Vasárnap napközben viszont már 27 fok is lehet.

Szinte fagyott az éjjel az első nyári hétvégén, 0,9 fokot is mértek

Illusztráció: Pixabay.com

Vasárnap hajnalban mindössze 0,9 Celsius-fok volt a Nógrád megyei Zabarban, vagyis majdnem fagyott – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán. Kommentben fűztek infografikát a poszthoz, e szerint az északi-északkeleti országrészben volt a leghidegebb vasárnapra virradóra.

Zabar után a második leghidegebb a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szikszón volt, ott 1,5 fokig süllyedt a hőmérséklet, Lénárddarócon 1,6 fokot mértek, Gagybátorban pedig 2,4 fok volt.

Virradóra a legmelegebb a Balaton-parti Fonyódon volt, a Somogy megyei településen 16,9 fokot regisztráltak.

A vasárnapról azt írják, gyengén vagy közepesen felhős idő mellett az ország nagy részén szárazon marad a talaj. A Dunántúl északi felén és a főváros körül lehetnek erősen felhős részek is. Napközben az északnyugati, nyugati határ közelében lehet gyenge eső, kis eséllyel a keleti határ mentén pedig futó zápor, késő délutántól pedig a Nyugat-Dunántúlon van esély záporra, zivatarra. Általában mérsékelt marad a légmozgás.

A hőmérséklet nagyrészt 22 és 27 fok között várható, azonban a tartósan felhős északnyugati részeken ennél kevéssel hűvösebb maradhat az idő.

Forrás: MTI
Fotó: Pixabay.com

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.