Totyik Tamás, a Pedagógusok Szakszervezetének frissen megválasztott új elnöke beszélt erről egy friss interjúban.

A román pályakezdő tanárok többet keresnek heti 18 óra tanítással, mint egy magyar pedagógus

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Totyik a Pénzcentrumnak beszélt arról, hogy Magyarországon annyira nem fizetik meg a pedagógusokat, hogy vannak tanárok, akik Békés megyéből Romániába járnak át tanítani.

A román pályakezdő tanárok fizetése ugyanis nettó 50 euróval több, mint magyar kollégáiké, ráadásul ezért a pénzért csak heti 18 órát kell tanítaniuk.

A 444 emlékeztetett rá, hogy a magyar kormány  10 százalékos béremeléssel próbálja a tanári pályára csábítani a pályakezdőket, de Totyik szerint ez nagyon kevés, ugyanis a pályakezdő pedagógusok átlagkeresete csupán 55 százaléka a diplomás pályakezdők átlagkeresetének.

Forrás: 444.hu

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
@Philip Marlowe: ma, 18:36 ☺ Mond meg a szélhámos, bűnöző román cigányodnak és bűnszervezetének, hogy ne lopjanak annyit! Ennyi! 2010-től a csúti geci van hatalmon és bandájának jövedelme 2010-től többszörösére nőtt úgy, hogy Európa vidám barakjából, hazánk Európa koldusháza lett. A kolostorgeci havi jövedelme az EU miniszteri fizetései között az élmezőnyben van, ő már megtalálta hajó nélkül Amerikát, csak a jobbágyok érjék be kevesebbel, mert "nekünk ez a versenyelőnyünk". Lóf@szt!
csak úgy....
@Philip Marlowe: fideszékaz árakat is le tudják nyomni a 2010 elötti szintre, te gondolkodásra képtelen marha?!
csak úgy....
@Philip Marlowe: az akkori és a mostani árakról is regélj valamit, te bekattant fideszhülye!
Eladott Ország
@Philip Marlowe: ma, 19:06 ♦ 2008-ban még szlovák munkabérekkel lehetett riogatni ("ha nem tetszik el lehet menni") a magyarokat és ide jártak dolgozni a szlovákok. Ma már magyar napszámosok mennek Romániába dolgozni, már itt tartunk. Mi lerttünk Európa koldusháza a bolgárok után.
youtu.be/-NPKw__qQo0
ómió
Totyik efftárs! Említsd a Brüsszelbe delegált honi efftársaidnak is!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.