Vasárnap a János kórházban öt órán keresztül egyetlen gyermeksebész látta el Észak- és Közép Magyarország gyermek-traumatológiai ügyeletét.

Totális káosz miatt változik a János kórház gyermekügyeleti rendszere

A fideszes államtitkár szerint még nem biztos, hogy változtatásra van szükség... Forrás: Pixabay

Kőnig Róbert gyermeksebész a Facebookon azt írta: 163 gyereket fogadtak 24 óra leforgása alatt.

A 24.hunak az Észak-budai Szent János Centrumkórház elmondta: egy informatikai hiba miatt vasárnap 17 óra 20 perctől 22 óra 6 percig a Manninger Jenő Országos Baleseti Központ nem tudta ellátni az ügyeletet.

Az egészségügy szakmai igazgatásért felelős helyett államtitkár az RTL Híradónak elmondta:

Az ügyeleti rendszer a betegforgalmi adatok alapján „került kialakításra”, és „ennek mentén” történik. Ha beavatkozás szükséges, akkor azt természetesen mindig az aktuális adatok alapján változtatja az ügyeletre kijelölt szervezet

– nyilatkozta Bidló Judit.

Takács Péter egészségügyi államtitkár utasította az országos kórházi főigazgatóságot a betegforgalmi adatok elemzésére és ha szükséges, változtatni fognak a rendszeren.

Forrás: Facebook, 24.hu
Fotó: Facebook

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

AMORÁLISOK
ja hagyta sőt örült orbán hogy elmentek, nyugatabbra Majd rezsi sziszi asszisztál kést meg minden képesujságban reklámoznak.
Nessy
És az OKFŐ szerez gyermeksebészt, traumtológust, intenzíves, etc. szakorvosokat, szakasszisztenseket, egyéb technikai személyzetet !
Nessy
Isten óvjon mindenkit az ügyeleti időben történő balesettől, rosszulléttől , szüléstől, keringési katasztrófától. Bármilyen orvosi ellátást igénylő problémától!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.