Felbukkant egy újabb verzió a diplomáciai vihart kiváltó magyar videóból, de a kormányzat hivatalos csatornáján továbbra is a régi verzió érhető el.

Ahogy korábban mi is megírtuk, elcsatolta a Krímet a magyar kormány Ukrajnától a legújabb „békevideójában”. A videóban már nem Ukrajnához tartozik az oroszok által megszállt Krím-félsziget.

A brutális diplomáciai vihar után visszaadta a Krímet az Orbán-kormány Ukrajnának, miután korábban "elcsatolta" a félszigetet békepárti videójában

A magyar videó hatalmas nemzetközi felháborodást és diplomáciai bonyodalmakat okozott. Ukrajna is felháborodását fejezte ki a videó első változata miatt, mivel annak első – és nagyközönség számára továbbra is publikus verziójában – a Krím-félszigetet nem Ukrajna részeként ábrázolták. Az ukrán külügyminisztérium hivatalos tiltakozójegyzéket is benyújtott a magyar külügyminisztériumnak szombat délután.

A Krím-félsziget nem Ukrajnához tartozó területként való jelölése ellentmond Budapest hivatalos, többször hangoztatott álláspontjának, amely szerint Ukrajna szuverenitását és területi integritását nemzetközileg elismert határain belül támogatja

– emlékeztették a magyar diplomáciát.

Az eredetiben volt még egy malőr, mégpedig az orosz harckocsiról bevágott jeleneten elhomályosították a Szent György-szalagon lévő piros-fehér keresztet, az orosz katonai járművek egyik legfőbb jellegzetességét.

A diplomácia botrány után most elkészült a magyar kormány új, javított videója, amiben az orosz-ukrán háború mielőbbi békés rendezésére szólít fel. 

A legújabb változat, ahol javították a hibát, Palóc André, a Századvég vezető elemzőjének Youtube-csatornáján jelent meg először. A kormányzat hivatalos csatornáján azonban továbbra is a régi verzió érhető el.

Forrás: Portfolio, 24.hu

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Fintorogva, orrot befogva, de átrajzolták a térképet.
Őszintén: ki hisz ezeknek a maffiózóknak? A hülyemagyar maffiahívőkön kívül?
Péter2
Valamelyik söpredék fideszes propagandista túltolta , az idiotizmusnak abban a körökben nincs határa !
Béla333
Fintorogva, orrot befogva, de átrajzolták a térképet.
Őszintén: ki hisz ezeknek a maffiózóknak? A hülyemagyar maffiahívőkön kívül?
jáger laszló
A Krím pedig azoké akik ott akarnak ,szeretnének élni!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
ómió
Ti, bizony, "megírtátok", efftársak! Azzal az "apró szépséghibával", hogy a Krimet nem a "Zorbán kormány", hanem Putyin csatolta el! Sőt! Máig is elcsatolva tartja!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.