A május 23-án megjelent Magyar Közlönyben olyan határozatok szerepelnek, amelyeket a kegyelmi botrány miatt februárban lemondott Novák Katalin hozott.

Novák Katalin novemberben mentette fel Varga-Haszonits Zoltán teheráni nagykövetet megbízása alól, helyére Pethő Gyula került. 2024. február 7-én – pedig felmentette az athéni nagykövetet, Haupt Erik Edgárt, akit Sándor Zsolt . követett a poszton.

Mi történt? Novák Katalin újra feltűnt – Határozatai jelentek meg a friss Magyar Közlönyben

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Pár nappal ezután a zköztársasági elnöki poszton is váltás történt; áprilisban már Sulyok Tamás mentette fel Turóczy László nagykövetet, aki helyett Havas Lászlót bízta meg Magyarország OECD és UNESCO melletti Állandó Képviseletének a vezetésével. A köztársasági elnök – a külgazdasági és külügyminiszter javaslatára – Jákó Jánosnak ugyanakkor rendkívüli követ és meghatalmazott miniszteri rangot adományozott

- írja a 24.hu.

A Magyar Közlönyben most megjelent határozatok is jelzik, hogy az államfők jogköre a nagykövetek kinevezése, de miniszteri előterjesztéshez/ellenjegyzéshez kötött. Mindez azért fontos, mert Csárdi Antal (LMP) régóta arról levelezik Magyar Levente külügyi államtitkárral, hogy Szijjártó Péter külügyminiszter elfogadhatónak tartja-e, hogy a bicskei pedofilügyben bűnsegédlet miatt elítélt K. Endre mellett kiálló Balog Zoltán püspök mindmáig képviselheti hazánkat rendkívüli és meghatalmazott nagykövetként. Magyar államtitkár erre csak annyit válaszolt először, hogy a rendkívüli és meghatalmazott nagyköveti rang adományozása, illetve visszavonása a köztársasági elnök jogköre – teszi hozzá a lap.

Forrás: 24.hu

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
Ez a Balogh testvér hol képviseli a hazámat? Ha a Pápuáknál, akkor rendben, már nem emberevők, ott jó helyen van.
fideszes gyökér
Transzvesztika nénikének lenni.
nemzetileg tilos!
Géza
Belpesti degenerálték ismét a magyarokra acsarkodnak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.