2022. január 31-én országszerte 20 ezer tanár vett részt a pedagógusszervezetek kétórás figyelmeztető sztrájkján. Ez volt az első országos tanársztrájk, amit később továbbiak követtek – írja a 24.hu.

Szintet lépett a hazudozás az Orbán-közmédiában: Ismét hírt hamísított a hírhamísító

Az eseményekről Debrecen önkormányzati fenntartású televíziója is beszámolt, amely rendszeresen használja az MTVA nyersanyagait különböző riportokhoz. Így a sztrájkoló testneveléstanár, Borsos Tamás nyilatkozatát is közölték, akivel a tiltakozás napján a köztévé készített interjút.

Az M1 riportjához úgy vágták meg a pedagógus nyilatkozatát, mintha elégedett lenne a fizetésével, holott ennek épp az ellenkezőjéről beszélt.

A debreceni televízión közölt nyilatkozatában a hajdúsámsoni II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola pedagógusa elmondta:

Feleségemmel nagyon sokszor téma mostanában a méltánytalan fizetés. Gondolkodunk, a jövőbe tekintünk, gondolkodunk külföldben. Azt halljuk barátoktól, rokonoktól, akik kinn dolgoznak, tanítanak, hogy jóval a többszörösét keresik az itthoni fizetésnek. Ez nagyon bosszant és frusztrál bennünket.

Az M1 2022. január 31-ei híradójában „A tanárok többsége nem sztrájkolt” címmel közölt riportot. A bemondó rögtön az elején elmondta, kevesebb mint a tanárok ötöde vett részt a sztrájkban, majd kapcsoltak két iskolát, ahol az összes tanár felvette a munkát. Az egyik intézmény igazgatója azt is elmondta, hogy a béreket másfél éve rendezték, tehát nincs ok a sztrájkra.

A sztrájkoló Borsos nyilatkozatának csak azt a részét  vágták be, ami illeszkedett a közmédia narratívájához. A riportba bekerült szöveg így hangzott:

Most van egy egzisztenciánk. Mi pedagógusok, így együtt, nem panaszkodunk olyan szinten a fizetésre, mert így boldogulunk, a hiteleinket tudjuk fizetni, a gyermekeinket el kell látni, nem kell félnünk a holnaptól.

A kiemelt idézet azt a látszatot kelti, mintha Borsos általában a pedagógusokról beszélne, ám ezzel szemben mindössze annyit állít, hogy mivel szintén pedagógus felesége is dolgozik, legalább nélkülözniük nem kell.

Azzal kezdtem, hogy mivel a feleségemmel mindketten tanárként dolgozunk, közösen valahogy elboldogulunk, nem kell egyik napról a másikra élni, de ha a jövőbe tekintünk, nem látjuk, hogyan tudunk továbblépni, csak ha külföldre megyünk. Rettentően frusztráló így az élet. Ezt a részt már kivágták az adásból. Azt is elmondtam, hogy az emberi méltóságunkat sérti a jelen helyzet, és gyakran megalázó helyzetben érezzük magunkat a gyerekeink és a szüleink előtt

– nyilatkozta az esetről a pedagógus a 444-nek. Hozzátette: később magát hibáztatta, amiért jóhiszemű volt a köztévével, és megpróbált árnyaltan fogalmazni. Elmondása szerint „lerombolták a mondanivalóját”, ami miatt kollégái előtt is magyarázkodnia kellett.

Forrás: 24.hu

48 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Már annyiszor mondtam: a maffiózókkal szóba sem kell állni. Ha valamit mondasz nekik, addig manipulálják az elmondottakat, amíg azt nem hozzák ki, amit ők szeretnének.
A legtisztább, hogy elkerüljük őket, mint a leprásokat!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
@csak úgy...: Te egy igazi fasiszta, magyargyűlölő, nemzetvesztő féreg vagy...!
jáger laszló
Semmi új!!
Ezt már +szoktuk
Várjuk hogy valami új figurát mutatnak be a közmédiában
csak ennyi
barátilag
J.L.
Namely
@Horizont: már hogyne fogadnék be. Ha van mit. :)
Horizont
@Namely: ez az, számodra bármi is SEMMI ami nem a te véleményedet tükrözi.
Namely
@Horizont: ez mintha inkább rád lenne jellemző :)
pl Hadházy esetében világosan leírtam, hogy mi egy parlamenti képviselő feladata, és hogy nem azt csinálja. A te válaszod? Hogy Hadházy egy hős és igenis dolgozik.
Akkor most a fenti megállapításod kire jellemző?
Horizont
@Namely: Hol írtam, hogy Hadházy hős. Idézz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok