Jövőre Magyarországra költözik a Pepsi, vagyis az üdítők palackozása Szentkirályra kerül át – erősítette meg Balogh Levente a Világgazdaságnak. A Szentkirályi elnöke azt is elmondta, hogy éppen ezért megvásárolták a világ egyik legmodernebb palackozó gépsorát, amely alkalmas az ásványvíz mellett az üdítőitalok töltésére is. Magyarország egyik legismertebb milliárdosa azt is elárulta a kapnak, miért nem terveznek reklámokat Luis Figóhoz hasonló világsztárral.

Nincs többé feltételes mód: Balogh Levente a Világgazdaság kérdésére megerősítette, jövőre Magyarországra költözik a Pepsi, tehát az üdítők palackozása, ami a magyar piac számára jelenleg Ausztriában, Csehországban és Romániában zajlik, Szentkirályra kerül át.

Balogh Levente nagyot húzott, a Pepsi Magyarországra költözik, így hamarosan szentkirályi vízből készítik a világhírű üdítőt

Balogh Levente, a Szentkirályi Magyarország Kft. társtulajdonosa és elnöke, Alessandro Pasquale társtulajdonos és Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára (b-j) a Szentkirályi Magyarország Kft. új, nagy teljesítményű PET-palackozó gyártósorának átadásán Szentkirályon 2023. június 2-án. A 2,8 milliárd forint értékű beruházás a vállalat ötéves fejlesztési programjának első ütemében épült meg. Fotó: MTI/Ujvári Sándor

A lap emlékeztet, hogy az amerikai cég magyarországi érdekeltségeit még 2018-ban szerezte meg a Central Europe Mineral Water Holding (CEMW), amivel a PepsiCo üdítők és élelmiszertermékek kizárólagos magyar forgalmazójává és a franchise-jogok birtokosává vált. A cseh holding 2015-ös alapítása óta Balogh Levente kisebbségi tulajdonos lett, és azóta is ő tölti be az elnöki pozíciót. A megállapodás értelmében a Szentkirályi Ásványvíz Kft. beolvadt a CEMW-be.

Balogh Levente elmondta, hogy pénteken adták át az új szentkirályi PET-palackozót, ami a Pepsi termékek töltésére is alkalmas, de még olyan további beruházásokra is szükség van, mint egy víztisztító bázis és egy szirupkonyha létrehozása.

Az ásványvíz és üdítőital palackozására is alkalmas gép 20-30 százalékkal többe kerül, mint a kizárólag ásványvíz töltésére alkalmas eszköz a savtartalom miatt. Azért vettük meg a drágább berendezést, mert haza akarjuk hozni a Pepsi gyártását

– mondta.

A Szentkirályi elnöke felidézte, hogy a Pepsi 2015-ben költözött külföldre a Soroksári útról. Azt a 40 ezer négyzetméteres területet használja most a Szentkirályi logisztikai központként. Ezzel jelentős fuvarköltséget és utaztatási időt tudnak megspórolni, illetve, úgy fogalmazott, hogy „nagyon sok tehertől” szabadítják meg az utakat.

Balogh Levente azt mondta, amikor gyerekként álmodozott, sokszor gondolt arra, milyen jó lenne hatalmas külföldi márkák jogait tulajdonolni, mint például a Pepsi, de akkor azt hitte, könnyebb, ha maga épít egyet. Meggyőződése, hogy brandet építeni kizárólag úgy lehet, ha a termékeket a világ legjobb technológiájával gyártják.

Balogh Levente korábban egy előadásában azt mondta,

70-80 évre elegendő víz van még a felszín alatt, ám a Világgazdaság kérdésére hozzátette, ez csak a minimum, akár 100 évre is kitolódhat a határ.

Balogh Levente nagyot húzott, a Pepsi Magyarországra költözik, így hamarosan szentkirályi vízből készítik a világhírű üdítőt

Balogh Levente, a Szentkirályi Magyarország Kft. társtulajdonosa és elnöke, Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára és Alessandro Pasquale társtulajdonos (b-j) a Szentkirályi Magyarország Kft. új, nagy teljesítményű PET-palackozó gyártósorának átadásán Szentkirályon 2023. június 2-án. A 2,8 milliárd forint értékű beruházás a vállalat ötéves fejlesztési programjának első ütemében épült meg. MTI/Ujvári Sándor

Balogh Leventét arról is kérdezte a lap, találkozott-e a budapesti Európa-liga-döntő ideje alatt a legendás portugál labdarúgóval, Luis Figóval, aki anno minden idők egyik legnagyobb magyar marketingkampányának főszereplője volt. A vállalkozó azt mondta, kint volt a Roma és a Sevilla mérkőzésén, ám nem tudott vele találkozni. A lap felvetésére pedig, hogy várható-e hasonló kaliberű kampány a jövőben, azt felelte, az a márkaépítés első szakasza volt, most már a nemzeti értékekre fókuszálnak.

A Szentkirályi önmagában egy sztár. Nekünk immáron nem egy világklasszis labdarúgó a sztár, hanem a világ legjobb technológiája, amivel gyártjuk a vizünket

– jelentette ki Balogh Levente a Világgazdaságnak.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vacsi
A Pepsibe kár elpocsékolni a Szentkirályi vizet!
jáger laszló
Kár a vízért!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Péter2
@vacsi: Így igaz , én nem szeretem mert olyan gyógyszer íze van , viszont a Coca-Cola elég jó és amit még szeretek az a Hell .

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.