Úgy tűnik, 2024 a nagy leleplezések éve, Magyar Péter után Dobrev Klárának is volt a zsebében pár nyilvánosságra hozható bizonyíték, melyet most tartott megfelelőnek megszellőztetni. A Sulyok Tamás elleni vádjai fel is robbantották az indulatokat, Dobrevet meg rágalmazásért rögtön perbe is fognák. Most napvilágra kerültek a korabeli szerződések is. Ezek derültek ki belőlük.

Az Ügyvédkör is reagált a Sulyok Tamás elleni vádakra – Napvilágra kerültek az érintett szerződések is

Fotó: Facebook/Sulyok Tamás

Miután Dobrev Klára DK-s EP-képviselő a Legfőbb Ügyészségen átadta azokat a dokumentumokat, amelyek szerinte bizonyítják, hogy Sulyok Tamás köztársasági elnök korábban ügyvédként magyar termőföldeket játszott át külföldieknek, a 24.hu is megkapta ezeket az iratokat és az Ügyvédkör elnökével nézték át.

A lap szerint három szerződésről van szó, mind ugyanazzal a hat, a Csongrád megyei Deszken található, összesen 103 hektáros földterülettel kapcsolatos. Az első egy 1995-ös német igazolás, mely szerint Gyuris Gyula az Agronómia Kft. megbízásából vásárolta meg a földbirtokot, összesen 4,9 millió forintért, mivel cég nem lehetett vevő. „Ezennel írásban rögzítjük, hogy az Agronómia Kft. a kizárólagos gazdasági tulajdonos” – olvasható a zsebszerződésnek tekinthető dokumentumban, amelyben azonban nem szerepel egyetlen ügyvéd, így Sulyok neve sem.

A második egy ajándékozási szerződés 2002-ből, melynél Sulyok Tamás járt el, ezzel Gyuris Gyula elajándékozta a földeket Kocsis Lászlónak. Itt már három osztrák haszonélvezőt sorol fel a szerződés, az Agronómia Kft. tulajdonosait, vagyis Kocsis haszonélvezettel terhelten kapta a földeket – írja a 24.hu.

A harmadik egy kölcsönszerződés 2013-ból, amelyben az osztrákok a földterület bejegyzett tulajdonosa, Kocsis László adótartozásának megfizetésére 1 millió 670 ezer forint kölcsönt adnak, és ezért az ingatlanokra jelzálogjogot jegyeznek fel rá. Ezt a dokumentumot is Sulyok Tamás jegyezte ellen ügyvédként.

Horváth Lóránt ügyvéd, az Ügyvédek Országos Szakmai Egyesülete (Ügyvédkör) elnöke, miután átnézte a dokumentumokat azt mondta "egyértelműen a jogszabályi kiskapuk kijátszására irányulhattak. Annak a törvényi tilalomnak kijátszására, mely megtiltotta a külföldieknek a földszerzést."

Az elnök azonban azt is elmondta, hogy önmagukban ezek a dokumentumok nem jelentenek bűncselekményt, ráadásul a jelenlegi szabályozás szerint már el is évült.

Az Ügyvédkör elnöke szerint elsősorban az ügy etikai vonatkozását kell nézni, mert büntetőjogilag ezek a cselekmények már elévültek, így a hatóságok így nem is vizsgálhatják őket, ráadásul a földek később sem kerültek az osztrákok tulajdonába. Öröklés révén a magyar állam szerezte meg 2014 szeptemberében az ingatlan-nyilvántartásba bejegyzett tulajdonos halála miatt, az osztrákoknak egyedül a jelzálogjoguk maradt meg a tulajdoni lapok szerint.

Azt azonban mindezek ellenére is kiemelte az elnök, hogy

az Alkotmánybíróság elnökének vagy a köztársasági elnöknek makulátlan múlttal kell rendelkeznie. Nem jöhetnek elő ilyen kétes ügyek.

Forrás: 24.hu

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Hogy lehet egy ilyen hazug, geci Magyarország köztársasági elnöki?
Aki pénzért árulta a magyar termőföldet külföldieknek?
Akinek apja nyilas, majd kommunista besúgó bérenc volt, es mindezt tagadni próbálja?
SZEGYEN A MAGYAR NEPRE NEZVE!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
lusta
Nem jöhetnek elő, de a NER lovagoknál és lovagináknál ez egy természetes, szóra sem érdemes apróság.
verőce21
Soros ügynökei teljes pályás letámadást alkalmaznak...! Valamit fel kell mutatniuk a szervezet támogatási pénzeiért...! :)
KisTehen
ner péternér meg azért nem jönnek elő ilyen kétes ügyek, mert szarházi megkegyelmezett neki

ápr. 25: Hadházy Ákos feljelenti Magyar Pétert egy 50 milliárdos csalássorozat lehetséges elkövetőjeként
nyugatifeny.hu/2024/04/25/hadhazy-akos-magyar-peter-diakhitel-kozpont-buncselekmeny-feljelentes

ápr. 29: Tűzszünetet kötött Hadházy Ákos és Magyar Péter
index.hu/belfold/2024/onkormanyzati_valasztas/2024/04/29/hadhazy-akos-magyar-peter-diakhitel-kozpont-korrupcio/
fideszes gyökér
@verőce21: gurul a sok dollár, ugyanúgy mint nekem is.
De a buzibunkók és a háborúpárti faszorrú cigánynemzeti véngecipártiak azért kapják a rubelt.
Peller Anikó
@Tehén: Te lepényt is szoktál enni vagy csak gyártod?
rücsü41
De azért azt is mondta az ügyvéd úr, hogy egyértelmű hogy a szerződések a törvény kijátszása érdekében készültek, és ez azért egy ügyvédnél erkölcsi problémákat vet fel, jelesül azt hogy azt ügyvédi tevékenység nem irányulhat a jogszabályok kijátszására,Az elnök úr aláírt, ellenjegyzett egy ilyen szerződést, s ezért erkölcsi megítélése az elnöknek az hogy nem feddhetetlen , hogy nem makulátlan ,tiszta az erkölcsi magatartása.Az állam elnökétől elvárható hogy feddhetetlen erkölcsű legyen, mert ekkor érdemel minden állampolgártól tiszteletet.Ebből le kell vonni a konzekvenciát az elnök úrnak!
verőce21
Tulajdonképpen egy "ügy" van, amely "foltot ejthet" a köztársasági elnök múltján..., hogy egy kölcsönért, földterületre jelzálogjog bejegyzést ellenjegyzett, mint ügyvéd.
Ez önmagában nem áll meg, mint "földterület átjátszás külföldi személynek".
Mint ahogy nem is került külföldi tulajdonba...!
Clavigo
@verőce21: aha... Ennek azért fussál neki még egyszer...
verőce21
@Clavigo: majd nekifutnak ennek ügyes ügyvédek, ha egyáltalán bűncselekmény hiánya miatt egyáltalán befogadja az ügyészség...!
'29-re ki is tűzik a tárgyalást...! :)
human
Hazaárulók!
A szó minden értelmében.
Yoda69
Hogy lehet egy ilyen hazug, geci Magyarország köztársasági elnöki?
Aki pénzért árulta a magyar termőföldet külföldieknek?
Akinek apja nyilas, majd kommunista besúgó bérenc volt, es mindezt tagadni próbálja?
SZEGYEN A MAGYAR NEPRE NEZVE!
izéke
@Yoda69: mert ez egy ilyen ország lett,ilyenné tették orbánék. Minél nagyobb gazember valaki,annál nagyobb pozíciót kaphat az ország vezetésében,gazdasági irányításában.
izéke
" 2024. május 23. Minden magyar család átlagosan közel 3,5 millió forinttal gyarapodott az idén március végére az egy évvel korábbihoz képest – számolta ki a friss jegybanki adatokból az Azénpénzem.hu. Nagyon jól tudjuk persze, hogy a döbbenetes mértékű, közel 14 ezer milliárdra rúgó vagyonnövekedést egy szűk réteg fölözhette le.

Rekordra ugrott a magyar lakosság pénzügyi megtakarítása az idei első negyedév végére – derül ki a Magyar Nemzeti bank (MNB) által közzétett statisztikából. Egy év alatt döbbenetes mértékű, közel 14 ezer milliárdra rúgó volt a vagyon növekedése. Ez azt jelenti, hogy – számolta ki az Azénpénzem.hu – egy év alatt minden magyar család átlagosan közel 3,5 millió forinttal gyarapodott. Az egy háztartásra jutó félretett összeg pedig már 25,5 millió forint. Ez a hiteleket figyelembe véve is megközelíti a 22 milliót. "
Kinél van az én 25,5 millióm? Vagy annyira félretettem,hogy nem találom? :))))
Dr. Proktor
Dobrev Klára sajnos csak azt bizonyítja hogy önmaga milyen ügyetlen ebben az ügyben!
Berontott a hírrel mint elefánt a porcelánboltba, ahelyett hogy felépített volna egy stratégiát rá...
A köztévés "vita" nélküli vitaműsorba is buzgón megy a semmiért, csak mutogatni akarja magát mert értelmes lehetősége nem lesz, de ha jelentkezne a Való Világba több értelme lenne!
Horizont
Egész Magyarország csak kétes ügyekkel van tele. Kösz Viki.
Pusztai
Szutyok Tomi csupa erkölcsi etikai szutyokkal van tele!
Schmitt, Novák is erkölcsileg bukott, Szutyok vétke nagyobb, összetettebb, többes, valójában erkölcsileg hatalmasat bukott, csak elévülés miatt menekült meg részben a büntetőügyi eljárástól.
... KElnöknek fedhetetlennek kell lennie, erkölcsileg fényes tisztának, nos ez Szutyok Tomiről nem mondható el, sőt az eddigi két bukottnál sokkal szutykosabb, több témában is!!
Sulyok mocskos előéletéhez hez:
disqus.com/home/discussion/444hsz/sulyok_tamas_lelken_szarad_ivanyi_gabor_ugye/
Sakk Matt
@verőce21: Az ellenzék tehetetlen lenne, ha nem csúszkálna ereszen, nem kegyelmezne pedofil bűnsegédnek, illetve nem hazudozna kibertámadásról magas pozícióban lévő fideszes!
Sakk Matt
Tegnap az ATV Aktuál című műsorában Pulai András kifejtette, hogy nem évült el ez az ügy. Ugyanis 2014-ben a Fidesz olyan törvényt alkotott, amely kimondja, hogy a földdel kapcsolatos (külföldieknek átjátszott termőföldek vagy egyéb földmutyik) bűncselekmények nem évülnek el. A visszamenőleges részét pedig felülvizsgálat után az Alkotmánybíróság megerősítette.
Sakk Matt
@Sakk Matt: ...illetve már tegnapelőtt :)
szaboria1
Meg kell nézni a 2014 törvényt melyben úgy szerepel megkell vizsgálni a múltbeli ügyleteket is. Akkor hogy is van ?
A rendelet szerint igy nem évülhet el ha a múltbeli esetet is lehet vizsgálni.
Pusztai
Nekem rejtély, mé van az, hogy vannak kivételesen világos tűrvények, de a felkent jogalsók képesek ellentétesen megmagorázni a delikvensnek?

Azt meg végkép nem értem, a jogalkotásnak is van törvénye, és ha annak nem felel meg egy törvény akkor azt visszamenőlegesen meg lehet semmisíteni, erről mé is van kuss??,
Eladott Ország
Köztársasági elnök, a piramisjátékos, a zsebszerződésekkel kóklerkedő "ügyvéd", közjogi méltóság, az. A papa is tudott a hatalomhoz törleszkedni,de a fiacskája - ez az üldözött (!) akit csak átrugdostak a jogi egyetemen, mert ellenzékieknek volt a "büntetésük"- nos ő legendát gyártott az öregről, miközben ügyeskedett mint ügyvéd, piramis-játékos céges, kórházprivatizáló, földmutyis. A papa a legjobb, elvitték Kohnékat a szomszédból a gázkamrába, neki kellett azonnal a házuk. Egyszerűen nem tudnak maguk közül feddhetetlent találni, mert nincs.
x.com/mirikrantz/status/1793648600989532262/photo/1
szegfue
Szerintem itt nem igazán arról van szó, hogy elévült, vagy sem...Inkább arról, hogy nincs olyan ember, aki tartásával, becsületével, tisztességével méltó lenne a köztársasági elnöki tisztségre M.o.-n?! Egyenesen szörnyü, hogy valakinek egy picit "belepiszkálnak" az életébe, megkapargatják a felszint és különböző disznóságok derülnek ki:((
Pusztai
@szegfue: az előző két köztÁlnok sem btk-s bűntett miatt bukott, hanem erkölcs-etika miatt!!!
Szutyok Tamásnak sokkal nagyobb ebben a bűne, többszörös, minima 3 témában, előzőknek csak 1-1 erkölcsi buktájuk volt ami miatt lemondásra kényszerültek!!!
Mé is a btk-t forszérozzák?
Mert hülyék!!
Menőmanó
Ezek maguk közül már nem tudnak egyetlen fedhetetlen embert sem előkaparni.
Bűnszervezetben tisztességet keresni elég meddő vállalkozás.
Pusztai
Nu ehun-é egy okos pali :

"Raskó György a Sulyok-ügyről: Ha egy ügyvéd nem vette észre, miben vesz részt, akkor nem tudom, hogy szerezte a diplomáját
Az agrárközgazdász szerint körülbelül 500 ügyvéd élhetett meg remekül a zsebszerződésekből, amivel lebukni nagyon nehezen lehetett, noha páran mégiscsak bíróság elé kerültek."

Megjegyzem, Raskó benne volt anno az Antall féle mezőgazdaság szétverésében, és egyetlen politikus aki amikor rájött mekkora hiba volt: BOCSÁNATOT KÉRT!
Peller Anikó
@szegfue: Nem cél a tisztesség. A cél a tisztességtelenség elrejtése, lehazudása egy velejéig romlott olajszőke bűnszervezetben.

Nem mindig sikerül, de ez a hülyébbeket nem zavarja. Az aljasabbakat se. Nem szégyellik dehogy, inkább büszkék rá: háá ezek még lopni se bírnak more..
lusta
@szaboria1: Megszagértik és gyorsan megállapítják, nincs itt semmilátnivaló.
szaboria1
Lám lám mint írtam nem szabad papírok nélkül nyilatkozni.
szaboria1
@lusta:Mai nyilatkozat az Ügyvédikör is azt nyilatkozta elévült de egy köztársasági elnöknek makulátlannak kell lenni.
lusta
@szaboria1: Lefordítom, hogy a nemzethy matyar gyapjasok is és a többiek is értsék. Lehet lopni, csalni, hazudni, ilyen-olyan bűncselekményt elkövetni. A legfontosabb, hogy elévüljön, a pedofilsimogató felcsúti kis pocakos tolvaj zsebcézár kegyeiben legyen a zember és akkor akár Köztársaság nélküli köztársasági elnök is lehet a zember.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.