A magyar lakosság 37 százaléka az Orbán-kormány gazdaságpolitikáját tartja a hazai magas infláció közvetlen kiváltó okának.

Mostantól hivatalos: totál más mozit néznek a fideszesek, mint a magyar lakosság

A fideszesek teljesen másban vannak, mint a magyar társadalom. Forrás: Pixabay

A megkérdezettek negyede (25 százalék) szerint a pénzromlás oka az Európai Unió Oroszországra kivetett szankciói, 7 százalékuk pedig az orosz-ukrán háborút tartja a fő felelősnek. A válaszadók közel egyharmada, 31 százaléka nem tud vagy nem akar felelőst megnevezni – derül ki az IDEA Intézet kutatásából.

Az infláció megítélésében a legnagyobb megosztottság a kormányzópártok és a 2022-es parlamenti választásokon együtt induló ellenzéki pártok hívei között van.

A Fidesz-KDNP választóinak túlnyomó többsége, mintegy 65 százaléka osztja a kormányzat narratíváját, miszerint az uniós szankciók okozzák az inflációt – írja a 24.hu.

Az orosz-ukrán háborút a kormánypárti szavazók 15 százaléka okolja, míg az Orbán-kormány gazdaságpolitikáját mindössze három százalékuk.

Mostantól hivatalos: totál más mozit néznek a fideszesek, mint a magyar lakosság

Az egykor közösen induló ellenzéki pártok támogatói közül tízből nyolcan (79 százalék) a kormány gazdaságpolitikáját tartják az áremelkedések okozójának. A Mi Hazánknál kiegyensúlyozottabb képet látunk: 37 százalékuk az uniós szankciókat, 33 százalékuk a kormányt okolja az inflációért.

Az ismeretlen preferenciájúak, azaz a preferenciájukban bizonytalanok, vagy azt eltitkolók 31 százaléka a kormányzatot nevezi meg az áremelkedések fő kiváltójának, míg 60 százalékuk nem akart vagy nem tudott állást foglalni a kérdésben.

Forrás: IDEA, 24.hu

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

izéke
Fideszest a valóságról kérdezni olyan,mint lónak a hátúszás...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@Aki Én: egy igazi fideszes szerelmes 0rbánba, az meg köztudott,hogy a szerelem butít!
Eladott Ország
Magyarországon bizonyos árúk esetében még mindíg 40 % az infláció. - Az élelmiszeren. - És Orbán még mindíg hatalmon van?!...
twitter.com/i/status/1665758189067829248
Országházi étterem. Még itt is potyáznak...
twitter.com/janos_hary/status/1665925514693861376/photo/1
Havanagi
Elárasztotta adóval a népet,de az még mindig nem jut eszébe,hogy a kaszinókat megadóztassa.Egyik ellenzéki képviselőnek sem jut eszébe,hogy a parlamentben feltegye a kérdést.Hát nem.csak a parlamenti szék kell nekik.Miskolcon is már nyomul a Jobbik,de ha mégegyszer az én körzetemben ő lesz a jelölt feladom a harcot!!
jáger laszló
Erre a mozira pedig nagy szükség van ,mert jövőre választások lesznek!!
A virtuális valóságot pedig be kell mutatni!!
csak ennyi
barátilag
J.L.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.