A BRFK több videót is közzétett a közösségi oldalán az esetről.

Csütörtöki tüntetés: a rendőrség körbezárta és igazoltatta a „jogellenesen” demonstrálókatBRFK/Facebook

Ahogy megírtuk, továbbra is országszerte folynak a tüntetések, elsősorban diákok demonstrálnak az oktatás helyzete miatt, illetve a tanárokat érintő igazságtalan státusztörvény bevezetése ellen. Mint ismert, a korábbi hasonló tüntetések során a rendőrök – több vélemény, például civil szervezetek szerint – túlzott erőszakot alkalmaztak a békésen tüntető diákokkal szemben.

A csütörtöki budapesti tüntetés során több videót is posztoltak a budapesti rendőrség közösségi oldalára. Először azt írták:

A rendőrség a Széchenyi rakpart Markó utcai lehajtójánál a céltalanul vonulókat megállította, igazoltatásuk megkezdődött.

Majd ezt:

Tart a jogellenes gyűlésen résztvevők igazoltatása. A rendőrség a Széchenyi rakpart Markó utcai lehajtójánál feltartóztatott csoportosulás tagjait egyenként igazoltatja. Személyes adataik ellenőrzését követően valamennyien szabadon távozhatnak.

Majd kiemelték:

A rendőrség azonosította a jogellenes gyűlés szervezőjét, egy 23 éves budapesti férfit, akivel szemben gyülekezési joggal visszaélés miatt feljelentést tesz.

Majd a következőkkel zárták a sort:

Befejeződött a Széchenyi rakpart Markó utcai lehajtójánál feltartóztatott csoportosulás tagjainak igazoltatása. A rendőrség valamennyi résztvevőt figyelmeztette arra, hogy tartsa be a közúti közlekedés szabályait, ne foglalják el az úttestet.

A belváros egy rövid útszakaszára kiterjedt jogellenes vonulás befejeződött. Kényszerítő eszköz alkalmazására, ruházatátvizsgálásra, előállításra, az igazoltatásokon kívül más intézkedésre nem került sor. A szabályokat mindenkinek be kell tartania. Jó estét Budapest!

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Húúú, ha kilövik valakinek a szemét, hogy fog kinézni egy félszemű jövőbeli miniszterelnök, aki nem pucolt el az általa felhergelt híveit magára hagyva a bajban, mint 2006-ban Orbán?!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nezelodo
Húúú, ha kilövik valakinek a szemét, hogy fog kinézni egy félszemű jövőbeli miniszterelnök, aki nem pucolt el az általa felhergelt híveit magára hagyva a bajban, mint 2006-ban Orbán?!
Nessy
@Pegero: Minő szigor! Tegnap a fociszurkolók esetében kevesebb is elég lett volna, hogy ne tegyék tönkre pl. a Liszt Ferenc teret! Ja, azok ütöttek volna.
izéke
Ja,a szabályokat mindenkinek be kell tartani aki nem fideszes. Nem sül le a kék bőr a pofájukról...bárcsak olvasná ezeket valami rendőr is...bár azt hiszem,hogy ez teljesül,hisz a trolljaink buzgón mentik a hozzászólásainkat és adják át sintéréknek. Nem véletlenül emelte a rendőrök fizetését orbán,gitár nőjön a gyomrába,a rák meg pengesse
izéke
@Nessy: a külföldi focidrukker jó reklámot csap az országnak,miszerint itt bármit lehet rendőri háborítás nélkül... a magyar szurkolókat bezzeg a németországi rendőrök végik kísérték és elszeparálták. Nem engedték őket vandálkodni. Idióta magyarországi vezetők,mocskos alávaló jobbágyok!
Nessy
@izéke: Ezek szerint a szurkolók vandalizmusa mindenki jogos és legális, szembe pedagógus tüntetéssel, ami jogtalan, illegális, félelmet keltve hős rendőreinkbe !
izéke
@Nessy: jól látod,csak nehogy kikardlapozza valaki a szemed ;)))) csak vicc nyugiiiii
izéke
@Pegero: de van köze teee nagyon majom! Miért nem volt ott a rendőrség és miért engedte a fidesz csürhe,hogy leamortizálják a belvárost? A diákoktól rettegtek a rendőreink egy sötét sarokban? Undorító dolog ma rendőrnek lenni,szégyen rájuk nézve!
Clavigo
@Pegero: Gondolom,,,két kézzel kaptál magadhoz,, Mahmoud..! .. A mutterod pont nem volt kéznél.
Clavigo
@Pegero: Téged igazoltatott valaki, Mahmoud ? Rád néztek az értelmiségi rendőrök ..,,és rögtön látták,,hogy kisgrofónál mindenképpen hülyébb vagy . ..
Clavigo
@Pegero: Megkapod a fizetésemelést,,Mahmoud. Orbán elvtársad szeret Téged. ( ne fogazzál a Disznó hasa aljánál .)..
Nessy
@izéke: Könnygáz, gumibot csak a nem velük egy súlycsoportba lévő diákoknak jár! Részeg verekedni tudó szurkolókat békén hagyják!
lampa laz
Ezek a rendőrök lelkük mélyén vajon mit éreznek amikor gyerekek ellen vannak kivezényelve? Tudom, h parancsmegtagadás, részemről pedig hiú ábránd, de mi lenne ha egységesen 1x azt mondanák ennek az aszott múmiának, h gyerekek ellen nem alkalmazunk rendőri intézkedést?
balos
@Shikari: nedveske!A szál--asi az fán lógott,kendnek a geci fasza nyújtott lelki vigaszt!Némi csendőri segítséggel!Csak,hogy örülj bazd meg a kitartód!
Béla333
Mondtam, hogy ezek Olajossanya magán örző-védő csapata!
Szemét banda!
Eladott Ország
A közönséges bűnöző, hazaáruló és politikai prostituált román cigány geci ellen a diákok békés tüntetés "jogellenes"! Mi lesz a következő lépés az átnevelő munkatábor?! Nem Ausztriát, hanem Észak-Koreát érjük utól!
Aki Én
@Pegero: @Shikari: láthatjuk tőletek a fidesz demokráciát.
Aki kiáll valamiért, azt likvidálni kell.
Bravó, agyhalott, meghülyített idióták.
NKF
A diákokat tolták előre mert tudták,hogy nem bántják őket! A háttérben ott van mindig
Szarházy Ákoska meg egy pár momentumos köcsög!
ómió
Hát, ez a dolga! Nem - mint 2006-ban - a szemkilövetés!
SÍva
Érdekes, hogy ezeket igazoltatják de ha a "kiccsalád" sétál huszadmagával az nem éri el a "szépérzéküket"! Pedig azok szerintem sokkal több emberben keltenek félelmet mivel gátlástalanok!
balos
@Shikari: Anyád nem ezt mondta,miután ráadtam a harisnyáját!Ja a csokit ne edd meg,mert kicsit feltúrbóztam!
balos
@Shikari: nedveske!Nem talált!Az Édesanyám itthon halt meg!Úgy tudom a tiédről utánam leszállt muszka őrmester és megelégedetten fizetett 5 rubelt!
telegdilaci
@nezelodo:Hol voltak a Rendőrök amikor a csűrhe szétverte Budapest fővárosát felmérhetetlen károkat okozva a kerületnek,ki fogja ezt a milliós kárt meg fizetni,vagy csak a békésen tüntetőkkel kordont bontókkal van bátorságuk a rend őreinek fellépni!
balos
@Shikari: Mi van geci!Nincs a fejedben az indigón kívül csak a nemzethy szar?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.