Nem sokkal azután, hogy a kamara június 3-i közgyűlése határozatképtelenség miatt eredménytelen volt.

Lemondott a Magyar Orvosi Kamara alelnöke, miután teljes fejetlenség volt a közgyűlésenMTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A mai napon dr. Lénárd Rita alelnök asszony bejelentette lemondását a Magyar Orvosi Kamara Országos Elnökségének alelnöki tisztségéről. A MOK elnöksége ezt tudomásul vette

– derül ki a szervezet péntek esti közleményéből. Nem sokkal korábban még arról adtak hírt, hogy a Magyar Orvosi Kamara 2023. június 3-i küldöttközgyűlése határozatképtelenség miatt eredménytelen volt – írja az rtl.hu.

A közlemény szerint a küldöttközgyűlést bizonytalan jogi helyzetben kellett megtartani, a Kamara ellen meghozott törvénymódosítás ugyanis a február 25-én megkezdett választási folyamatot megszakította. A bizonytalanság a 4 évre választott országos küldöttek mandátumának pontos érvényességi idejét is érintette, ami miatt a Belügyminisztérium állásfoglalását kérte az Országos Hivatal még 2023. március 8-án.

A MOK azt írja: Takács Péter egészségügyért felelős államtitkár válaszában nem adott jogilag érvényes útmutatást.

Mint írják, a Kamara a június 3-i, sikertelen küldöttközgyűlése után újraindította a kamarai választásokat, a lejárt mandátumú területi vezetők helyett ügyvivő testületek vezénylik le a választást. Az Országos Elnökség mandátumát a fentiek nem érintik, az 2023. november 30-ig él.

A június 3-i küldöttgyűlésről az Origo péntek délután azt írta, hogy botrányba fulladt.

A portál értesülései szerint a küldöttek közül többen jelezték, hogy mandátumuk lejárt, ezért szavazati joggal nem rendelkeznek. Emiatt teljes tanácstalanság alakult ki, mert szinte senki sem tudta, érvényes-e a mandátuma, van-e szavazati joga, vagy sem.

Az Origo úgy értesült, hogy gyorsan hoztak egy határozati javaslatot a mandátumok meghosszabbítására a következő választásokig, ezzel elismerve, hogy a jelenlegi Országos Küldöttközgyűlés a lejárt mandátumú képviselettel nem legitim.

Az egyik küldött hozzászólásában arról tájékoztatta a közgyűlésen megjelenteket, hogy a lejárt mandátumok meghosszabbítására nincs jogosultságuk. Az Origo szerint a megjelentek többsége ekkor ébredt rá, hogy az egész küldöttközgyűlés jogszerűtlen, és káosz alakult ki, azonban az elnök ennek ellenére próbavoksolást rendelt el, amit háromszor is megismételtek, egyiken sem volt meg a határozathozatali küszöb.

Ezután a közgyűlésen jelenlévők többsége otthagyta az ülést, amit így berekesztettek.

Forrás: rtl.hu

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
süllyed a hajó? hogyhogy csak egy menekül?
jáger laszló
Rita asszony nem harcol tovább,inkább gyógyítani fog!!!??csak ennyi
barátilag
J.L.
justhpeter
@jesz: @KisTehen: @jáger laszló: @Philip Marlowe: Remélem nem lesz igazatok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.