Szélsebesen elintézte a Balatonszabadi Önkormányzat, hogy a községben tervezett két lakópark építése elől minden akadály elháruljon; az egyiknél kitalálták, hogy miként lehet véderdőből lakóparkot csinálni, a másiknál pedig a beruházást olyan cég fogja megvalósítani, amelyen NAV végrehajtás van, tulajdonosa pedig mindössze 11 éves.

Újabb balatoni mutyi? – 11 éves gyerek végrehajtás alatt álló cége építene lakóparkot

Illusztráció: 123rf.com

Az egyik lakópark egy 8 hektáros belterületi ingatlanon épülne, amire telekmegosztás után 60 telket és arra lakóépületeket terveznek. A projekt két magánszemélyhez kötődik: Varga Tamás György, a siófoki Petőfi sétány egyik nagyvállalkozója, valamint Vincze Péter Imre korábbi polgármesterjelölt. Az önkormányzat a május 17-én beterjesztett kérelmet rekord gyorsasággal, nyolc napon belül tárgyalta, az előterjesztésben pedig meg is oldották, hogy a véderdőből  miként lehet lakóparkot csinálni – írja a 24.hu.

A másik tervezett beruházás Gamászapusztán valósulna meg, oda mintegy 35 lakóépület terveznek.

A kérelmező a Monroyal Invest Kft., amelynek ügyvezetője T. László. Az önkormányzatnak írt, szintén 2023. május 17-én kelt kérelmet bizonyos Holl Antal írta alá. Holl Antal nem ügyvezető, hanem a cégtulajdonos H. A. Antal kiskorú törvényes képviselője. Merthogy a cég tulajdonosa az egyik siófoki általános iskolában tanuló H. A. Antal, aki a cégnyilvántartás nyilvános adatai szerint 2012-ben született. Kilencéves korában, 2021 júliusában lett egyedüli tulajdonosa a cégnek, amely ellen 2016 óta NAV-végrehajtás van érvényben, és a végrehajtást azóta sem törölték – részletezi a 24.hu.

A most 11 éves tulajdonos tulajdonjogát a cégbíróság bejegyezte. A Magyar Narancsnak egy jogász ezzel kapcsolatban elmondta: furcsa, hogyan hagyhatta ezt jóvá az illetékes gyámhatóság, illetve miért lenne érdeke egy gyereknek adóssággal terhelt cégben tulajdont szerezni. A gyermek másik törvényes képviselője az említett Holl Antalon kívül Cs. Eszter, akinek neve a NAV-nál a 180 napon túl 10 millió forintnál nagyobb adóhátralékkal rendelkező személyek listáján szerepel a legfrissebb, március 31. állapot szerint.

Forrás: 24.hu

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
@Pálinkás Pál: Ne viccelj !!! A fiatalember a jelenben NER üzlettársa, a jövőben pedig az utódlása.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
justhpeter
@Pálinkás Pál: Ne viccelj !!! A fiatalember a jelenben NER üzlettársa, a jövőben pedig az utódlása.
drrotf
Biztos bukás lesz ez a beruházás a megrendelők számára!Aki a pénzével nem akar törődni az ebben a beruházásban részt vesz!Egyenesebb dolog lenne ha a foglaló pénzt illetve a befizetést azonnal mínuszba helyezné és elveszettnek tekintené a befizető, mert hogy ebből a beruházásból nem lesz semmi az biztos, futhatnak az emberek a pénzük után!
szegény hazám
A tehetség nem ismer gátakat, akadályt, mindent legyőz! Ősi erő, amely csak az igazán tehetséges ifjú titánokból tör elő!
bence
Elképesztő , hogy mit meg nem mernek tenni ebben az országban ! Ekkora gátlástalan rablás , minden szálon futó korrupció mint nálunk , nincs még egy a világban ! Az ember csak tátott szájjal les !
telegdilaci
@Horizont:Ép eszű Ember ezt el hiszi hogy egy 11-éves gyereknek saját cégje van,kizárt, lehet hogy valójában a szülőké csak nem vállalják a Nevüket,inkább át íratták a gyerek nevére akit kiskorúsága miatt nem lehet felelősségre vonni ez is csak ebben a korrupt Velejéig romlott Diktatúrában engedhető meg!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.