Szijjártó Péter telefonon tárgyalt az új török külügyminiszterrel.

Szijjártó Péter vasárnap este is dolgozott, mert egy nagyon fontos telefonhívást kellett megejtenie

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. Fotó: MTI/Kovács Attila

Vasárnap töltötte az első napját a hivatalában Hakan Fidin új török külügyminiszter, akivel kora este már telefonos megbeszélést folytatott Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

A tárcavezető erről a hivatalos Facebook-oldalán számolt be.

Bejegyzésében Szijjártó Péter felidézte: Törökország régi-új elnökét tegnap beiktatták hivatalába, így új kormány is alakult Ankarában. Az elnök nagy átalakítás mellett döntött, így mindössze két miniszter tarthatta meg a pozícióját, s új lesz a külügyminiszter is.

Törökország régi-új elnökét tegnap beiktatták hivatalába, így új kormány is alakult Ankarában. Az elnök nagy átalakítás mellett döntött, így mindössze két miniszter tarthatta meg a pozícióját, s új lesz a külügyminiszter is. A régi kollégával, Mevlüt Cavusoglu barátommal kis híján kilenc éven keresztül dolgoztunk együtt, nyugodtan mondhatom, emberileg is közel kerültünk egymáshoz. Az új kollégát, Hakan Fidant is ismerem, ő eddig a hírszerzés vezetője volt. Ma töltötte az első napját a hivatalában, de kora este már sort kerítettünk egy telefonos megbeszélésre.

Gratuláltam neki természetesen, és elmondtam neki, hogy mennyire szorítottunk Erdogan elnök úr győzelméért. Biztosítottuk egymást kölcsönös elkötelezettségünkről a két ország közötti stratégiai partnerség további fejlesztése iránt, és megbeszéltük, továbbra is kölcsönösen támogatjuk egymást a NATO-ban.

Orbán személyesen is ott volt Erdogan beiktatásán

Orbán Viktor szombaton Ankarába utazott, hogy személyesen vegyen részt Recep Tayyip Erdogan, az újraválasztott török elnök beiktatási ünnepségén. Törökországi látogatásáról a miniszterelnök egy videót is megosztott közösségi oldalán. Bejegyzéséhez Orbán azt írta, Magyarország számára jó hír, hogy Törökországnak továbbra is békepárti elnöke van. Orbán Viktor korábban bevallotta, imádkozott Erdoğan győzelméért, és arra kérte a magyarokat, "adjunk hálát az Istennek, hogy megsegített minket a törökországi választásokon!"

Forrás: MTI, Magyar Nemzet

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.