Egy ismert magyar milliárdos üzletember neve és egy hozzá kötődő svájci bankszámla is előkerült az Agrárminisztérium visszaélési ügyében, amit a Székesfehérvári Törvényszéken tárgyalnak – írta meg a Direkt36.

Egy ismert magyar milliárdos üzletember is benne van az Agrárminisztérium vesztegetési ügyében

Fotó: Pixabay

Nagy János egykori agrárminisztériumi helyettes államtitkár a bűnügy elsőrendű vádlottja.

Nagyot azzal vádolta az ügyészség, hogy az ő közreműködésével fizetett ki a minisztérium egyik háttércége 2,2 milliárd forintot két ügyvédi irodának, amelyek a vádhatóság szerint nem végeztek ezért érdemi munkát. Nagy János egyébként egy másik ügyben is bíróság előtt áll hivatali vesztegetés miatt, ami összefügg azzal, hogy 2,5 év után hirtelen kellett távoznia helyettes államtitkári posztjáról.

A pénzt ügyvédi irodák kapták meg, ezek vezetői szintén vádlottak Nagy János mellett. Ők jelentős összegeket utaltak egy budapesti cégen keresztül egy svájci bankszámlára.

A számla egy panamai offshore cég tulajdonában volt, amely egy magyar milliárdos üzletemberhez, Nobilis Kristófhoz köthető.

Nobilis Kristóf személye duplán érdekes, hisz egyik fia, Nobilis Márton a miniszter kabinetfőnöke volt amikor a pénzeket utalgatták, és jelenleg ugyanott államtitkár.

A bíró egyébként azt olvasta fel, hogy a svájci számla tulajdonosa a 2007-es bejegyzésű Robson Holding & Finance Corp. nevű panamai offshore cég, az iratokat a magyar hatóságok kértek ki Svájctól. Nobilis Kristóf a Robson aláírásra jogosult tisztviselője, vagyis ő jár el a cég nevében.

Forrás: szmo.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
"Börtönőr: A gombócot is megzabálta, a bort is megitta, ki se végzik, dohányt is kap, egy brancs maguk, ne is tagadja! "
/A Tanú/

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.