Pilz Olivér, a Tanítanék Mozgalom egyik alapító tagja, szerdán letétbe helyezte felmondását a "bosszútörvény" benyújtása miatt – olvasható a szervezet Facebook-posztjában.

Pilz Olivér, a Tanítanék Mozgalom egyik alapítója letétbe helyezte felmondását a státusztörvény miatt
Fotó: Pixabay

Ha megszavazzák a státusztörvényt, az szerintük a jelenlegi több tízezres tanárhiány további emelkedéséhez fog vezetni.

Olivérhez hasonlóan rengetegen elhivatottak a szakma iránt, azonban az új, megfélemlítő és cenzúrázó körülmények között sokan úgy fognak dönteni, hogy nem tudják tovább folytatni

- jegyezték meg.

Forrás: Facebook

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Horizont
@verőce21: @Shikari: Oké távoznak a "buzi libsik" meg a "lipsi köcsög". Na és akkor mi van?
Már most hiányzik vagy tízezer tanár a rendszerből? Ki fog tanítani? Vannak unokáitok?
Gondolkozni nem árt néha. Honnan tudjátok, hogy az elégedetlen tanárok közt mennyi a jobboldali?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Menőmanó
@Horizont: Majd kiküldik a közjószágokat legelni, oszt jónapot. A pásztor, meg a kondás lesz az új tanár.
Fidesz szavazónak bőven megfelelnek.
Béla333
Letétbe helyezni egy felmondást és egy késöbb bekövetkező eseményhez kötni a életbe lépését, nem olyan komplikált dolog ezt megérteni.
Cca 3 hét, hogy a maffia csapat megszavazza és életbe lépjen ez a bizonyos státusz törvény.
Pilz Olivér azt mondta, hogy ha életbe lép (cca 3 hét múlva!), akkor élessé válik az ő felmondása is!
csak úgy....
@verőce21: @Shikari: állítólag ti tanult,képzett emberek vagytok..., akkor mi a faxnak bizonygatjátok itt magatokról az ellenkezöjét? - pártérdekböl? :)
verőce21
@Horizont: A tanártüntetések soha nem érték el a tanárlétszám 20%-át, tehát több mint 80%-uknak jó úgy a rendszer ahogy van...!
Akkor pedig nincs ok a drasztikus változtatásokra. Pont.
Horizont
@verőce21: De hát ez nem így van. Reform kell az oktatásnak mindenképp. És jó fizetés, hogy legyen elég tanár és ne az ének tanár menjen be fizika meg matek órára vagy a takarítónő vigyázni a gyerekekre. Te tényleg nem érted mi a helyzet a közoktatásban vagy a narancs ennyire beborította gondolkozásodat? Van unokád??
Horizont
L. Ritók Nóra:
"Nyilván mindannyian tudtuk, hogy ez lesz. Hogy minden észérv és tiltakozás ellenére bevezetik a státusztörvényt. Mégis reménykedtem én is, hátha…
Ha valaki nekem a rendszerváltás után ezt a mostani közoktatási helyzetképet vizionálja, azt mondom neki, ez elképzelhetetlen.
Most mégis itt van, itt vagyunk. Egy kézi vezérlésű, szakmaiságában folyamatosan torzuló értékrend szerint átalakuló, minden területen szoros pórázon tartó rendszerben, ami erőforrásaiban hiányos, kiégésfaktorban viszont erős. Ami nem vonzó, akkor sem, ha a „mindenbenbrüsszelahibás” mantrát halljuk mindig, meg a 800 ezres fizetéstől való elesést, miattuk, no meg az ellenzék miatt.
Nem lesz elég szakember, nem marad, és nem pótlódik. Nemcsak a pénz miatt… ez már rég nem erről szól. Ez csak kommunikációs eszköz volt arra, hogy az aktuális bűnbakokat kihangosítsák.
Mondhatunk bármit, alulmaradtunk. Minden, ami ezután történni fog, mindennél erősebben hat majd. Gyorsan, és látványosan. A társadalom kettészakadása felerősödik, és ez az állapot megszilárdul. A felzárkóztatásra tett erőfeszítések fölöslegessé válnak. Mert megfelelő oktatás nélkül ez csak hamis ábránd marad.
Mégsem bírom feladni. Mindenki nem mehet el…mindenki nem tud elmenni. És semmi sem marad az idők végezetéig, bármilyen eszközzel próbálják megingathatatlanná tenni.
"Nekem a társadalom, az, ami van. Olyan, amilyen, nem kérhetek másikat helyette. Ha nem tehetek mindent benne, ez nem ok arra, hogy semmit se tegyek." (Konrád György: A cinkos) "

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

G.w.M-re lecsapott a rendőrség
Szórakozás - 2023. September 28., 08:45
G.w.M-re lecsapott a rendőrség