Második világháborús bomba hatástalanítása miatt kiürítik és lezárják a főváros XII. kerületének egy részét péntek reggel, várhatóan kora délutánig.

Világháborús bomba miatt kiürítik Budapest egy részét – Ezeket a területeket érinti

Illusztráció: MTI/Czeglédi Zsolt

A Magyar Honvédség 1. Tűzszerész és Folyamőr Ezred kommunikációs tisztje, Gajdos Milán főhadnagy az MTI-nek elmondta: hétfőn érkezett a tűzszerész ügyeletre a bejelentés, hogy a XII. kerületi Kiss János altábornagy utca egyik társasházának a kertjében, földmunkák során egy nagyméretű feltételezett robbanóeszközre bukkantak.

A tűzszerész járőr parancsnoka a helyszínen megállapította, hogy egy 203 milliméteres, szovjet gyártmányú betonromboló gránát került elő

– tette hozzá.

Közölte azt is, a második világháborús eredetű robbanótest biztonságos állapotfelméréséhez, illetve mozgatásához a rendőrség mintegy 250 méter sugarú körben zárja majd le október 6-án, pénteken a kora reggeli órákban az érintett területet.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság közlése szerint az alábbi utcákat illetve ingatlanokat érinti a lezárás és kiürítés:

Alkotás utca 31-47.; Beethoven utca; Böszörményi út 30-32. szám D. épület; Böszörményi út 16-28.; Brassai S. utca 3-5.; Dolgos utca. 1-19.; Hertelendy utca; Királyhágó utca 10-18.; Kiss János altábornagy utca. 22-42., 19-39.; Kléh István utca; Márvány utca 36-50., 27-29.; Nagy Jenő utca 2-6.; Szoboszlai utca; Tartsay Vilmos utca. 14-30., 1-21c.; Ugocsa utca.

"A Budapesti Rendőr-főkapitányság értesíti többek között az ott lakókat, dolgozókat, járművezetőket, oktatási intézményeket látogató gyermekeket és szüleiket, hogy lakosságvédelmi intézkedés keretében a felsorolt utcákban, illetve a térképen jelölt területen található ingatlanokat pénteken 8 óráig mindenkinek el kell hagynia" – fogalmaztak.

Az érintett területet a rendőrség pénteken 7 órától várhatóan 14 óráig lezárja, oda behajtani nem lehet. Pihenőhelyet a Hegyvidéki Polgármesteri Hivatal alagsori nagy tárgyalótermében (Böszörményi út 23-25.) találhatnak azok, akiknek nincs hova menniük – írták.

Részletes tájékoztatás a rendőrség honlapján található.

A XII. kerületi önkormányzat korábban azt közölte, hogy a második világháborús betonromboló bombát – földmunkák közben – a Kiss János altábornagy utca 29. számú társasházi ingatlanon találták.

Forrás: MTI

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jáger laszló
Csak a szokásos intézkedések!!
barátilag
J.L.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok