A XIII. kerületben sikerült meghátrálásra bírni a Belügyminisztériumot.

Amikor meghátrál a Belügyminisztérium: Tiltakozás után mégsem vonnak össze két iskolát

A képen az Ének-zenei iskola látható. Illusztráció: XIII. kerület – Budapest / Facebook

Meggondolta magát a Belügyminisztérium, korábbi terveivel ellentétben mégsem von össze két XIII. kerületi általános iskolát – írja a hvg.hu.

A Közép-Pesti Tankerületi Központ korábban a spontán szegregációra és a jobb oktatás biztosítására hivatkozva javasolta azt az oktatásért is felelős tárcának, hogy vonja össze a kerületben az Ének-zenei és Testnevelési Általános Iskolát a Pannónia Német Nemzetiségű Kétnyelvű és Angol Nyelvet Oktató Általános Iskolával. A lap kérdésére a minisztérium azt írta, hogy az átszervezési javaslatról a tankerület egyeztetett az érintett önkormányzattal, az intézmények alkalmazottaival, a szülőkkel és a diákokkal is egyaránt. A Belügyminisztérium és a kerület polgármestere között is történt egyeztetés. Ezután döntött úgy a köznevelési államtitkár, hogy idén nem kerül sor az átszervezésre.

Az összevonásról szóló hír a beiskolázási időszak kellős közepén érte hidegzuhanyként az érintetteket, mindkét iskolában hevesen tiltakoztak az ötlet ellen.

A XIII. kerület képviselő-testület többsége áprilisi ülésén szintén ellenezte a Közép-Pesti Tankerületi Központ javaslatát. Tóth József polgármester ezután találkozott Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkárral is.

A hírről a XIII. kerület önkormányzata is beszámolt a Facebook-oldalán:

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csipetke
Végtelenül szomorú,hogy pintér elvállalt két olyan ágazatot,amihez fingja sincs. Az egészségügyben,és az oktatásban pintér dilettantizmusa előtt is volt katyvasz, de ő még kevert egyet a sz@rosvödörben, Nem merte azt mondani orbánnak,hogy nem vállalom el,mert nem értek hozzá.Ehelyett nagyobbnál nagyobb baromságokat csinál. A tanárokat nem félemlítheti meg erőszakkal, se a gyerekeket..Orbán a sok parazita helyett önálló egészségügyi,és oktatási minisztériumra adott volna pénzt, talán nem lenne ez a pintér-katyvasz
vacsi
A Tankerületi Központ "a jobb oktatás biztosítására hivatkozva javasolta azt az oktatásért is felelős tárcának, hogy vonja össze a kerületben az Ének-zenei és Testnevelési Általános Iskolát a Pannónia Német Nemzetiségű Kétnyelvű és Angol Nyelvet Oktató Általános Iskolával. "
Először is, az ének-zene és a testnevelés készségtárgy. Vagy van valakinek ehhez készsége, vagy nincs. A másik iskola viszont a nyelvoktatást - német és angol nyelven - helyezi előtérbe. Ezt a két iskolát - még az oktatáshoz teljesen analfabéták is tudják, hogy HIBA összevonni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.