Az ellenzéknek viszont gyanús, hogy nem a régészek, hanem inkább a tüntetők miatt vannak ott a kordonok.

Így magyarázzák, hogy a Várban megháromszorozódott az elkordonozott részt: Sok fontos leletre számít a Várkapitányság

Diáktüntetés május 19-én. MTI/Koszticsák Szilárd 

Az első diáktüntetések óta csaknem háromszorosára nőtt a kordonnal lezárt terület a Várban, a miniszterelnök és a köztársasági elnök hivatalának környékén – számol be az ATV.hu. Május elején még csak a Karmelita, vagyis a miniszterelnök hivatala előtti út volt elzárva, mostanra viszont szinte lépni sem lehet a Sándor-palota előtti Szent György téren.

A Várkapitányság az ATV megkeresésére régészeti ásatásokkal magyarázta a kerítések kihelyezését. Válaszukban arról írtak, hogy a Várhegynek ezen a részén a második világháború óta nem volt hasonló mértékű feltárás, így sok fontos leletre számítanak. A Miniszterelnökségtől hasonló választ kapott az ATV.

Keresték a Momentumot és az LMP-t is. Előbbi párttól Bedő Dávid azt nyilatkozta, „nagyon érdekesnek tartják” a tüntetések és a kordonok terjeszkedésének egybeesését. Az LMP-s Kanász-Nagy Máté pedig arról beszélt, a kordonok csaliként működnek és arra várnak, hogy ráharapjanak a különböző ellenzéki erők. A kerület polgármesterét, V Naszály Mártát a kordonok főleg a demokratikus párbeszéd hiánya miatt zavarják.

Forrás: ATV.hu

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jáger laszló
2023 jún.04
Gyurcsány Ferenc ma 62éves
Boldog születésnapot GyF!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
@Shikari: Ha nekem vannak dolgok , amiről más a véleményem, mint mondjuk a tiéd, akkor nincs "nemzettudatom" ?
izéke
@Shikari: mi van sikaratyi,mind a 11 nickeddel lájkoltad magad,hogy tömegnek tűnj,csicskamatyi?
Nessy
Bajba vagyok! Látensen manifesztál az identitás tudatom . :-)
Nessy
@Shikari: Most őszintén! A hazaszeretetet nem az iskolában tanultam. Kiskoromban naponta imádkoztam a Trianon utáni magyar hiszekegyet, déli harangszónál magamba elmondtam, hogy felét harangozták, szerte nagy Magyarországon. Ezek akarva, akaratlan, rögzülnek. Sok függ a családtól, környezettől, mi az amit lát, tapasztal a kisgyerek. Csak vannak dolgok, ez is, a hit is, ami nem hivalkodik. Van.
percsi
Ez azt jelenti röviden, hogy tele van a gatya!
izéke
@Shikari: milyen iskolába jártál te,ahol buzulást tanítottak? Szájer volt az osztályfőnököd? A homoszexualitás nem tanult dolog és nem terjed sem érintéssel sem agitációval. Inkább legyen egy normális meleg pár a szomszédom,mint egy idióta asszonyverő részeges buta fideszes aki pláne nagy hazafi. Szóval nem leszünk soha szomszédok,szerencsédre medvetalpas

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.