Tizenegy konzul segíti a helyszínen a magyar szurkolókat az Európa-bajnokság mérközésein Kölnben és Stuttgartban is – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter közösségi.

A tárcavezető hangsúlyozta: "Ahogy az lenni szokott minden alkalommal, amikor nagy létszámú magyar állampolgár tartózkodik egy helyen külföldön, például sporteseményeken, akkor a külügyminisztérium nagy létszámú konzuli jelenléttel van jelen ezeken a helyszíneken".

Szijjártó mindenkit mozgósít, nagy erőkkel kivonul a külügyminisztérium

Fotó: Facebook/szijjarto.peter.official

Most is így lesz ez, mind Kölnben, mind pedig Stuttgartban. Mindkét város repülőterein, illetve vasútállomásain, a szurkolói zónákban, a stadionokon kívül és a stadionokon belül is ott lesznek a kollégáink. Minden egyes mérkőzésre mi is kiállítjuk a konzuli tizenegyünket

- fűzte hozzá.

"Tizenegy konzul teljesít majd szolgálatot minden mérkőzésen. Annak érdekében, hogy ha ügyes-bajos dolgaik akadnak a magyar szurkolóknak, akkor azt már helyben meg tudjuk oldani, és így a lehető legkisebb bosszúság társuljon csak a szurkolói élményhez" – emelte ki.

A miniszter ezután arra kérte a Németországba utazó hazai szurkolókat, hogy regisztráljanak konzuli védelemre, amit a Külgazdasági és Külügyminisztérium honlapján megtehetnek néhány kattintással.

"Ez azért nagyon hasznos, mert ha valaki bajba kerül, akkor azonnal fel tudjuk venni vele a kapcsolatot, tudjuk, hogy hol, kit kell keresni, vagy éppen kit kell értesíteni. Van egy mobilapplikáció is, Konzinfo Utazom a neve" – közölte.

Arra kérek mindenkit, akinek lehetősége adódik, hogy ezt a mobilapplikációt töltse le. A szurkolói zónákba minden esetben mobilirodákkal fogunk kitelepülni, ami lehetőséget biztosít majd arra, hogy a helyszínen is meg tudjuk oldani adott esetben a dokumentumok pótlását vagy bármilyen ügyes-bajos dolgot

– mondta.

"A legfontosabb a konzuli védelemre történő regisztráció. Mert ha baj van, akkor a segítség gyorsasága számít. És ha tudjuk, hogy kit kell keresni, tudjuk, hogy hol kell keresni, tudjuk, hogy kit kell értesíteni, akkor tudunk igazán hatékonyan segíteni" – tette hozzá.

Minden mérkőzésen tehát tizenegy magyar konzul lesz a helyszínen és segíti a magyar szurkolókat abban, hogy csak a szurkolásra, csak a magyar válogatott támogatására kelljen koncentrálni

– összegzett.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium Konzuli Szolgálata három speciális ügyeleti telefonszámot és létrehozott, amelyet baj esetén hívhatnak a Németország tartózkodó szurkolók (+36 30 084 1605, +36 30 387 0636, +36 30 120 9151).

Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnökének tájékoztatása szerint az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) arról biztosított, hogy a rendezőkkel és a városokkal zavartalan az együttműködés, és mindent megtesznek azért, hogy minél zökkenőmentesebb és biztonságosabb legyen a lebonyolítása az Európa-bajnokságnak.

Magyarországról három meccsre összesen körülbelül 40 ezer szurkoló érkezik. A Magyar Labdarúgó Szövetség minden segítséget megad

– tudatta.

Arról is beszámolt, hogy egyrészt a beléptetőkapuknál biztosítanak magyar tolmácsolásra lehetőséget, akinek szüksége van rá, másrészt biztosítják a helyszíneken, hogy ha a szurkolók kívánják, akkor együtt vonuljanak ki a stadionhoz.

Arra kérte a magyar drukkereket, hogy vegyék figyelembe, hogy "nemcsak a magyar válogatott, hanem ők is az országot képviselik, tehát ennek megfelelően ne üljenek fel semmiféle provokációnak".

A fanzónában étel-ital várja a magyar szurkolókat és zene, úgyhogy minden adott ahhoz, hogy zavartalan jó szórakozás legyen, és bízom benne, hogy ez hozzásegíti a csapatot a szurkolással együtt az eredményes szerepléshez is

– jelentette ki.

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ágimami
"Most is így lesz ez, mind Kölnben, mind pedig Stuttgartban. Mindkét város repülőterein, illetve vasútállomásain, a szurkolói zónákban, a stadionokon kívül és a stadionokon belül is ott lesznek a kollégáink. Minden egyes mérkőzésre mi is kiállítjuk a konzuli tizenegyünket"

Hát igen!! Ehhez értetek csak igazán!!!:DDD
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
simmering73
Mi van szúnyogcsődör? Egyből béke köszöntött erre a megvezetett országra? Vége a háborúnak?
Pági
Más ország is így csinálja? Vagy csak ez fontoskodik megint?
Nyírfa
Már azt hittem, kitört a háború. De csak nem akar. Mi lesz így Orbánnal? Hogy és mitől véd meg minket?
Esetleg magától? Ez jó ötlet, nem?
namihami
Detoxikálásban másoddiplomát megszerzett és gyakorlattal rendelkező ""Szijjártói politikusok"" keresetnek!
Billibácsi
11 konzul az egy komplett csapat! Kakadu akár pályára is küldheti őket.
ágimami
"Most is így lesz ez, mind Kölnben, mind pedig Stuttgartban. Mindkét város repülőterein, illetve vasútállomásain, a szurkolói zónákban, a stadionokon kívül és a stadionokon belül is ott lesznek a kollégáink. Minden egyes mérkőzésre mi is kiállítjuk a konzuli tizenegyünket"

Hát igen!! Ehhez értetek csak igazán!!!:DDD
szegfue
Értehetetlen ez az egész! Pl. egy olimpiára miért nem "mozgósitja" a 11 konzult? Vagy ha én bárhova elutazok pihenni, akkor nem fontos, hogy ha bajba kerülök, akkor rögtön segitsenek? Pedig oda is kisérhetne legalább 1 konzul:)))
Nyírfa
@szegfue: 13.25

A te kedvedért még a nemkormánygépet is felajánlja. :)
Giovanni Alba
Talán ha nem lennének "balhés szurkolók", akkor nem lennének "szurkolói balhék" és akkor erre a nevetséges felhajtásra sem lenne szükség.
A sörfesztiválra milyen készültséget szerveztek? Vagy ott elrendezik a dolgot a helyi rendfenntartók?
szegfue
@Nyírfa: Becs.szavadra megigéred?:))
rohács1926
@Nyírfa: Van annyira elvetemült, hogy saját magától még ő sem tudna megvédeni minket.
balos
@rohács1926: Hát remélem,hogy a "távoltartási" végzést betartja,mert olyat rúgok a szét kefélt farába,hogy elvetél!
Eladott Ország
Az egész külügyminisztérium inkább kiköltözhetne Kirgizisztánba vagy Azerbajdzsánba örökre. Bár a csirkefejű szivesen látott vendég Fehéroroszországban, Minszkben is. Ot még fogadot vendég, mert Nyugat - Európában már szóba sem állnak vele.
Pusztai
Szóval egy hónapig mi fizetjük a minisztériumi tagok német eb költségeit.
Jó mi??
Nyírfa
@szegfue: 14.41

Előre nem iszom a medve bőrére, de még ma beszélek vele, és tolmácsolom a választ, ezt megígérem. :))
Nyírfa
@rohács1926: 15.09

Igen, ez bonyolult, inkább orvosi, mint jogi eset. :)
kereső
Pjotr szerintem a TEK-et is delegáld melléjük, mert ha véletlenül kissé elszaladna velük a ló, és tojnának a német törvényekre, legyen aki megvédi ezeket a nagyszerúeket a kölni rendőrségtől. Mer a konzulok, az samafu, az nem fog odaállni a rohamrendőr elé.

A pofám leszakad, orbanisztán külügyminiszterének ez a legfontosabb feladata, a szövetségeseknek kiosztott pofokon kivül, hogy a szórakozni vágyókat konzulok segitség. Miközben a külföldön nyitott konzulátosokon lehetetlen időpongtot kérni is, hogy az ott született gyermek magyar anyakönyvvezetését elinditsák. Ja, az nem fontos...ezért vannak a konzulok, hogy foci drukkerek szórakozását segitsék. Ez is "hungarikum", kéretik felvenni a nyilvántartásba.
Nanya
Ne csináld már" fiam péter,nem vagy még egy kilométer" !
Osztán munkaidőben lesztek ? És fizetést is kaptok erre az időre péter?És szalámis szendvicset esztek ,úgy 4-5 millióért? És péter minden konzul veled együtt saját pénzén utazik ? És péter ,hová lesznek ennek a kiruccanásnak a költségei elkönyvelve??
Csak még annyit péter,hogy mi ( tudod mi vagyunk a nép),mi már nagyon unjuk amit művelsz a pénzünkön.
Nem lesz ennek jó vége péter !
A többit tudod péter.
leszholnapis
@kereső: nyamvadt focirol több info van mint az ország dolgairol------remélem '26 ban eltakarodtok a f@szba
kereső
@Nanya: Miket nem kérdezel! Pjotr külügyminiszter, nem könyvelő. Neki ezzel nincsen dolga,csak a pénzköltéssel, meg a toporzékolással.
ágimami
@Qqberci: Persze hogy van, csak pont arra nincs, amire kellene!!! Ez már nagyon régóta így van!!
Toller Béla
Felesleges pénzszórás ! A külügy a foci szolgálatában ! És a feladatokat addig ki látja el ? Háború van, vészhelyzet, vazze, most mi lesz ? Saját zsebből megy a dolog ?
csak úgy....
ahol sok a birka oda sok juhász kell...
szegfue
@Nyírfa: Kösz.! Akkor várok türelmesen:)))
Nyírfa
@szegfue: 10.07

Sajnos, a külügyminiszter úrnak sürgős vétói vannak, nem tud a rendelkezésünkre állni. Türelmedet és megértésedet köszönöm.
(Azért nem hagytam annyiban, megmondtam neki, idefigyelj, Pjotr, el leszel küldve a búsba, ha nem használhatjuk a saját gépünket, Végül is, mi vettük, a miénk, ő csak használja. Szerintem megszeppent, de azért nem vennék rá mérget.)
szegfue
@Nyírfa: Micsoda jó életem van?! Te intézed, én meg csak élvezem... igazán köszönöm már csak a szándékodat is!
Nyírfa
@szegfue: Ó, a szándék ingyen van, a többit később rendezzük! :)))
vacsi
Helyes! Dolgozzanak a pénzükért!
Nyírfa
@szegfue: Ácsi az egész! Azóta sem hívott, úgyhogy megsértődtem. Hogy képzeli, hogy a munkaadóját negligálja? Úgy leszedem a gépét a levegőből, hogy csak úgy nyekken!
Ne haragudj, de kárpótlásul felajánlom a varázsszőnyegem, mondjuk ez előbb is eszembe juthatott volna.
( A választások teljesen lekötötték a figyelmem. )
szegfue
@Nyírfa: Kösz. az intézkedésedet! Rendes vagy, hogy felajánlod a varázsszőnyegedet is, amit nem fogadok el, mert az én "banyarobogóm", a seprüm gyorsabb:)))
A választásokról meg ne is beszéljünk... nálam is megállt az élet.
Nyírfa
@szegfue: Óh, seprű! Abban aztán van kilométer! Ráadásul van mibe kapaszkodni. A múltkor az óperenciás fölött olyan viharba kerültem, hogy még Poszeidónhoz is imádkoztam, csak ezt ússzam meg, és olyan biztonsági övet varratok a szőnyegemre, amelyben Zeusz sem fog hibát találni.
Mint látod, megmaradtam, és egy ideje gondolkodtam is a váltáson. Azt hiszem, a seprű lesz az igazi, Én is rá szavazok!
szegfue
@Nyírfa: Nekem jó a tapasztalatom, javaslom Neked is!:)))
csak úgy....
"Csak egy bolond aggódik olyasmiért, amin nem változtathat."

(Patrick James Rothfuss)
Pusztai
„ Kis ország vagyunk, egy csőcselékünk van, azzal kell mindent megoldani. ”
– Heltai Jenő
szegfue
@Pusztai: Csak 1, de nekem igy is elég:))) Tudod, ha több lenne, akkor már szédülnék a sebességtől:))
Nyírfa
@szegfue: @Pusztai: Jót nevettem! :)))
Szegény Dzsoni és Árnika
Tizenegy konzul segíti a helyszínen a magyar - hungarista nyilas fasiszta nácikat.

"Öld meg mind, Isten majd szétválogatja."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.