A Mazsihisz a kormány állásfoglalását kérte a "negatív visszhangot kiváltó nyilatkozatok" miatt.

A Mazsihisz Orbánék állásfoglalását kérte Lázár kijelentése miatt
Lázár János építési és közlekedési miniszter a Pollack 250 című kiállítás megnyitóján a Magyar Nemzeti Múzeumban 2023. augusztus 30-án. MTI/Balogh Zoltán

 Grósz Andor, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) elnöke Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszterrel tárgyalt, és a kormány állásfoglalását kérte "az elmúlt napokban állami vezetők részéről elhangzott, országos és nemzetközi negatív visszhangot kiváltott nyilatkozatok" ügyében – olvasható a szervezet MTI-hez eljuttatott, keddi közleményében.

A beszámoló szerint a megbeszélésen Grósz Andor hangsúlyozta: a Mazsihisz helyesli, hogy a magyar kormány zéró toleranciát hirdetett az antiszemitizmus minden formája ellen. Ugyanakkor magas rangú közéleti személyiségektől olyan megnyilatkozások hangzottak el az elmúlt napokban, amelyek joggal keltettek megütközést mind a magyar zsidó közösségben, mind abban a magyar társadalmi közegben, amely felelősnek tartja Horthy Miklóst a magyarországi holokauszt tragédiájában.

Grósz Andor jelezte, hogy ezek a megnyilatkozások a meghirdetett zéró tolerancia elvébe nem férnek bele.

Ebben az ügyben a Mazsihisz és a magyar zsidóság határozott állásfoglalást tart szükségesnek a magyar kormány részéről – jelentette ki a közlemény szerint Grósz Andor.

A tájékoztatás szerint a Gulyás Gergellyel folytatott megbeszélés másik lényeges pontja a 150 éves Országos Rabbiképző – Zsidó Egyetem épületének tervezett felújítása volt.

Szóba került továbbá a Mazsihisz fenntartásában működő, de közfeladatokat is ellátó Szeretetkórháznak a kormány által eddig is támogatott fejlesztése, amelynek további támogatására – mint az a mostani találkozón kiderült – a magyar kormány ugyancsak nyitottságot mutat – tették hozzá.

Forrás: MTI

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Maccska
Valószínűleg Horthy miatt irtották ki az európai zsidókat a Mazsihisz szerint.Mivel Horthy volt Európa kormányzója.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nyírfa
A cikk megjelenése: 09.13. 03.00
Pontos idő: 09.12. 22.07

Időutazunk. Orbániában csak csodák vannak és siker.
Qqberci
Janó, mehetsz vissza a vízágyra a teheneid mellé...
rakitics41
Most nyilvánosan meg kell tagadni Lézer Janit!Lehet hogy a kormány nem fogja meghallani a kérést vagy elmismásolja a kérdést.
jáger laszló
Mazsihisz + mehet Tel Avivba panaszkodni!!
csak ennyi
barátilag
J,L.
vacsi
Nem mindegy, hogy a Lázár mit mondott?! Ugyanolyan baromságot, mint amikor azt mondta, hogy mindenki annyit ér, amennyije van... Nem kell vele foglalkozni!
Shikari
Minek hisztiznek ismét? Magyarország kormányzójának megítélését ne egy erőszakos kisebbség akarja meghatározni! Mi magyarok úgy emlékezünk rá, ahogy akarunk. Ha ez nem tetszik a zsidóknak, ne emlékezzenek rá!
Maccska
Valószínűleg Horthy miatt irtották ki az európai zsidókat a Mazsihisz szerint.Mivel Horthy volt Európa kormányzója.
NKF
Hát a "bájgúnár" visszamehetne a tehenek közé!
Aki Én
@Shikari: Ti, az úgynevezett ,,mimagyarok" egy sokkal erőszakosabb kisebbség vagytok. És még buták is.
KisTehen
"olyan megnyilatkozások hangzottak el az elmúlt napokban, amelyek joggal keltettek megütközést mind a magyar zsidó közösségben, mind abban a magyar társadalmi közegben, amely felelősnek tartja Horthy Miklóst a magyarországi holokauszt tragédiájában"

amikor lászló imre dk-ás polgármester méltatta hitlert ... a holokauszt kitalálóját ... akkor nem voltatok ennyire érzékenyek
Csak Norisz és senki más
Valamit nagyon szeretnének Andorék! Csak ők így kérnek szépen...
ómió
Grósz efftárséknak talán nem a "bolsi történelmet" kellett volna megtanulniuk!
Shikari
@Aki Én: Mi itthon vagyunk, veletek ellentétben!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.