Országszerte súlyos károkat okozott az eső. A heves esőzések miatt villámárvíz alakult ki csütörtökön este Gyöngyöstarjánban, két ember meghalt. Recsken több családnak el kellett hagyni az otthonát, miután a bányából lemosta a víz a földet, és egy utcát elöntött az sár. Mátraderecskén házak váltak lakhatatlanná. Pásztón pedig homokzsákokkal védtek többet is. Szerdán a Somogy megyei Karádon állatok is elpusztultak a villámárvízben – számolt be az RTL Híradó. Egerben is áll a víz az utakon. Vízátfolyás miatt pótlóbusz jár Almásfüzitő és Esztergom között.

Vízátfolyás miatt pótlóbusz jár Almásfüzitő és Esztergom között pénteken 8 órától

- közölte a Mávinform a vasúttársaság honlapján.

Azt írták, hogy Neszmély és Süttő között szünetel a vonatközlekedés, mert a vasúti pályát nagy mennyiségű sár öntötte el.

A Komárom-Esztergom vonalon jelentős késésekre kell számítani – tették hozzá.

Az érintett vonalszakaszon Almásfüzitő és Esztergom között a menetrend szerinti Volán-járatokon elfogadják a vasúti menetjegyeket és bérleteket – áll a közleményben.

Bizonytalan ideig szünetel a vasútforgalom Kaposvár és Mernye között

Bizonytalan ideig szünetel a vasútforgalom Kaposvár és Mernye között, mert a csütörtök esti felhőszakadás után sáros víz öntötte el a síneket – közölte a MÁV kommunikációs igazgatósága pénteken.

A szakemberek kora reggel kezdik meg a pálya állapotának vizsgálatát. A hajnali, reggeli vonatok helyett pótlóbusz közlekedik az érintett szakaszon. A Kaposvár-Tab-Siófok vonalon hosszabb célba jutási időkre kell számítani – tudatták.

Szigeten rekedt embereket mentettek a tűzoltók Rábagyarmatnál

A Rába vízszintjének emelkedése miatt bajba jutott embereket menekítettek ki egy szigetről a tűzoltók a Vas vármegyei Rábagyarmatnál.

A Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság pénteken a honlapján azt írta: három ember a szigeten pihent, amikor az áradó Rába körülzárta őket, a vízszint hirtelen emelkedése miatt már nem tudtak segítség nélkül a partra jutni.

A szentgotthárdi és körmendi hivatásos tűzoltók kitolható létrák és kötelek segítségével mentették ki az embereket, és átadták őket a mentőknek – írták a közleményben.

Két ember meghalt a gyöngyöstarjáni villámárvízben

Két ember meghalt a gyöngyöstarjáni villámárvízben – közölte Heves vármegye katasztrófavédelmi szóvivője az MTI-vel csütörtökön.

A heves esőzések miatt villámárvíz alakult ki Gyöngyöstarjánban délután, a víz egy embert elragadott, egy másikat pedig besodort egy pincerendszerve – tudatta Nagy Csaba tűzoltó főhadnagy.

A pincében rekedt embert a katasztrófavédelem fővárosi búvárszolgálatának segítségével, a másikat pedig a rendőrség hőkamerával felszerelt speciális kereső drónjával sikerült felkutatni. Mindketten meghaltak.

Sártenger zúdult több településre

Recsken több családnak el kellett hagyni az otthonát, miután a bányából lemosta a víz a földet, és egy utcát elöntött az sár.

Villámárvíz öntötte el Recsk egy részét, a 24-es főutat, a Hunyadi utcát a bánya felől érkező sár lepte el. Az iszappal elöntött házakból több családnak ki kellett költöznie. Az egész utcát lezárták

– osztotta meg a hírt az Agria Tv közösségi oldalán. Víz és sárelöntés uralkodik a nyugati Mátrában, Pásztó-Hasznos felől lezárták az utat Mátraszentistván felé – ezt már az I love Mátra tette közzé.

Egerben is káosz van az eső miatt

Egerben a vasútállomás mellett is áll a víz. A gépjárművek több mint tíz centiméteres vízben közlekednek, ami lassítja a forgalmat és fennakadásokat okozhat – írja a heol.hu.

Egész nap esni fog pénteken

Országszerte alkalmasak a légköri feltételek zivatarok kialakulásához, egy adott pont felett akár több alkalommal is előfordulhatnak – írja a met.hu. A zivatarokhoz tartozó fő kísérőjelenség továbbra is a felhőszakadás lesz, ennek a Dunántúl nyugatabbi tájain van valamivel alacsonyabb valószínűsége. Rövid idő alatt 25-50, kisebb körzetekben akár 50 mm-t meghaladó mennyiség gyűlhet össze, utóbbira (illetve villámárvízre) az Északi-középhegység tágabb környezetében, az Alföld középső, nyugati részén, valamint a Dunántúl északkeleti megyéiben és a Duna mentén a legkedvezőbbek a feltételek. Átmeneti viharos széllökés, jégeső sem kizárt a zivatarok környezetében, de nem ez lesz a jellemző.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Péter2
Sok helyen sokkal kisebb lett volna a kár , ha a 13 év alatt folyósított Uniós felzárkóztatási pénzből az árkok karbantartását , és új árkok építésére is jutott volna abból a pénzből a fideszes vezetők , oligarchák , haverok zsebeik helyett .
Macskaszem
Recsken a lakott területhez közel nemrég nyitott andezitbányát egy Kósához és a NERhez köthető vállalkozó a tiltakozások ellenére, letolta a a területről a fákat, ami addig megfogta a földet. Ez zúdult most a recskiek nyakába másfél méter vastag sárfolyam képében.
Ezek a gecifajúak ha pénzt szagolnak, nem ismernek se istent, se embert.
szaboria1
Orbán inkább elutazik nehogy kérdést kapjon a bánya által okozott kár miatt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.