2022. január 31-én országszerte 20 ezer tanár vett részt a pedagógusszervezetek kétórás figyelmeztető sztrájkján. Ez volt az első országos tanársztrájk, amit később továbbiak követtek – írja a 24.hu.

Szintet lépett a hazudozás az Orbán-közmédiában: Ismét hírt hamísított a hírhamísító

Az eseményekről Debrecen önkormányzati fenntartású televíziója is beszámolt, amely rendszeresen használja az MTVA nyersanyagait különböző riportokhoz. Így a sztrájkoló testneveléstanár, Borsos Tamás nyilatkozatát is közölték, akivel a tiltakozás napján a köztévé készített interjút.

Az M1 riportjához úgy vágták meg a pedagógus nyilatkozatát, mintha elégedett lenne a fizetésével, holott ennek épp az ellenkezőjéről beszélt.

A debreceni televízión közölt nyilatkozatában a hajdúsámsoni II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola pedagógusa elmondta:

Feleségemmel nagyon sokszor téma mostanában a méltánytalan fizetés. Gondolkodunk, a jövőbe tekintünk, gondolkodunk külföldben. Azt halljuk barátoktól, rokonoktól, akik kinn dolgoznak, tanítanak, hogy jóval a többszörösét keresik az itthoni fizetésnek. Ez nagyon bosszant és frusztrál bennünket.

Az M1 2022. január 31-ei híradójában „A tanárok többsége nem sztrájkolt” címmel közölt riportot. A bemondó rögtön az elején elmondta, kevesebb mint a tanárok ötöde vett részt a sztrájkban, majd kapcsoltak két iskolát, ahol az összes tanár felvette a munkát. Az egyik intézmény igazgatója azt is elmondta, hogy a béreket másfél éve rendezték, tehát nincs ok a sztrájkra.

A sztrájkoló Borsos nyilatkozatának csak azt a részét  vágták be, ami illeszkedett a közmédia narratívájához. A riportba bekerült szöveg így hangzott:

Most van egy egzisztenciánk. Mi pedagógusok, így együtt, nem panaszkodunk olyan szinten a fizetésre, mert így boldogulunk, a hiteleinket tudjuk fizetni, a gyermekeinket el kell látni, nem kell félnünk a holnaptól.

A kiemelt idézet azt a látszatot kelti, mintha Borsos általában a pedagógusokról beszélne, ám ezzel szemben mindössze annyit állít, hogy mivel szintén pedagógus felesége is dolgozik, legalább nélkülözniük nem kell.

Azzal kezdtem, hogy mivel a feleségemmel mindketten tanárként dolgozunk, közösen valahogy elboldogulunk, nem kell egyik napról a másikra élni, de ha a jövőbe tekintünk, nem látjuk, hogyan tudunk továbblépni, csak ha külföldre megyünk. Rettentően frusztráló így az élet. Ezt a részt már kivágták az adásból. Azt is elmondtam, hogy az emberi méltóságunkat sérti a jelen helyzet, és gyakran megalázó helyzetben érezzük magunkat a gyerekeink és a szüleink előtt

– nyilatkozta az esetről a pedagógus a 444-nek. Hozzátette: később magát hibáztatta, amiért jóhiszemű volt a köztévével, és megpróbált árnyaltan fogalmazni. Elmondása szerint „lerombolták a mondanivalóját”, ami miatt kollégái előtt is magyarázkodnia kellett.

Forrás: 24.hu

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Már annyiszor mondtam: a maffiózókkal szóba sem kell állni. Ha valamit mondasz nekik, addig manipulálják az elmondottakat, amíg azt nem hozzák ki, amit ők szeretnének.
A legtisztább, hogy elkerüljük őket, mint a leprásokat!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@verőce21: már megint hazudsz, persze te mást nem is tudsz! :)
Namely
@Horizont: egyszerűen nem értem, mit akartál mondani.
Nyomoroncnak nevezel mindenkit, aki nem ment ki, köztük magadat is. Akkor tehát úgy érzed, hogy ki kellett volna menned, másképp nem neveznéd magadat sem nyomoroncnak.
Ha úgy érzed, hogy ki kellett volna menned, akkor miért nem mentél ki?
Ha erre objektív okod volt, akkor nem vagy nyomoronc, ha pedig nem ilyen okod volt, akkor pedig nem értem a szócséplést, mert akkor pont nincs megoldás, hiszen te, bár tudod, hogy rosszat teszel ezzel, egy nyomoronc vagy.
Csak ennyi.
:D
verőce21
@csak úgy...: Te egy igazi fasiszta, magyargyűlölő, nemzetvesztő féreg vagy...!
jáger laszló
Semmi új!!
Ezt már +szoktuk
Várjuk hogy valami új figurát mutatnak be a közmédiában
csak ennyi
barátilag
J.L.
Namely
@Horizont: már hogyne fogadnék be. Ha van mit. :)
Namely
@Horizont: ez mintha inkább rád lenne jellemző :)
pl Hadházy esetében világosan leírtam, hogy mi egy parlamenti képviselő feladata, és hogy nem azt csinálja. A te válaszod? Hogy Hadházy egy hős és igenis dolgozik.
Akkor most a fenti megállapításod kire jellemző?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.