Szalay-Bobrovniczky Kristóf arról beszél a közösségi oldalára feltöltött videóban, hogy háborús időkben mindent megelőz az ország és a magyar emberek biztonsága.

Magyarország 2024-es költségvetését háborús időkre terveztékMTI/Balogh Zoltán

Szalay-Bobrovniczky Kristóf kijelentette: honvédelmi miniszterként számára mindig a legfontosabb az ország biztonsága, de más ezt békeidőkben és más háborús időkben mondani és garantálni. Most háborús időket élünk – tette hozzá.

Kifejtette: honvédelmi miniszterként azt a feladatot kapta, hogy háborús időkben is garantálja a magyar emberek biztonságát, fokozza az ország védelmi képességeit, erősítse meg a magyar honvédséget. Ehhez a kormány minden anyagi támogatást megad – hangsúlyozta.

Beszámolt arról, hogy megerősítik a Honvédelmi Alapot, ebben az évben 842 milliárd forint került ebbe az alapba. Jövőre már 1310 milliárd forint "fog arról gondoskodni", hogy folyamatosan növekedjenek védelmi képességeink, folytassuk a haderőfejlesztést, új fegyverrendszerek érkezzenek Magyarországra, ezeket rendszerbe állítsák, az ehhez kapcsolódó kiképzési feladatokat elvégezzék, a magyar haderőt folyamatosan készenléti szinten tartsák, gyakorlatoztassák és ezzel garantálják a magyar emberek biztonságát – sorolta.

A honvédelmi kiadások 2024-ben is meghaladják a NATO által elvárt 2 százalékos szintet – ismertette.

A miniszter szólt arról, hogy az orosz-ukrán háború másfél éve tart, a béke és biztonság, ami korábban természetes volt, ma már törékeny. Hozzátette: nagyon nagy erők, nagy hatalmak mozdultak meg a háború érdekében, akik mindent elkövetnek, hogy "minket is bevonjanak a háborúba". "De mi kitartunk, és nem engedjük a magyar emberek biztonságát veszélyeztetni és az országot háborúba sodorni" – szögezte le.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf jelezte: bíznak abban, hogy minél hamarabb tűzszünet és béketárgyalások indulnak el. A békéhez erő kell, "folytatjuk a munkát" – hangoztatta a miniszter.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Kapanyél
"...háborús időket élünk!" Valaki segítsen már, az ország melyik részén dúl háború? Leszámítva ezek fején belüli csatákat!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Béla333
Na hülyemagyar maffiahívők! Akkor ki készül az országot háborúba vinni?
Tán csak nem ez a mocskos, hazaáruló, tolvaj, hazug maffia csapat?
Yeromos
Mivel a hadi kiadások, minden országban titkosak ez megint nem lesz más mint orbán maffia családjának gazdagítása.
namihami
Ez a ""háborúban vagyunk"" őrület már minden fideszes és fideszközeli barmot megfertőz! Úgy néz ki, mintha cseppfertőzés útján terjedne. Nyunyókának ismét elő kellene írni a fideszbarmoknak a maszk, de inkább a gázálarc használatát, mert ez már kóros!
Feró25
Ilyenkor egy fidesz birka sem reagál a hírre?
human
Ezek szerint egyre rosszabb lesz itthon a megélhetés. Minden a háborúra lesz fogva ahogy eddig is, csak most több mocskot kell ezzel elfedniük.
Juhász István
Netán az is a háborús készülődés része, hogy nálunk, már egy 3 honapos " kiképzés " során is lehet főtiszti / ALEZREDESI / rendfokozatot kapni ? Jómagam 24 hónapon keresztül végeztem a kiképzés... feladatait, és HONVÉD - ként szereltem le.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.