Az új OLAF jelentésben nem csak az uniós tagállamokat vizsgálták, hanem minden olyan országot, amelyben uniós forrásokat is felhasználnak – írja a Népszava.

Ismét Magyarországon bukkant a legtöbb szabálytalanságra az EU csalás elleni hivatala
Kép: Facebook/Orbán Viktor 

Minden olyan országot vizsgáltak, amelyben uniós forrásokat is felhasználnak, Afganisztántól Bangladesen át Ugandáig – derül ki az EUrológus cikkéből.

A jelentés szerint tavaly 15 vizsgálatot indítottak csalásgyanús ügyekben Magyarországon, s ebből 10 esetben végződött az eljárás azzal, hogy valamilyen pénzügyi következményre tettek javaslatot.

Mindkét szám a legmagasabb adatnak bizonyult, bár arról nem szerepeltettek részleteket az összesítésben, hogy pontosan milyen ügyekről van szó, mennyi az összértékük és mennyit kellett emiatt visszafizetni az EU költségvetésébe.

Más statisztikákban is az élen végzett Magyarország, például abban, amely az OLAF által észlelt szabálytalanságokat érinti az európai strukturális és beruházási alapok, valamint a mezőgazdasági és vidékfejlesztési alapok területén a 2018–2022 közötti időszakban.

18 szabálytalanságot tártak fel, ez az összes forrás 0,53 százalékát érintette.

Forrás: Népszava

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

teuton
Mit kell ezen csodalkozni??? 15 vizsgalt esetböl 10 csalas. Akkor itt is megvan a 2/3!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
...keress és találtatik...
...mert ugye a pl németországi stb betegápolást végző személyek hetven százaléka feketén dolgozik, ahol valaki felveszi az arra előírt uniós támogatást és abból fizeti a külföldi munavállalót...na de ott nem illik vergálódni mert akkor megváltozna a varázs...
Eladott Ország
HOGY LETT MAGYARORSZÁG AZ EU LEGKORRUPTABB TAGÁLLAMA? A Korrupció Érzékelési Index (CPI) alakulása, 2012-2022 ( korrupciós grafikon, időbeli változása )
www.canva.com/design/DAFXd5LehhM/view
Már egy szinten vagyunk Burkina Fasoval
twitter.com/janos_hary/status/1621153836751806466/photo/1
„Tudod ezek miért lopnak? Hagyománytiszteletből.” ( Hofi)
uploads.disquscdn.com/images/3795c9e72c98bd56f470e4444511e8d4a3ebdb38482bf642b7fdef5303cb2aff.jpg?w=800&h=144
csak úgy....
@Csizmás Kond: németországban a külföldi beteg,öreg ápolók mind bevannak jelentve, ugyanis csak így kapják meg a hozzátartozók az erre vonatkozó szoc.támogatást és az ápolók az itt ledolgozott éveikre a nyugdíjjogosultságot!
sicc, nem értem miért hazudoznak a hozzád hasonló tudatlan,buta parasztok olyan dolgokról, amikröl halvány lila fingjuk sincs!?
csak úgy....
@KisTehen: boci, te csak egy fontoskodó elmebeteg!
teuton
@KisTehen: Analfabeta Nagy Marha! A 18 MASIK szabalytalansag "csak" a mezögazdasagi alapokat -földalapu tamogatasok meg egyeb- erinti! Es szamoldd mar ki, mondjuk 3000 milliard forintnak mennyi a 0,53%a, amit elloptak? Hany tanar fizeteset lehetne ebböl megemeli? Vajon kinek a zsebebe került a penz??? Barom analfabetaja, mikor tanulsz meg olvasni?!
teuton
@Csizmás Kond: Barom analfabetaja, a betegapolasert nem jar Nemetorszagban allami tamogatas, hanem a betegbiztosito fizer egy bizonyos összeget, a betegseg/rokkantsag merteketöl függöen! Es csak akkor, ha valaki azt igazoltan, bejelentett munkaval (szerzödessel elvegzi)! Az lehet ceg is, ahol a munlkavallalok be vannak jelentve (es a kassza meg a szamlaadas sem kötelezö sehol), mert az nem Orbanisztan! A dolgozok utan pedig mindenfele jarulekot kell fizetni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.