Érdekes fordulat történt egy szeptemberi tárgyalásán annak a büntetőpernek, amely azért indult, mert az ügyészség szerint 2,2 milliárd forintot érdemi munka elvégzése nélkül fizettek ki két ügyvédi irodának az Agrárminisztérium egyik háttércégénél – írta meg a Direkt36. 

Az Agrárminisztérium 2,2 milliárdos vesztegetési botrányában egészen Nobilis Kristófig vezetnek a szálak
Fotó: Pixabay

Aszékesfehérvári bíróságon ismertettek egy iratot, amely szerint az ügyvédi irodák egy magyar cégen keresztül elutaltak 1,2 milliárd forintot egy panamai offshore cég svájci bankszámlájára.

A svájci papírokból az derült ki, hogy az offshore cégnek a kormányközeli körökkel is üzletelő milliárdos, Nobilis Kristóf az aláírásra jogosult tisztviselője. Azonban mielőtt az iratot ismertették volna, vádlott egyik ügyvédje kifejezetten azzal érvelt a dokumentum bemutatása ellen, hogy a sajtónyilvános tárgyaláson egyedüli újságíróként jelenlévő Direkt36-os szerzőnek nem lenne szabad megismernie a banki papírok tartalmát.

A bíró azonban ezt az érvelést elutasította.

Az oknyomozó portál cikke szerint Nobilist az offshore-szálon túl az is a Robsonhoz köti, hogy a dokumentumokban két, korábban az ő érdekeltségébe tartozó céget is a tulajdonos "kedvezményezett partnercégeiként" neveztek meg.

Nobilis az ügyészség szerint előre jelezte a svájci bank felé, hogy pénz fog érkezni a Robson számlájára.

Forrás: hvg.hu, Direkt36

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Orsós geci: Hová lett a pénzünk?! Én egy szamuráj kormánynak jobban örülnék, mert ha azok becsületüket vesztik, harakirit követnek el.
twitter.com/csorike1520/status/1726247220461043906/photo/1
Eladott Ország
Az országot és a nemzetet kirablókról kimondani az igazságot nem hazaárulás, hanem valódi és el nem múló patrióta kötelesség.
twitter.com/janos_hary/status/1726874100994326933/photo/1
Ugyanez a helyzet a csillagászati/aranyáron visszaosztással végzett építési beruházásoknál. A NER bandák a tisztességes vállalkozókat mára kinyirták, illetve felvásárolták, csak a csókos haverok maradtak, így a kötélbarát Garancsi, a jachtos Szíjj és a féleszű sztoikus bölcselő Lölő a főstróman.
justhpeter
@Eladott Ország: Nem most van a kolostormalac Svájcban ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.