F. Vivien, akit Kanál néven hallgattak le, volt Schadl György egyik legközelebbi munkatársa.

Még a titkárnő is védelmi pénzt szedett a Völner-Schadl ügyben, lebukása után egyből elárult mindenkit

Mindenkit megzsaroltak, akit csak tudtak. Forrás: Youtube

A nő amellett, hogy asszisztált Schadlnek ő maga is szervezett be, majd zsarolt meg egy monori végrehajtót. A végrehajtó nyereségének aztán háromnegyedét vették el tőle. Miután a végrehajtói maffia megbukott és bevitték Schadlt, F. Vivien azonnal vádalkut kötött, így a per egyik koronatanúja lett – írja a Telex.

Schadlt 2021. november 5-én, délután fél kettő előtt kapták le nejével együtt a nyomozók a ferihegyi reptéren. Több millió forintnyi euróval és dirhammal mentek volna Dubajba. A rendőrök szerint fülest kapott, és menekült volna, mivel az Egyesült Arab Emírségekkel nincsen kiadatási egyezményünk. Schadl azóta előzetesben van.

Schadl György elfogása után másfél órával F. Vivient, aki akkor már tíz éve volt Schadl közvetlen munkatársa, papíron végrehajtójelöltként, a valóságban pénzügyesként és titkárnőként, monori otthonából vitte el a Központi Nyomozó Főügyészség.

Az ügyészek F. Vivient hivatali vesztegetés bűntettében bűnsegédlettel vádolták, de együttműködés esetén vádalkut ajánlottak neki. Kanál nagyon nem akarhatott börtönbe menni, még aznap beleegyezett a vádalkuba. F. Vivien elmondta, hogy tíz éve dolgozik Schadlnak, aki az utóbbi években gyakran járt az Igazságügyi Minisztériumba Völner Pállal találkozni, és 2-3 millió forintos összegeket adott át neki különböző szívességekért cserébe.

Elmondta, hogy a bevételeiket és a kiadásaikat egy Excel-táblázatban vezették, amelyben külön megnevezésük volt a Völnernek juttatott összegeknek. A táblázathoz csak páran fértek hozzá, köztük Kés (M. Viktor), Schadl sofőrje.

A hatóságok büntetlenséget ajánlottak a nőnek, ha mindent elmond Schadl és Völner korrupciós kapcsolatáról, és bizonyítékokat is szolgáltat erre.

F. Viviennek később megmutatták a Schadl végrehajtói irodájában, az egyik laptopon talált Házipénztár nevű Excel-táblázatot. A titkárnő ekkor részletesen, egyesével vallott a táblázat tartalmáról, és elsősorban az abban szereplő, állítólag Völnernek juttatott többmilliós tételekről.

Harmadik kihallgatásán Kanál a Moncsi elszámolás nevű Excel-táblázatot mutatta meg az ügyészeknek. Ez a monori végrehajtói irodának a befizetéseit tartalmazta, amelytől Schadl Kanálon keresztül szedte be a neki járó sarcot.

F. Vivien kihallgatása előtt négy évvel egy ismerőse, Szabó Balázs jelentkezett végrehajtónak. Schadl elintézte Szabó kinevezését, majd F. Vivien közölte vele: az iroda nyereségének felét le kell adnia Schadlnak, „hogy mindenki boldog legyen”. Szabó Balázs belement.

Schadl azt mondta, a monori pénz fele Völnernek megy tovább. Később Schadl megengedte titkárnőjének, hogy a Szabónál maradó nyereség felét magának tegye el. Innen csak a profit negyede maradt Szabónál, annak második negyede Kanálhoz, harmadik negyede Schadlhoz, negyedik negyede pedig Schadl szerint Völnerhez jutott.

Szabó 2018-tól kezdve minden évben készpénzben adta át az irodája nyereségének háromnegyedét Kanálnak. Egyszer ez akkora összeg volt, hogy ő nem is akarta bevinni Schadl irodájába, hanem megkérte Kést, Schadl sofőrjét, hogy jöjjön érte, és Monoron, az utcán adta át neki.

Szabó idén májusban bűnösnek vallotta magát, és részletesen vallott Schadlra, amiért cserébe felfüggesztett börtönbüntetést kapott. Azt vallotta, hogy összesen 190,5 millió forintot adott le védelmi pénzként Kanálnak. F. Vivien szerint ő személyesen 40 milliót húzott be Szabó nyereségéből.

Forrás: Telex
Fotó: Youtube

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csak Norisz és senki más
Úgy szokott az lenni, kicsit megszorongatják, aztán csicsereg!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nejlontacskó
Ez az ügy, csak egy a baloldal által elefánttá pumpált bolha, abból is, egy törpenövésű...
Mint a hölgy is elmondta: " Schadl elintézte Szabó kinevezését, majd F. Vivien közölte vele: az iroda nyereségének felét le kell adnia Schadlnak, „hogy mindenki boldog legyen”. Szabó Balázs belement. "
Tehát, a baloldal látta Schadl arcán, hogy boldog, ezért összesúgtak a háta mögött, hogy Feri láttad te ezt a Schadlt mostanában?
-Láttam persze, miért?
-Hogy hogy miért?
-Nem látod, hogy milyen boldog a rohadék?
-Tényleg, hogy ez nekem fel sem tűnt...
Basszunk ki a rohadékkal!
És úgy is lett.
Már, csak azt kell kideríteni, Varga Juci bácsi mennyire volt " boldog "?
Továbbá, hogy Viktor is, boldoguljon végre, meg!
izéke
A csikarimaccskaőrnagykistehén és társaik szerint nincs itt semmi latnivaló,ez teljesen természetes és jogos a végrehajtók részéről. Nem is értik miért nyomoznak szegény ártatlan sanda es völner ellen. Apropó,völner azóta is parlamenti képviselő és aktívan szavaz a fidesznek...
Dr. Proktor
@m73: Ne kersed őket, eligazításon vannak hogy erre most mit is hazudjanak,,,
Béla333
"A naptárakban például ilyen feljegyzések szerepeltek: „Völner 12:30 Kossuth tér”, „Robi”, „Nagy Ádám”, „Trócsányi”, „Jeney”, „Varga Judit”, „2020. március 2. 11:30 Karmelita”, „Varju László”."
telex.hu/belfold/2023/10/03/schadl-gyorgy-volner-pal-korrupcio-per-targyalas-birosag

Ez a DK-s Varju László? Ő vajon hogy keveredett a történetbe?
Toller Béla
Hja, de kanálka meg fogja úszni egy kis árulásért cserébe ...
human
Gondoljataok bele. A végrehajtóknál műkdött egy bejáratott rendszer, hogy le kell adni a bevétel X százalékát Schadl-nek. Mindenki tudta mikor kinek kel tejelni. Csakhogy most az a személy akinek tejelni kellett eltűnt. A rossz hír, hogy ilyenkor nem az történik, hogy a végrehajtók fellélegeznek, hogy többé nincs zsarolás, nincs védelmi pénz. Nem. A végrehajtók csak azt kérdik, hogy most kinek kell leadni a százalékot. Ezt kérdik, mert ezt a rnedszert szokták meg és feltehetően ebből a rendszerből ők maguk is jobban jártak, mintha tisztességesen végzik a munkájukat.

Ezért modnom, hogy a végrahajtóknál a maffia módszer, az adósok kizsákmányolása, az állam megkárosítása marad. Csak a pénzbeszedéssel és a politikai vezetéssel kapolatot tartó személy változik. Amire kíváncsi lennék, hogy Völter helyet ki lett az a személy aki majd segíti a végrehajtó maffia útját egyengetni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.