A rezsicsökkentés működik és a kormány meg fogja azt védeni – jelentette ki a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos, fideszes országgyűlési képviselő az Origónak adott, szombaton megjelent interjúban.

Fontos bejelentést tett Németh Szilárd – Újabb fronton véd meg minket a kormány

Németh Szilárd közölte, törvényjavaslatot nyújt be, amely rendezi a PB-gázpalackokkal kapcsolatban felmerült problémákat – írja a Napi.hu.

A kormánypárti politikus kiemelte, a rezsicsökkentés minden magyar családnak havi átlagban 181 ezer forintos megtakarítást jelent, és ennek köszönhető, hogy az uniós tagállamok közül Magyarországon jutnak a legolcsóbban áramhoz és gázhoz a háztartások.

Németh Szilárd a palackos, tartályos vagy úgynevezett falugázt használók problémáiról szólva elmondta, gyakran nincs elég palack, és kialakult egy olyan gyakorlat is, hogy

a 11,5 kilogrammos töltőtömeg helyett csak 10,9 kilogrammosat árulnak, ami így nem rezsivédett.

A kormánybiztos jelezte, a kormány, a Fidesz és a KDNP-frakció, valamint a szolgáltatók támogatásával törvényjavaslatot készül benyújtani, ami rendezi ezt a helyzetet.

Vissza kell térni a 11,5 kilogrammos töltőtömegre, aminek nem lehet magasabb az ára, mint a 10,9 kilogrammosé, és mindenhová, ahol erre szükség van, el kell jutnia a PB-gázpalacknak. Egyszerre kell fenntartani az ellátásbiztonságot és a megfizethetőséget

– fejtette ki.

Forrás: Napi.hu

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Igen ez jól meg lett védve. Kevesebb gáz majdnem dupla áron. Tavaly nyár óta így van. Jó reggelt Pacalpöri.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
simmering73
Nem kialakult egy gyakorlat, hanem tény, hogy megszüntették a 11.5kg-os töltésű palackokat és felemelték a gáz árát, a ti tudtotokkal.
justhpeter
Minél később lesz az igazi rendszerváltás annál durvább lesz.
Juhász István
Kezdetben vala a MAGÁNNYUGDIJ pénztár MEGVÉDÉSE. Teljesen sikerült MEGVÉDENI... Most ippeg a BANKBETÉTEK megvédése zajlik ezerrel. Mondjuk,ez a fő bevételi forrása a bankoknak. Nem csak mondjuk, hanem tényleg ez a fő bevételük. Nem tudom, mi lesz a BANKSZEKTORRAL, de sok jót nem remélhetnek. Szerintem. Nagy ötlet az a gázpalack mizéria is. Úgyis annyoit töltenek bele, amennyit akarnak.
jáger laszló
Álláspontja szilárd!
Csak a fidex!!
Persze van más vélemény is amelynek a véleménye ezzel LN tétes!!!
Fidex nélkül előre!!
Kinek va akkor most igaza!!??
Döntsd L TE!!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
ómió
Pedig, hát, erre a havi 181000-re a korruptbolsi brüsszeli efftársak már "rátették a fúrót"!
AMORÁLISOK
te zabáló masina befoghatnád ám a pofádat, emberek százainak hergelését, a szegénység mellett mutogatott ZABÁLÁSAITOKRÓL,

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.