2022. áprilisi 3-a óta a legalacsonyabb a Fidesz–KDNP-támogatottsága – állapította meg az IDEA Intézet.

Mélyponton a Fidesz népszerűsége, de az ellenzék továbbra sem mutat életjeleket
Fotó: MTI/Beliczay László

A közvélemény-kutatás szerint 

a teljes népességben az augusztusi méréshez hasonlóan továbbra is alacsonyabb a kormányzó párt támogatottsága, mint az év korábbi szakaszaiban.

Az augusztus 28. és szeptember 8. között végzett felmérés szerint a felnőttek 27 százaléka szavazna egy most vasárnap esedékes parlamenti választáson a Fidesz-KDNP-re, a teljes népességen belül pedig 45 százalékon áll Orbán Viktor pártja. A 2022-es áprilisi választások óta ez a Fidesz legalacsonyabb mért népszerűsége.

Ezzel együtt, ha 2023 szeptemberében parlamenti választásokat tartanának Magyarországon, a Fidesz-KDNP győzelmét továbbra sem veszélyezti a töredezett ellenzék. A második legerősebb pártra, a Demokratikus Koalícióra a teljes népesség 11, a biztos szavazó pártot választók 19 százaléka szavazna. Ezen kívül még a Mi Hazánk, a Momentum és a Magyar Kétfarkú Kutya Párt lépi még át az 5 százalékos parlamenti küszöböt.

Egyetlen olyan ellenzéki párt sincs tehát, amely a nyár folyamán hibahatárt meghaladó módon tudta volna növelni saját szavazótáborát, így a Fidesz és az ellenzék közötti támogatottsági olló alig-alig csökkent, és különösen nem is koncentrálódott – derül ki az IDEA Intézet felméréséből.

Forrás: ideaintezet.hu

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ezodabasz
@Maccska: ma, 21:57 Honnan származik ez az info? A fejedből? Ki kormányozik immár tizenhárom éve? Az ellenzék?
13 évnyi reakcióidő kevés volt ahhoz a fidesznek, hogy már féktávolságon belül van a szakadék?
...nem lesznek büszkék a kormányosra sem az utasok, sem a hozzátartozók.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Maccska
@Yoda69: A Gyurcsány kormány károkozását 20 év alatt lehet helyrehozni.Ez még nem telt le.
Na erre mit lépsz,komcsikám?
sgl
@Yoda69: "Minden erovel azon kell lenniuk hogy felvilagositsak az embereket, hogy a fideSS folyamatosan atveri oket mar 13 eve,"
..
ATV-n - itt még megszólalhatnak az álellenzékiek,- most Dúró Dóra vele szemben 3 ellenzék újságíró médiás, Dúró azt állítja nyugatot jobban megviselte a háború mint másokat. És ez kretén 3 idióta élén Somossal aki büszkén vallja hülye a matekhoz képtelen egyetlen adattal is megcáfolni amit Dúró állít mert segghülye felkészületlenül állnak oda interjúzni.
Vannak alapvető dolgok ill. van az a 8-10 fidesz panel amire FEL KELL KÉSZÜLNI, A SZART VISSZAGYŰRNI!
De ezek kretén balfaszok!
Ezektől ne várjuk hogy a fidesz aljasságait hazugságait leleplezik, mert alkalmatlanok erre.
----
A szörnyű, ők is látják magukról: hogy segghülyék!!
...
Panyi Szabolcs:
"a Direkt36 oknyomozó újságírója egy másik tanulságról írt válaszában:
„jobban felkészült újságírókra van szükségünk, akik nem csak könnyű kérdéseket tesznek fel, és nem hagyják, hogy kikerülje a komoly válaszadást.
Több magabiztos, vitakészséggel rendelkező, gyorsan riposztolni tudó, a valódi választ megtagadó mellébeszéléseket nem elfogadó, közbeszóló újságíróra van szükségünk.”
..
Jávor 190524:
„Ezért megy tönkre körülöttünk a világ, mert 30 éve ilyen politikusok és ilyen újságírók hülyét csinálnak a társadalomból” – mondta Jávor Benedek a Hír TV riporterének, aki Soros György szerepéről érdeklődött a klímatüntetések mögött"
sgl
Belenéztem anno 1-2 Tranzitba és elkeserítő az ellenzéki szereplés.
Fidesz hazugságra épülő panelokra nincs hatékony tényszerű válasz, látszik az ellenzéki azt hiszi magáról jól válaszolt a témára, csakhogy tökre semmit sem ért, mert az időjárást is mondhatta volna mint igazság de az nem hat a fideszes bődületes ocsmány csúsztatása hazugsága ellen.
Tragédia.
Pár perc után elkapcs, -idegileg kikészít ha valaki ilyen ostobán kezeli a fidesz mantrát,- majd vissza, megint belenéztem megint nem bírtam egy percnél tovább aztán még párszor, hátha magához tér az ellenzéki, de nem.
Kente a szarta falra, nem visszagyűrte a feladóba.
Amíg nem készülnek fel, nem veszik észre mi a lényeg addig coki.
Nem veszik tudomásul: A KOMMUNIKÁCIÓN ÁLL VAGY BUKIK A VÁLASZTÁS SIKERE!!
Hülye kommunikáció: bukás, a fidesz mindent lesöpör.
Yoda69
@Maccska: Bolsevik, ha akkora lett volna a karokozas, akkor orbannem dicserte volna meg a Bajnai kormanyt, amikor atvette a hatalmat. Mellesleg azota a forint 30%-kal romlott, az inflacio es az allamadossag rekord magasan van. Szerintem te mas konyvet olvasol, bolsevik taho.
Ezodabasz
@sgl: Kommunikáció? Kinek a kezében van már minden média? Ezek a megvezetett emberek nem ismernek mást , csak a fideSS-t és 0rbánt! :www.youtube.com/watch?v=WCOGlkiWFyQ
Ezodabasz
@Philip Marlowe: szeptember 19., 09:51 Te is felszólaltál itt éleseszű? www.youtube.com/watch?v=WNgFTP0ONFY

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.