Miután Dobrev Klára pénteken újabb ügy kapcsán jelentette fel Sulyok Tamás köztársasági elnököt, az Ügyvédkör ismét utána nézett az állításoknak.

Földbe döngölte Dobrev Klára vádjait az Ügyvédkör – Valóban nincs szó összeférhetetlenségről?

Fotó: Facebook/Sulyok Tamás

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció EP-képviselője pénteken újabb ügyben jelentette fel Sulyok Tamás köztársasági elnököt. Az ellenzéki politikus szerint az államfő alkotmánybíróként törvénytelenül juthatott díjazáshoz, ami összeférhetetlenséget eredményezett. Horváth Lóránt, az Ügyvédkör elnöke szerint ugyanakkor Dobrev Klára állítása megalapozatlan – közölte az index.hu.

Dobrev Klára úgy vélekedett, hogy összeférhetetlenség állt fenn Sulyok Tamásnál, amikor már alkotmánybírói pozíciót töltött be.

Az ügyről a lap megkérdezte az Ügyvédkör elnökét, aki szerint azonban a Dobrev Klára által nyilvánosságra hozott információk tévesek. A DK-s politikus állítása szerint Sulyok Tamás, aki 2014. 09. 27-től az Alkotmánybíróság bírája, 2015. 04. 01-től elnökhelyettese, majd 2016. 11. 22-től a testület elnöki posztját töltötte be, 2019. 10. 04-ig a Szegedi Ügyvédi Kamara aktív tagjaként ügyvédi tevékenységét végzett, és tagságát csak ekkor szüneteltette, majd később töröltette. Horváth Lóránt szerint ugyanakkor ez nem így történt.

Egyeztetve az illetékes Szegedi Kamarával megerősíthetjük, hogy a Köztársasági Elnök Úr az Alkotmánybírósági kinevezését megelőzően kérte a tagságának szüneteltetését, amelyről rendkívüli elnökségi ülés döntött, és amelyet 5 év elteltét követően meghosszabbított

– mondta el az Indexnek.

"Sulyok Tamás 2014. 09. 27. és 2019. 10. 04. között szüneteltetőként ügyvédi tevékenységet nem végezhetett, így az alkotmánybírói jogállása sem lehetett összeférhetetlen” – tette hozzá az Ügyvédkör elnöke.

Forrás: index.hu

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
a magyarok butábbik fele, egyre jobban védi a megkárosítóikat! :)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Philip Marlowe
@KisTehen: A "hosszú cici után"...:DDD
fideszes gyökér
@KisTehen: a haverjaid pont ezért ölik a szomszédainkat.
nehogy belepofázzál az igaz orosz nemzet dolgaiba.

Leháborúzzuk a mocsok okádék magyar faszokat!

DÖGÖLJETEK MEG!
Aki Én
Sulyok magyar földeket játszott külföldiek kezére.
PONT!
jáger laszló
Akkor ez mostantól már kristálytiszta,mint a vakablak!:
Számomra azonban nem!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Philip Marlowe
@Aki Én: PONT TE! Honnan tudod?...:DDD
csak úgy....
a magyarok butábbik fele, egyre jobban védi a megkárosítóikat! :)
szaboria1
Egyet viszont elfelejtett a kézbesítési megbízott címről lemondai.
szaboria1
Horváth Lóránt is legalább megnézné milyen dátum szerepel az adott papíron mielőtt védelmébe veszi.
verőce21
@csak úgy...: 19:58) Egyre jobban igyekszel megdolgozni hazugságokkal is, a Soros bácsi pénzéért...!
csak úgy....
@verőce21: te keversz engem a dagi szerelmeddel! :)
Aki Én
@Philip Marlowe: @Őrnagy: buták vagytok mint a föld. Nem is értitek mi történt.
rücsü41
Nem tudom hogy az ügyvédi kör látta-e a feljelentés összes iratát vagy nem de ha nem látta kkor elhamrkodott nyilatkozatnak tekintem azt.Nem gondolom ugyanis hogy Dobrev Klára bizonyítékok hiányában vádolná mg az elnököt.Az a tény ,hogy amikor alkotmány bíró lett az elnök úr kértze az ügyvédi tevékenységének szüneteltetését amit meg is adott a Szegedi Ügyvédi Kamara szerintem az ügyzsséghez benyújtott okiratok átvizsgálása nélkül nyilatkozott és a nyilatkozat nem jelenti azt ,hogy az elnök úr nem is végezhetett kézbesítési megbízást, és nem vett fel ezért megfelelő díjazást az osztrák cégtől.Ha van Dobrev bizonyítékai között olyan okirat amely azt bizonyítja hogy az elnök úr az alkotmány bírói kinevezése után az osztrák cég nevében tevékenységet végzett akkor szerintem Dobrev feljelentése nem alaptalan.Én azt gondolom hogy az okiratok átnézése nélkül nem célszerű nyilatkoznia senkinek sem.Azt is gondolom, hogy a feljelentés és az ügyvédi kör nyilatkozata között nem telt el annyi idő, hogy az iratokat alaposan átvizsgálták volna, s ezért merész nyilatkozatot tettek az ügyvéd urak.
verőce21
@csak úgy...: te butább vagy, mint a @quadrocopter pedig az is igyekezett mindig választások előtt...!
Yoda69
Az hogy szunteltette a praxist meg nem zárja ki hogy pénzt rakjon el illegális tevékenységéért. Már jól ismerjük sulyok jellemtelenseget.
Géza
Be kell perelni és börtönbe záratja a rágalmazót!
kereső
Eccerú a dolog, eccerúkéim. A kézbesitési megbizott -at a céges iratokban(társasági szerződés) meg kell nevezni, azt a Cégbiróságon be kell jegyeztetni, és be kell jelenteni a NAV-nál a bejegyzés után. Nem hiszem, hogy ennek hiányában Dobrev Klára, aki maga is jogi végzettséggel rendelkezik, ilyet merészelt volna állitani. Az ügyvédi praxis szüneteltetése nem zárja ki, hogy céges megbizott legyen...sőt külföldi cég bárkit megnevezhet kézbesitési megbizottnak, annak nem is kell ügyvédnek, sőt jogi végzettségűnek sem lennie. Ezt azért bizonyára tudja az "ügyvédkör" is. Mint ahogy azt is, hogy ez összeférhetetlen az alkotmánybirói tevékenységgel, sőt az is, hogy valaki a kinevezése után fenn tartsa egy másik ország konzuli megbizatását.
Géza
Le kell Klárát csukatni. Börtönbe a rágalmazóval!
balos
@kereső: Nem akarom megbántani az ügy védek azon körét is akik hívek az eskükhöz,de azért kíváncsi lettem volna,hogy hányan söprik le magukról a maffia Körük felszópását amit az Ő nevükben is beadtak a szutyok védelmében!aKit hazugságon kapnak az másra is képes!A jóra viszont alkalmatlan,hacsak nem a nemzethy seggen nyelvel!Mert a tömeggyilkosaink így szeretik kiválógatni a megbízhatatlanokat!EGY NEM LÉTEZŐ CÍM BETÖLTÉSÉRE!
Géza
@Eladott Ország: Hozzád meg ki szólt?
Géza
@Eladott Ország: Ismétlem! Ki szólt hozzád?
Nessy
Ellenzéki esetében már ott lennének a fegyveres NAV ellenőrök házkutatást tartani, meg az ÁSZ, a SZVH, az összes fenemód "független" színtársulat!
szaboria1
Azért milyen érdekes a tegnapi bejelentés óta egy árvaszót sem mond a Sándorpalota lakója.
KisTehen
@csak úgy...: ner pétert? ... már szarházi se buzerálja
Giovanni Alba
ugyvedkor.hu/rolunk
Újraélednek a polgári körök, csak most "szakmai alapon"? Önjelölt megmondó emberek, saját meghatározásuk szerint mindentől és mindenkitől függetlenül. A Magyar Ügyvédi Kamara meg húzza meg magát a sarokban ameddig jól van dolga? Mi lesz a következő lépés? Bírói kör, akik majd jól kielemzik a bírósági eljárásokat és ítéleteket?
Nem ismerik a kurta intést, miszerint kibicnek kuss legyen szakmai kérdésekben? Véleménye persze lehet, éppen úgy, mint bárki másnak, de az is csak egy vélemény, annyit ér, mint bárki másé és éppen úgy nem kötelez senkit semmire, hiszen ez a kör -saját meghatározásuk szerint- mindentől és mindenkitől független. Partvonalon kívüli mindentudók.
Yoda69
@Géza: Nyugodj le sikari, ha sulyoknak nincs takargatni valoja akkor perre megy. De szerintem nem fog. Ugyanogy sunnyog, mint apja naci/bolsevik es kommunista besugo multjaval kapcsolatban. Ott is kiderult hogy hazudott. Itt is ki fog derulni az igazsag.
sulyok repulni fog, de csak a valasztasok utan.
Géza
@Yoda69: Már hogyne perelne ilyen rágalmakra? Ha meg nem tudsz normálisan szólni, beszélgess az elvtársaiddal.
Billibácsi
@szaboria1: Pali bácsit palira vette a földmaffia? Egy ügyvédnek, ha már ügyvéd, tisztában kell lennie azzal, hogy mit ír alá! Tudta az öreg, hogy mi a dörgés, csak hát biztosan viszketett a zsebe!
Toller Béla
Ennek a kirohanásnak némileg ellentmond, hogy kézbesítési címként szerepel legalább egy éven át, miközben már alkotmánybíró. Nehéz a tényekkel szemben becsületesnek látszani ! Most majd jön azzal, hogy ez szívességi szolgáltatás volt...Aki meg ránéz erre a szerencsétlenre, hát nem egy köztársasági elnököt lát, az biztos !
Yoda69
Sulyok ezzel elvesztette az osszes hitelet a magyar emebrekkel szemben. Nem vitas hogy mennie kell. Snitt Pal ettol sokkal kisebb bunert kellet hogy távozzon, ugyanis a plagizalas jelenleg nem buntetheto a BTK szerint, viszont erkolcstelen dolog. Amit sulyok muvelt nem csak erkolcstelen, de buntetheto is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.