A nehézkesen megépülő geotermikus erőműveiről elhíresült EU-Fire Kft. legfrissebb cégbeszámolójában olvasható, hogy "a gazdálkodás rövid távú finanszírozása nem megfelelően biztosított" .

Csak úgy ömlik a pénz a fecskendőgyáras cégbe, ahol a NAV is vizsgálódik
Fotó: Facebook / Hadházy Ákos

2022-ben mindössze 158 milliós eredményt sikerült elérniük, miközben 15 milliárd forint áll a cégben – írja az Átlátszó.hu.

Egészségügyi termékekkel kapcsolatos közbeszerzést egyszer sem nyert, ennek ellenére az állam továbbra is önti a pénzt a kft.-be:

a mátészalkai és kocsordi üzemeknek adott 10 milliárdos támogatás után – az MFB Invest Zrt.-n keresztül – tőkeemelés útján részesedést is szerzett a cégben

- írja a lap.

Hadházy Ákos arról értesült, hogy két nyomozást is folytat a céggel kapcsolatban a NAV.

A független képviselő közösségi oldalán arról számolt be, hogy háromszor ment el megnézni az üzemeket. 

A kisebbikben először egy embert láttam, másodszor senkit, harmadszor három embert, az egyik az ajtóban ücsörgött egy széken. A nagyobbik parkolójában 12 autó volt és néhány bicikli, ahhoz képest, hogy összesen 139 alkalmazott felvételét ígérték, ez elég sovány. 

Hadházy Ákos hozzátette: " Varga miniszter jól ismerheti az ügyet, ő volt, aki a dolgozószobájában adta át a kamu gyárat és aztán hisztérikusan reagált, amikor lelepleztem, hogy nem gyártanak ott semmit".

Amikor a lap áprilisban személyesen felkereste a helyszíneket, a kocsordi üzemnél semmilyen mozgást, a mátészalkai gyárnál pedig visszafogott forgalmat tapasztaltak.

A cég szerint azért, mert ugyan „mindkét gyárban zavartalan a termelés„ mivel „végletekig automatizált üzemekről van szó, így a »műszak« létszáma is kicsi.” A sajtóreferens szerint a „mátészalkai üzem parkolójában tucatnyi autó áll, és a biciklitárolóban nem akad üres hely – ez azt jelzi, számos kolléga dolgozik a falak mögött.”

A több milliárdos állami támogatás ellenére az Eu-Fire Kft.-nek 2021-ben mindössze 182 milliós forgalma volt. És a 2022-es adatok sem sokkal jobbak.

A most közzétett cégbeszámoló szerint 496 milliós forgalmat bonyolított a kft., az adózott eredmény 158 millió forintot tett ki, miközben a cégben 15 milliárd forint áll eszközök (ingatlan, gépek) formájában. Ami ennél is beszédesebb, hogy az EU-Fire pénzeszköze 2,5 milliárd forinttal csökkent tavaly, és 2022 végére mindössze 71 millió forint maradt - írja a lap.

További részletek itt olvashatóak.

Forrás: átlátszó.hu

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Néro2
Na ezt melyik NER fattyú uralja ?
Mert ugyi nekik a lopás az első.
Néro2
Na ezt melyik NER fattyú uralja ?
Mert ugyi nekik a lopás az első.
balos
@Néro2: Ezt talán a putyintól kéne megkérdezni,mert a geciék ,csak engedély birtókában válaszolnak!
csak úgy....
"Húzta, de nyomta, de nem szólt spricni, hollári-hollárió,

Mert a spricniben volt egy krumpli, hollári-hollárihó!”
pacal
Lopnak és az ellenzék kussol!

"Vétkesek közt cinkos, aki néma."

Ki kell iktatni őket, Gyurcsánnyal az élen!
jáger laszló
Úgy tűnik fecskendő már lesz
A vakcina azonban bizonytalan!!!??
Csak ennyi
barátilag
J.L.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.