Az LMP szerint a Fidesz gyarmatosító törekvések helyszínévé degradálja Magyarországot; Tetlák Örs, az LMP országos elnökségének tagja, Érd alpolgármestere vasárnapi online sajtótájékoztatóján komoly nemzetbiztonsági kockázatnak nevezte a folyamatban lévő kínai beruházásokat.

Így gyarmatosít az Orbán-kormány? Komoly nemzetbiztonsági kockázat lehet a kínai beruházás az LMP szerint

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszél a Huawei European Innovation Day 2022 elnevezésű, a Huawei Technologies Hungary éves nemzetközi csúcstalálkozóján és konferenciáján a Várkert Bazárban 2022. szeptember 27-én. MTI/Bruzák Noémi

Az ellenzéki politikus azt mondta,

az orosz kollaboráció mellett nem lehet megfeledkezni arról, hogy egy másik nagyhatalomnak árusítják ki természeti kincseinket, emberi erőforrásainkat, gazdasági és ipari lehetőségeinket.

Az LMP a Kínai Népköztársaságot a globális politika egyik fő aktorának tekinti – tette hozzá, rámutatva arra, hogy a kínai kommunista diktatúra elnyomó módszereivel komoly problémák vannak.

Kínának tiszteletben kell tartani az emberi méltóságot, az alapvető emberi jogokat

- hangoztatta.

Tetlák Örs emlékeztetett arra, hogy a kormány 2026-ig 20 milliárd forintot kíván költeni a Budapest-Belgrád vasútvonalra. Az LMP szerint ez Paks 2. után az évszázad második legrosszabb üzlete.

Ezzel a hazai vállalkozások helyett a nemzeti tőkésosztálynak gúnyolt hatalmi elit, a nemzeti oligarchia fog jól járni

- fogalmazott.

Az LMP politikusa utalt arra, a kormány nem számolt el a Fudan Egyetemnek juttatott közpénzvagyonnal. A párt álláspontja szerint továbbra sem egyértelmű, mi a helyzet a beruházással. Tetlák Örs rendkívül aggasztónak nevezte a Huawei digitalizációs térhódítását, részvételét a hazai 5G hálózat fejlesztésében. Közölte: a céget számos nyugati állam már komoly nemzetbiztonsági kockázatnak minősítette.

Tetlák Örs "eszement akkumulátor-gyarmatosításnak" minősítve a készülő beruházásokat, úgy fogalmazott, a magyar kormány sok száz milliárdos támogatásokkal, folyamatos hatósági félrenézésekkel egyengeti a kínai multik érkezését és érdekeit. Kínának nincsenek gátlásai, ha bárhol a világban kellően fogadókész kormánnyal találkozik, ez pedig komoly nemzetbiztonsági kérdéseket vet fel – hangsúlyozta az ellenzéki politikus.

Forrás: MTI

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mirabilis
Volt egyszer Osztrák - Magyar monarchia, most majd lesz orbán jóvoltábol kínai -magyar monarchia
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
jáger laszló
Ezt fogjuk fel úgy mint az LMP 2.rémálmát
Ebből is fel kell ébredmi1X!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Mirabilis
Volt egyszer Osztrák - Magyar monarchia, most majd lesz orbán jóvoltábol kínai -magyar monarchia
Csizmás Kond
...egyre több a kelekótya...és már az kezd nemzetbiztonsági tényező lenni...
m73
@Csizmás Kond: így van! Köztük vagy te is meg az fél hülye tehén:-)
ómió
"Sajátos"! Azoknak a tetvesbolsi efftársaknak a "lemenői" makognak gyarmatosítást, akik több, mint 40 évig szovjet gyarmatként "kezeltették" Magyarországot!?
Pálinkás Pál
csak halkan...talán tenni kéne,nem pofázni-...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.