Tóth Gabi házasságtöréséről értekezett a Magyar Nemzet. A kormánypárti lapban megjelent publicisztika azt sugallja, hogy a NER elhatárolódott Tóth Gabitól – írja a hvg.hu.

Tóth Gabi válásának bejelentése után nagyjából egy hónapig érlelődött a Magyar Nemzetben a NER (korábbi kedvenc) énekesnőjéről az ítélet, amely kedden egy véleménycikk formájában jelent meg a lap sportrovat-vezetőjének a tollából – szúrta ki a hvg.hu. Novák Miklós újságíró a cikk elején rögtön egy paradigmaváltással felérő morális kinyilatkoztatást ad:

Nem vagyok álszent, sem farizeus. A házasságtörés, még ha a Biblia tanítása szerint bűn is, velünk élő jelenség, szomorú statisztika, hogy ma Magyarországon a házasságok több mint fele felbomlik.

Közismert, hogy a legnagyobb magyart is utolérte ez a végzet. Fiatalon elszerette a sógornőjét, majd meglett férfiként egy férjes asszonyt ostromolt a szerelmével, makacsul kivárva, amíg meg nem özvegyül, hogy végre őt ajándékozhassa meg utódokkal. (S lám, az egyik ükunoka most az idézett műsorban teszi próbára a tehetségét.) Maga Blaha Lujza, aki az első volt a nemzet csalogányainak sorában, háromszor ment férjhez, de életrajzírói szerint az igaz szerelmet még csak nem is mellettük találta meg.

Vége! A NER kiköpte Tóth Gabit és a propagandasajtó átadta a selyemzsinórt „a nemzet csalogányának": "Egy bizonyos szint fölött nem megyünk egy bizonyos szint alá"

Tóth Gabi énekesnő a Himnuszt énekli a Conservative Political Action Conference (CPAC) Hungary elnevezésű, kétnapos konzervatív politikai fórum első napján a Bálna Budapestben 2022. május 19-én. MTI/Koszticsák Szilárd

A cikk szerint Tóth Gabi kipipálta a legfontosabb NER-kritériumokat, miközben „hirdette az igét”:

kinyilatkoztatást tett az erdélyi magyarok hűségéről és a nyugat-európai dekadenciáról,

a Balatont választotta a külföldi nyaralás helyett,

és persze sosem mondana nemet a nemzet himnuszára.

"Teltek, múltak az évek a színpadon, s a művésznő megváltozott, mi több, megkomolyodott, s el is várta, hogy immár így tekintsenek rá, ne bohém rockerként. Férjhez ment, édesanya lett, a Covid alatt bekamerázva élt családi életet a kötelező rettegés jegyében. Idővel egyre gyakrabban mutatkozott a népi kultúra ihlette, de persze divatos és – igen – ízléses ruhákban, beszélt hitről, nemzettudatról. Majd egymásra talált a politikával. Ami veszélyes terep. Aki ugyanis így tesz, az óhatatlanul célponttá válik. Akár rászolgált, akár nem" – írja a cikkben Novák.

A szerző hozzáteszi:

Tóth Gabi igyekezett bizonygatni, sőt bizonyítani, hogy nem a politikai érdek, hanem a belső értékrend motiválja. Szerepet kapott az eucharisztikus kongresszuson, a családi élet szépségeiről blogolt, Erdélyben turnézott, s ha mentorként olykor nem is tudott higgadtságot magára parancsolni, azért egyre erősebben formálta a konzervatív művész szerepét, ő lett a nemzet ügyeletes csalogánya.

Csakhogy itt jött be a képbe a derült égből villámcsapás, a Magyar Nemzet megfogalmazásában: „Aztán történt, ami történt.”

Aztán történt, ami történt, Tóth Gabi szerelemre lobbant az egyik táncosa iránt, s ez az érzés minden mást háttérbe szorított. Megfakultak az erdélyi emlékek, a táltosdob, a szekér oldalán grófnői jelmezben készített fotó, a biztonságos hazát beelőzte a romantikus horvát tengerpart, ahová a művésznőt az első útja vezette rongylábú kedvesével.

Nő vagyok. Valakinek a lánya, a testvére, a felesége, az anyukája vagy a barátja. Egy nő, aki sokáig kereste a helyét, aki próbálta kitalálni, miért érkezett erre a világra és próbált megfelelni vélt vagy valós elvárásoknak. Nő, aki követett el hibákat és vélhetően még fog is, hiszen emberből van” – ekképpen jellemezte önmagát új élethelyzetében, azt is kiemelve, hogy „merek önmagam lenni, merek szabadon szeretni és felvállalni magam”. Hozzátette még, a nehéz napokban a rajongók szeretete jelentett neki vigaszt. A hitét tehát átmenetileg hátrahagyta. Remélhetőleg újra megtalálja.

Ám a Magyar Nemzet munkatársa szerint a nemzet csalogánya nem lehet megosztó és természetesen nem viselkedhet közönségesen.

Egy bizonyos szint fölött nem megyünk egy bizonyos szint alá – ahogy Esterházy Péter fogalmazta meg találóan a művészi minimumot.

"Az emberi lét egyik különlegessége, hogy miközben idővel a testünk, sőt a szellemi erőnk is hanyatlásnak indul, a személyiségünk az életünk végéig fejlődik. Tóth Gabi sem ragad meg ott, ahol most tart. Választania kell. S nem csak a saját életében" – fogalmaz Novák Miklós.

Aki utat, irányt akar mutatni, annak súlyos felelősség nyomja a vállát.

A nemzet csalogánya most berekedt. Hallgathatjuk a régi lemezt vagy kivárjuk, mire ismét kristálytiszta hang fakad a torkán.

A költői képekbe csomagolt elbocsátó szép üzenet szerint tehát a nemzet csalogánya most berekedt. Nagyon úgy tűnik tehát, a NER épp most köpte ki Tóth Gabit – fogalmaz a hvg.hu a publicisztika kapcsán.

Forrás: hvg.hu, Magyar Nemzet

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Azért ez a nemzet csalogánya csípi a szememet. Nem kicsit, nagyon !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csagyi
@KisTehen: 16:12 Tehénke! Most nem Jakabról szólt a cikk ha nem vetted volna észre.
Amúgy te mire "libnyákolsz",ha azt sem érted miről szólt a cikk.
Funkcionális ANALFUSZ vagy.
Nagyon muszáj neked mindenbe beszólni?
Szerintünk te csak a szarkavarásra vagy beprogramozva, azonban még abban is nagyon silány vagy.
Peller Anikó
@szerencsétlen balfasz: Te csak egy tehén vagy, egy okoskodó tehén, akinek nagyobb az orra mint az esze. Órnagy.

Miért húzzon téged vissza a dedóba amikor onnan kuruttyolsz kifelé dedódádé? Ha valakinek csak öklömnyi agya van annak nem illik beleugatni mindenbe kéretlenül.
m73
@KisTehen: én már nem írok neked semmit, megtette a Horizont:-)
namihami
Bizony, nem könnyű a katolikus erkölcsöt állandóan a hívekhez igazítani! Pláne, ha az igény ennyire gyakorta változva ennyire szövevényes!
Giovanni Alba
@namihami: tegnap, 22:34
"VII. Kelemen pápa 1530. március 7-én visszautasította VIII. Henrik angol király azon kérését, amely az uralkodó házasságának felbontására irányult. A kérdést a Medici családból származó pápa már hosszú ideje halogatta, döntése végül olyan következményekkel járt, amely a római katolikus egyház számára a lutheri reformáció után egy újabb csapással ért fel. Anglia elszakadt Rómától, az angol király megszüntette a pápai fennhatóságot országában, saját magát pedig az angol - anglikán - egyház fejévé tette. Az ellentét érdekessége, hogy a két fél akaratának hátterében nem a vallási meggyőződések voltak a lényegesek. Mindkét ember személyes és hatalmi érdekek mentén gondolkodott és hozott olyan döntést, amelynek következményeként egy olyan új vallási irányzat alakult ki, amelyben találunk katolicizmusra és protestantizmusra jellemző sajátosságokat is. "
S mindez egy nő miatt :-D

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.