Új börtön épül Csengeren, havi nettó 400 ezer forintért várja a munkavállalókat a büntetés-végrehajtás.

Új börtön épül Csengeren, havi nettó 400 ezer forintért várja a munkavállalókat a büntetés-végrehajtás

– közölte Makula György ezredes, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának kommunikációs vezetője az MTI-vel szerdán.

Emlékeztetett: a büntetés-végrehajtási szervezet férőhelybővítési programjának újabb állomásaként egy 1500 ember befogadására képes, kiemelt biztonságú börtön épül a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Csengeren.

Extra fizetéssel toboroz munkavállalókat a büntetés-végrehajtás az új csengeri börtönbe, amit az Orbán-kormány 50 milliárdból építtetett a NER-kedvenc céggel

Mint mondta, a 49-es főúttól egy kilométere található csengeri büntetés-végrehajtási intézet 2024 őszére épülhet meg, 5 és fél hektár területen, modern, tartós és környezetbarát építészeti megoldásokkal kialakítva. A fogvatartottak számára ebben a börtönben is biztosítják majd a tanulási és munkavállalási lehetőségeket: az intézet területén egyebek mellett oktatóhelyiségek és két munkacsarnok is helyet kap – jegyezte meg.

Kiemelte: a beruházással nemcsak férőhelyeket, de munkahelyeket is teremtenek, hiszen az újonnan épülő börtön működtetéséhez csaknem 700 munkavállalóra lesz szükség.

Mint mondta,

Csengeren toborzóirodát nyitottak az érdeklődők számára, az új belépők oktatása is elindult már, négy osztály kezdte meg az alapfokú büntetés-végrehajtási tanulmányait.

A felvételi eljárás és a 14 hetes alapképzés helyben, Csengeren zajlik, ugyanakkor a tanulók már annak kezdetétől, az oktatás teljes ideje alatt teljes bért kapnak.

Csengeren a januártól várható körletfelügyelői illetmény eléri a havi nettó 400 ezer forintot, a jelentkezés minimális feltétele a szakmunkás végzettség

– tette hozzá, megjegyezve, részletes információk a büntetés végrehajtási szervezet karrieroldalán, a gyereahuvosre.hu-n és a www.facebook.com/bvcsenger közösségi média felületen érhetőek el.

Makula György hangsúlyozta: a büntetés-végrehajtási szervezet életre szóló hivatást, stabil munkahelyet, folyamatos fejlődési és karrierlehetőségeket, munkabéren felüli juttatásokat, támogatásokat, rekreációs programokat kínál munkatársainak. Munkaköreik rendkívül színesek, a felügyelőtől kezdve az orvoson, a pszichológuson át sokféle szakterületnek tudnak biztos karrierrel szolgálni – jegyezte meg.

Közbeszerzés nélkül és ismerős céggel építtetett a kormány

Ahogy áprilisban arról mi is beszámoltunk,  50 milliárdból épít börtönt Magyarországon a NER egyik kedvenc építőipari cége, közbeszerzés nélkül. A hvg.hu a K-Monitor Facebook-bejegyzése alapján akkor azt írja, hogy a NER egyik kedvenc építőipari cége egy speciális mentesítés miatt, közbeszerzés 50 milliárd forintból építheti meg az új csengeri börtönt.

Az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottsága 2022. februárjában mentesítette a közbeszerzés alól, így csak most, az Büntetés-végrehajtás szerződései közül derült ki, hogy 2023-ban a NER egyik kedvenc építőscégével, a győri WHB-Építő-vel 50,3 milliárdért leszerződtek a csengeri börtön építésére

– írja a K-Monitor.

Forrás: MTI

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Maccska
@izéke: egy diktatúrában az ellenzéket szokták bebörtönözni.
vacsi
@izéke: Persze! A bűnözőket odaláncolnám a falhoz, és mennék haza ebédelni...
izéke
@vacsi: olyan közel laksz Csengerhez? De miért is építették ennyire közel a román határhoz? Ha szöknek,hamar le tudjanak lépni?
utánam a vízözön
Én valószínűleg a büntetésvégrehajtás dolgozóit bántanám. ezért nem jelentkezem erre az állásra.
Azért köszönöm a lehetőséget!
Néro2
Akkor most visszahordják az embercsempészeket mert már van hely?
Vagy hagy dolgozzanak , hogy Rettegő Mári nénje tudjon sipákolni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.