Nem kellett sokat várni a hivatalos válaszra a Magyarországra szállított ukrán hadifoglyokkal kapcsolatban. 

Semjén emberi és hazafias kötelességének tett eleget, amikor koordinálta a kárpátaljai hadifoglyok Magyarországra szállítását

“Ez emberi és hazafias kötelességem” – jelentette ki Semjén Zsolt egyházügyekért is felelős miniszterelnök-helyettes az atv.hu-nak arról, hogy koordinálta a 11 kárpátaljai hadifogoly Magyarországra szállítását.

A Orosz Ortodox Egyház közleménye  szerint „Őszentsége Kirill moszkvai és egész oroszországi pátriárka áldásával, az orosz ortodox egyház közvetítésével, az egyházak közötti együttműködés keretében, a magyar fél kérésére az ellenségeskedésekben részt vett, kárpátaljai származású ukrán hadifoglyok egy csoportját Magyarországra szállították”.

Az ukrán fél hivatalosan még nem kommentálta a közleményt. Ám az RBC Ukrajna médium forrásai szerint a döntést nem egyeztették Ukrajnával. Az Espresso szerint az Orosz Ortodox Egyház legalább 11 ukrán hadifoglyot adott át Magyarországnak.

A Szuverén Máltai Lovagrend segélyszervezete lenne az egyik közvetítő. „A hadifoglyok átadása semmiképpen sem volt egyeztetve Ukrajnával, célszerűségét a katonaság »kárpátaljai származásával« magyarázzák. Fontos megérteni, hogy ezek a katonák mind ukrán állampolgárok, ezért áthelyezésük bármely harmadik országba lehetetlen Ukrajna beleegyezése és közvetlen bevonása nélkül” – idézi az index.hu azt, amit egy bennfentes mondott az ukrán lapnak.

Az ATV megkereste Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettest, aki “az ügy és az emberek érdekére” hivatkozva nem árult el részleteket.

Semjén Zsolt az atv.hu-nak azt mondta: mindez az Orosz Ortodox Egyház gesztusa Magyarország iránt, ezek az emberek a szabadságukat ennek köszönhetik.

“Ez emberi és hazafias kötelességem” – jelentette ki az egyházügyekért is felelős miniszterelnök-helyettes az ATV munkatársának.

Az ATV megtudta, a koordinációt az ügyben Semjén Zsolt, mint egyházügyekért felelős miniszterelnök-helyettes látta el, és mindez illeszkedik Ferenc pápa fogolyszabadítási missziójához. Egyházi keretek közt zajlott az akció, karpátaljai magyarokól van szó – erősítették meg, az index.hu-n megjelenteket úgy pontosítva: nem a Máltai Lovagrend, hanem a Magyar Máltai Szeretetszolgálat működött közre.

Forrás: Atv.hu

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Miféle koordináció az, ahol csak az egyik féllel egyezte ez a mocskos hazaáruló szemét?
Ha az ukránok nem tudnak az egészről semmit, akkor az a maffiakormány és az agresszor orosz fél közötti megállapodás.
Örüljenek ezek a mocskos hazaárulók, ha nem jutnak ők is a háborús bűnösökkel együtt Hágába...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
korábban aggancsot gyüjtött a faxi,most hadifoglyokat...,hogy még nagyobb feszültséget teremtsen!
justhpeter
Első kérdésem: Hol vol mindezek alatt a Toporzékmanónk ?
Második kérdésem: Milyen egyház nevében vett részt Semjén az akcióban ?
Harmadik kérdésem: Volt-e pénzmozgás vagy barter az üzletben ?
jáger laszló
Na és mi a státuszuk a hadifoglyoknak!!??
Ukránok,magyarok,oroszok
csak érdeklődéssel kérdezem!!??
barátilag
J.L.
Menőmanó
Szerintem a Dagadt úgy gondolkodik, hogy Kárpátalját visszaszerzi ebben az aljas, mocskos háborúban, ezért azt máris elkönyvelte magyar területnek, ennélfogva a kárpátaljai hadifogly az ő szemében magyarnak számít.
Ez felér egy hadüzenettel, úgyhogy készüljetek magyar katonák, mert a békegalamb háborúba küld benneteket.
Nem MZP, hanem a trottyos gatya.
Ez az elmebeteg annál is aljasabb, mint amilyennek látszik.
justhpeter
@Menőmanó: Kb mindennel egyetértek azon kívül, hogy a Dagadt szeretné visszaszerezni Kárpátalját. Orbán egy faék egyszerűségő Putyin-csicska, csak örömöt akart szerezni a gazdájának.
vacsi
Igaza van, ezek magyarok - sokunknak rokonai - még, ha távoliak is...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.