Az Európai Bizottság konstruktivitásra szólította fel Magyarországot, Lengyelországot és Szlovákiát, miután azok egyoldalúan kijelentették, hogy a bizottság határozata ellenére továbbra is tiltják az Ukrajnából származó gabonaimportot – írja az Index.

Magyarország orrára koppintott Brüsszel

Emlékeztettek arra, hogy Ukrajna a világ egyik legnagyobb gabonaexportőre volt, mielőtt Oroszország 2022-es inváziója csökkentette a mezőgazdasági termékeknek a fekete-tengeri kikötőkön keresztül a világpiacokra történő szállítására való képességét.

Tudomásunk van néhány tagállam egyoldalú intézkedésekkel kapcsolatos bejelentéséről. Most az a fontos, hogy minden ország a kompromisszum szellemében dolgozzon és konstruktívan lépjen fel

– idézte a bizottság szóvivőjét a Reuters hírügynökség.

Emlékeztettek arra, hogy Ukrajna a világ egyik legnagyobb gabonaexportőre volt, mielőtt Oroszország 2022-es inváziója csökkentette a mezőgazdasági termékeknek a fekete-tengeri kikötőkön keresztül a világpiacokra történő szállítására való képességét.

Az EU aztán úgy döntött, hogy nem bővíti tovább az Ukrajnából származó gabona exportjának tilalmát, miután Ukrajna ígéretet tett arra, hogy intézkedéseket hoz a szomszédos országokba irányuló export ellenőrzésének szigorítására.

Nem sokat váratott magára a reakció: az ukrán gabona behozatali tilalmát eltörlő brüsszeli döntés ellen mintegy négyszáz magyar gazda tiltakozott és tartott demonstrációt a záhonyi magyar–ukrán határátkelőhely közelében vasárnap.

A gazdák egyértelműen kiállnak a magyar kormány mellett, amely a bizottsági döntéssel szemben meghosszabbította és kiterjesztette az ukrán gabonára és más mezőgazdasági termékekre vonatkozó behozatali tilalmat

– jelentette ki a Magosz elnöke, Jakab István a kormány pénteki, határozatlan időre hozott döntéséről.

Forrás: Index

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Őrnagy
@balos: Tanulj gyagyás:

Mit jelent ez, milyen veszélyei vannak az emberre és az állatra tekintve?

A növények és terményeik penészgombával történő fertőződése a mezőgazdaság régről ismert problémája. A különböző penészgombák jelenléte a terméshozamot, és a termények értékesíthetőségét csökkentik, jelentős veszteséghez vezetnek.

Megfigyelhető, hogy a penészes takarmányt az állatok is visszautasítják, és ha mégis elfogyasztják, nem fejlődnek megfelelően, szaporodási zavarok lépnek fel, sőt megbetegedést, tömeges elhullás is kialakul. A penészgombával fertőzött terményekből készült élelmiszerek rendszeres fogyasztása súlyos emberi megbetegedésekhez is vezethet.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
rakitics41
@Őrnagy: Spanyolorzág szerint is jogellenes az amit Magyarország csinált az ukrán gabona ügyében, úgy, hogy ha én menthetetlen vagyok , akkor Te egy tanulatlan , jogot nem ismerő ember vagy.Azzal pedig ne védekezz, hogy a bíróság elfogult, mert az valakinek a bírósága, mert ezt a szervezetet nem azért találták fel hogy valakinek az igénye szerint döntsön, hanem azért hogy a törvények érvényesülését biztosítsa.Régen az általánosban tanítottak Alkotmánytant, ami arra volt jó, hogy már 14 éves korban az ember megismerte z állam felépítését, működését, azt hogy a társadalom hogyan működik.Biztos hiányoztál ezekről az órákról, mert a törvényeket ennyire negligálni csak egy ilyen ember képes.
Őrnagy
@rakitics41: Szorgalmasan hülye húgyagyú gyagyás vagy, amikor éppen Szaros Gyurka szaros seggéből kikandikálva ostobaságokkal eteted a homo sorosensus hallgatóságodat.
rakitics41
Még mindig nem tanultál meg normálisan beszélni!Ez azért aggasztó.Próbáltalak rávezetni a probléma magoldására , de hiába, Te ragasuzkodsz az egyszerű de durva beszéd stílusodhoz, ami nem nagyon izgat, és az abnormális , tényeket figyelembe nem vevő álláspontodhoz.Egyszer talán megérted amit írnak , mondnak Neked.Reménykedem, azért mert hajlandó vagy vitázni olyan dolgokról amikről meg vagy győződve hogy helyesek, jók.Sokszor tévedsz, de ez nem baj, baj az hogy nem figyelsz a másikra.
ómió
És, ugye, a "konstruktív fellépés" záloga, korruptbolsi brüsszelitáink, ha tagországaitok mezőgazdaságai "kollektív harakirit hajtanak végre"!?
balos
@szarnagy: Leszarom a gombádat és spermahajder fajtádat is,hogy érezd a törődést csicska!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok