A brüsszeli politika a legrosszabb arcát mutatta meg akkor, amikor a belügyi tanácsülésen megszavazták a bevándorlók elosztásának a korábbiaknál is súlyosabb verzióját – fogalmazott a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a hivatalos közösségi oldalára feltöltött videóban.

Dömötör Csaba kiátkozta Brüsszelt a menekültkvóta miatt
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Dömötör Csaba súlyosbító körülménynek nevezte, hogy a korábbi betelepítési kvóta tervéhez képest az új verzió szerint, ha egy tagország nem hajlandó befogadni a migránsokat, akkor bevándorlókként mintegy nyolcmillió forintnak megfelelő összeget kellene fizetnie. Ezt hozzájárulásnak nevezik, de valójában egy sok milliós nagyságrendű büntetés – tette hozzá.

Előírnák, hogy az egyes tagországoknak mekkora kapacitással kell rendelkezniük a menekültügyi eljárásokhoz és Magyarországon lenne az összes ilyen eljárás huszonnyolc százaléka, a legtöbb ilyen eljárást nem Görögországba, nem Olaszországba, hanem hozzánk telepítenék – fogalmazott a politikus.

"Ami a héten történt, az a brüsszeli politika legrosszabb arca, hiszen a fejünk fölött hoznak döntéseket a jövőnk kárára, kifacsarva a kezünkből azt a jogot, hogy eldöntsük, kivel élünk együtt"

– mondta, hozzátéve, hogy a magyar kormány ezt természetesen nem támogatja.

"Lesznek még tárgyalások, készen állunk a vitákra, nem hagyhatjuk, hogy ezt a tervet ránk erőszakolják" – jelentette ki Dömötör Csaba.

Forrás: MTI

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

teuton
@verőce21: Analfabeta troll, meselj mar rola, ki a migrans es ki a menekült? Valamint arrol, hogy egy elismert menekült miert ne telepedhetne le nemzetközi egyezmenyek alapjan? Ezt meg a qurmanyod is elismeri, hiszen evente több szaznak ad engedelyt, csak neked nem kötik az orrodra! Meselj mar arrol az 1000 egyiptomi koptrol, akiket behoztak! Hova lettek? Vagy csak lenyulta valaki a penzt ertük???
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Béla333
@Giovanni Alba: 08.15
Terelés, csúsztatás, hazudozás!
Úgy gondolják addig sem foglalkozunk a mocskos maffiózók hazaáruló dolgaival, az inflációval, a lopásaikkal! A "rendeleti kormányzás" diktatórikus ügyével, stb.
Pedig de!
kereső
@Giovanni Alba: Nem én vagyok az "illetékes elvtárs", hogy meg tudjam válaszolni. Az pedig nyilvánvaló- a valóság elhajlitásával ismét lehet növelni az eu ellenesek táborát- és diktatúraként beállatiani az uniót, mig Magyarország a szabadság, és a demokrácia földje.
Az "ajánlás"-t az Eu migrációs politikájának megreformálására, az ET(Európai tanács) belügyminiszterei készitették- benne a magyar belügyminisztériummal, és az ajánlás aláirásával. Mert ez egy ajánlás- az ET és az EP részére- ami még nem jogszabály. A két gréniumnak is meg kell ezt még tárgyalni- és véglegess formába önteni, az elfogadásról nem is beszélve. Lehet, hogy erre majd csak a jövő évi eu-s választások után kerül sor. Ismét csak arról van szó, hogy az állampárt vihart csinál egy nagy xaros biliben, amelybe ők öntik állandóan a saját xarukat.
teuton
@Giovanni Alba: Tudod a valaszt, hiszen mar evek ota nyilvanossagra hoztak. Lakossag- es gazdasagi teljesitökepessegaranyosan kb. 1200 JOGILAG ELISMERT menekültet kellene befogadni, akikert fejenkent 600-700 eurot kapna havonta az allam...
izéke
"Se hall se lát dömötör,buta volt( ? ), mint 6ökör"
Törölt Nick
Mit kell annyira fosni, úgyse maradnának itt ebben az útálatos geci országban. Az első adandó alkalommal elhúznak egy normális országba.
Aki ide született az is menekül innen ha teheti.
Emmersson71
Azt hiszem, a kiátkozás joga nem Sehallselát úr joga ;)

Egyébként ajánlom: www.youtube.com/watch?v=oT2JdLSIcWM

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.