Nem fognak sírgödröt ásni szeretteiknek a pénztelen hozzátartozók.

Ehhez a Fidesznek sem volt gyomra: Végleg elvetették a szociális temetések ötletét

Illusztráció: 123rf.com

Teljesen letesz a kormány a szociális temetés bevezetéséről – vette észre a Narancs.hu a 2024-es költségvetést megalapozó salátatörvényben. Ebben ugyanis azt írják, hogy a temetőkről és a temetkezésről szóló 1999. évi XLIII. törvény módosításáról szóló 2013. évi CXXXVII. törvény módosítása nem lép hatályba.

Az eredeti koncepció szerint az állam ingyenesen biztosította volna a temetéshez szükséges kellékeket, átvállalta volna az elhunyt hűtésének és szállításának költségeit.

Ennek feltétele az lett volna, hogy a hozzátartozó gondoskodjon az egyéb teendőkről: az elhunyt szállításáról, mosdatásáról, öltöztetéséről; a sír kiásásáról és behantolásáról, illetve a ravatalozásról, búcsúztatásról.

A temető fenntartója a koporsós és urnás szociális temetések számára is köteles lett volna sírhelyet biztosítani a külön a szociális temetésre kijelölt parcellákban.

A Belügyminisztérium még 2013-as májusi közleményben úgy számolt be a törvényről, hogy „a cél az, hogy a kormány enyhítsen a gyászolók terhein”.

Forrás: Magyar Narancs
Fotó: 123rf.com

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

gina
Mocskos banda, én jelentkezem ásónak. ha az egész fidfesz bandát temetjük ,első helyen a zsiros patkányt és ingyen tenném...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Yoda69
Ne mar! Megszunik a temesd el magad program? Az egyik legjobb fideSSes fasiszta program volt pedig, es egyre aktualisabb.
Néro2
A fitymáknak mindenhez van gyomra sőt feneketlen bendője.
„a cél az, hogy a kormány enyhítsen a gyászolók terhein”.
Teherenyhítés pedig különösen:
a hozzátartozó gondoskodjon az egyéb teendőkről: az elhunyt szállításáról, mosdatásáról, öltöztetéséről; a sír kiásásáról és behantolásáról, illetve a ravatalozásról, búcsúztatásról.
Hiába no tudnak a fijjug. Na.
izéke
@Néro2: régen mindezt a falunkban háznál megcsinálták az emberek. Egyedül csak a papnak kellett fizetni,na es persze a halotti tor és ital volt pénzbe.Csak azóta persze a temetkezési vállalkozók megjelentek és busásan keresnek minden temetésen felszámítva még a napfelkeltét is
ittott
pedig én önként jelentkeznék. ásni. akár élve is temetnék, mert ezek saját nemzetünk sírját ássák.
jáger laszló
Nekem tökéletesen +felel a hagyományos temetés,bár azt sem kívánom 1NLóre...
Remélem +érted
csak ennyi
barátilag
J.L.
vacsi
Persze, hogy letesz róla - a temetés a legpénzesebb buli...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.