Uniós támogatással, csaknem 300 millió forintból korszerűsítik a járóbeteg-szakellátást a makói és a hódmezővásárhelyi kórházban – tájékoztatta a Hódmezővásárhelyi-Makói Egészségügyi Ellátó Központ az MTI-t.

Csaknem 300 millió forintból korszerűsítik a járóbeteg-szakellátást a makói és a hódmezővásárhelyi kórházban
Fotó: Pixabay

A hódmezővásárhelyi tagkórház csaknem 56 ezer lakos számára nyújt aktív és krónikus fekvőbeteg-ellátást, és járóbeteg-szakellátást biztosít térségi és megyei szinten.

A makói tagkórház a város és a környező 16 település 45 ezres lakosságának járó- és fekvőbeteg-ellátását szolgálja.

A közlemény szerint kilenc szakterületen – gasztroenterológia, bőrgyógyászat, fül-orr-gégészet, sebészet, szemészet, radiológia, nőgyógyászat, fizikoterápia és aneszteziológia – javul a járóbeteg-szakellátás színvonala Makón és Hódmezővásárhelyen annak a 151 orvosi eszköznek köszönhetően, melyeket a projekt részeként vásárolnak.

Megújul a makói tagkórház járóbeteg-szakrendelőjének szinte teljes épülete is.

A munkálatok csaknem 1300 négyzetmétert érintenek. A következő hónapokban a földszinti sebészeti egységét teljeskörűen felújítják. A további rendelők és a közlekedőegységek új burkolatot kapnak, kicserélik a belső nyílászárókat, mosható falfelületeket alakítanak ki.

Kijavítják a vizesblokkokat, korszerűsítik az elektromos hálózatot, energiatakarékosra cserélik a világítótesteket és új belső telefonos és informatikai hálózatot alakítanak ki. Cserélik, illetve felújítják a rendelők és várók bútorzatát is.

A tervek szerint az őszre befejeződő fejlesztésnek köszönhetően több mint 100 ezer ember egészségügyi ellátása javul, és csökken a fekvőbeteg-szakellátásba továbbított páciensek száma.

Forrás: MTI

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
"Uniós támogatással, csaknem 300 millió forintból " - értitek gyagyás fidesznyikek?
human
Mindeközben Orbán felcsúti foci akadémiájára évente több milliárd forint állami támogatás érkezik.
És mennyit keres Orbán felcsúti akadémiáján egy focista?
Sahab Zahedi iráni focista évente 300 Millió forintot kap azért, hogy a Orbán felcsút falui csapatának színeiban játszadozhasson a közpénzből fűtött gyepen.

Érdemes ezt szembe állítani azzal, hogy egy kórházra mennyi fejelsztési pénz jut és az orvosok, akik kezétől és tudásától az életetek függ mekkora fizetést kapnak. Ehhez képest egy falábú havi 25 Millió forintért rugdos egy bőrlabdát szintén közpénzből.
ómió
Pedig ezt efftársiasan kórházbezárással "tervezték megoldani"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.