársnőd valamelyik pénzesbőröndjéből!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.