Bekérették az ukrán külügyminisztériumba a kijevi magyar nagykövetség ideiglenes ügyvivőjét azzal összefüggésben, hogy Oroszország átadott Magyarországnak tizenegy, kárpátaljai magyar nemzetiségű, ukrán állampolgárságú hadifoglyot – közölte Oleh Nyikolenko ukrán külügyi szóvivő pénteken a Facebookon.

Bekérették az ukrajnai magyar ügyvivőt a Magyarországra szállított hadifoglyok miatt
Fotó: Youtube

A szóvivő szavai szerint az ukrán kormány nem kapott tájékoztatást a magyar és orosz fél között erről folyatott tárgyalásokról, Ukrajna pedig Magyarország miniszterelnök-helyettesének nyilatkozataiból értesült a 11 hadifogoly átszállításáról Magyarországra.

Közölte, hogy Magyarország ügyvivőjét ezért pénteken bekérették az ukrán külügyminisztériumba "érdemi megbeszélésre".

"Az ukrán fél átadta megkeresését, amelyben részletes tájékoztatást kér az ukrán állampolgárokról, továbbá azt, hogy haladéktalanul engedjenek hozzájuk egy ukrán konzult egészségi állapotuk megismeréséhez és konzuli segítségnyújtáshoz"

- tájékoztatott a szóvivő. Hozzátette, hogy az ügyvivővel folytatott megbeszélésen az ukrán fél külön kiemelte az egyeztetés szükségességét "az olyan kényes kérdésekben, mint a hadifoglyok szabadon bocsátása".

Nyikolenko hangsúlyozta egyúttal, hogy "az ukrán hadifoglyok szabadon bocsátása mindig jó hír".

Forrás: MTI

65 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Folyik a maffia magyar kormány és az orosz agresszorok közös aljas, bomlasztó, szarkeverése.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Maccska
@Giovanni Alba: helyiektől tájékozódj.
Horizont
@Maccska: Nekünk meg a Kádár korszak volt jó.. ... és akkor mi van??? @vacsinak nincs igaza.
És neked se.
vacsi
@kereső: Igen, nagyon sokan úgy érzik, a mai napig! Több, mint 100 éve! A hazájukat elvették, és akik ezt tették velük, ugyanezt szeretnék a megmaradt Magyarországgal is tenni - legalábbis nekem ez az érzésem, ahogy a hozzáállásukat látom a magyar dolgokhoz. Ukrajna, Románia, Szlovákia nem lett a hazájuk - ahol lehetett, ott igyekeztek ellehetetleníteni a magyarságot.
Maccska
@Horizont: beszélgess ottani magyarokkal.
kereső
@vacsi: Ha nem haragszol, akkor Vörösmartyval válaszolnék: " Hazádnak rendületlenül , légy hive ó magyar, ez bölcsőd ,s majd sirod is, mely ápol és eltakar".(bárhol is élsz magyar, azt tekintsd hazádnak) Valami nagyon nagy baj van, ha nem érzik hazájuknak azt a szülőföldet, amely az életet jelenti számukra- ott születtek, ott születtek a szüleik...az az a föld, amely eteti őket. És, ha ezt a csekélységet belátnák- akkor azon munkálkodnának, hogy minél szerethetőbb és élhetőbb legyen az a "haza", amely az otthonuk. Miért kell azon rágódni, hogy 103 évvel ezelőtt született egy vesztes háború lezárásaként egy igazságtalan "béke"- ugye milyen ismerős, a mai béke követelés, amely ugyanolyan igazságtalan lenne a többségi ukrán nemzetiséggel szemben, - hanem kihozni a mából a legjobbat, a legélhetőbbet. Ukrajna lakosságának ma 82%-a vallja magát ukránnak- a háború létrehoz egy egységes nemzetet, melynek vannak más nemzetiségú tagjai- akik réészei lesznek az ukrán "nemzetnek". Mi jó származik abból a magyar nemzetiségnek, ha nem őhajt része lenni ennek a nemzetnek- hanem csak bot lesz a küllők között.A szovjetúniót visszasirni lehet- de meg kell nézni azokat a nemzetiségeket, amelyek az orosz föderáció területén élnek. Gyakorlatilag megszúntek, van olyan nemzetiség amelynek már csak egyetlen tagja beszéli a saját anyanyelvét. Na ez nem lesz Ukrajnában, amennyiben tényleg az únióban képzeli el az ország jövőjét. Nem irom többször, hogy próbálj meg gondolkodni- mert hiába való minden szó annak, aki nem tud elszakadni a belé sulykolt téves eszméktől, az elhajlitott valóságtól.
És nagyon igaza volt "Ábelnek"-amikor azt mondta: " Azért vagyunk a világon, hogy valahol otthon legyünk benne". és ezt mi döntjük el, nem egy 103 évvel ezelőtti esemény.
durbincs
@kereső: @kereső: most maga Eladott ország ? ezt is persze eltévesztette azzal az 50Iq-val ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.