Egy kőbányai szavazókörben a visszalépő Szentkirályi Alexandra mellett Karácsony Gergely neve is áthúzottan jelent meg egy szavazólapon.

Kőbányán Karácsony Gergelyre sem lehetett szavazni – Szentkirályi Alexandra mellett az ő nevét is kihúzták

Egy férfi átveszi a szavazólapokat az önkormányzati, európai parlamenti (EP-) és nemzetiségi választásokon a II. kerületi Áldás utcai általános iskolában lévő szavazókörben 2024. június 9-én – Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A Telex egyik kőbányai olvasójának beszámolója szerint egy helyi szavazólapról nemcsak a visszalépő Szentkirályi Alexandra, hanem a hivatalban lévő főpolgármester, Karácsony Gergely neve is eltávolításra került. A jelöltek neveit vastag, fekete filctollal húzták át, ami megnehezítette a szabályos szavazást Karácsonyra.

A helyi választási iroda vezetője a lapnak elmondta, hogy nem értesültek az esetről a 25. számú szavazókör szavazatszámláló bizottságától (SZSZB), de a jelzés után információt kértek. Kiderült, hogy egy szavazó észlelte a hibát, és jelentette azt a bizottságnak, amely ezután új, hibátlan szavazólapot adott át. A SZSZB szerint a szavazókörben további hibás szavazólap nem fordult elő, és hasonló incidensről más kőbányai szavazókörből sem érkezett jelentés.

A tájékoztatás szerint utólag már nem lehet megállapítani, hogyan keletkezett a kettős áthúzás, ezért a helyi választási irodának sincs lehetősége a további intézkedésekre.

Forrás: telex.hu

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Hát, ezekre nincs mit mondani! Nem baj, majd találnak Vitézínek 325 szavazatot, és béke lesz! Hogy a stabálytalanságok a Holdról is látszanak, a fidesz esetében nem probléma, csak ellenkező esetben!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pusztai
Szóval törvény le van szarva.
beszarok, Karácsony nem 324 hanem 3240 szavazattal fog nyerni.

szégyen!
RonaGyuri
Lehet nem fog tetszeni, de csak egyetlen korrekt megoldás lenne

de tartok tőle – s nem csak azért, mert ez a Pártnak nem érdeke. sem konkrétan, sem pedig általában - érdemben fel sem merül

Annyira jól sikerült Orbánék ócska kis trükkje a főváros főpolgi választás ügyében,
Nem történt meg a kihúzás,
mást is (naná, hogy Karácsonyt) kihúzták,
a kihúzás nem jól látható,
etc.
valamint Dávidka állítólagos gyanúja arról, hogy
egyfelől; számottevő szavazókörben tévesen értelmezték a jogi helyzetet (meg kell jegyezzem ez a Lázár-i kitétel egy durva választó-jogi baki, a kiesett jelöltre is szavazás nem véletlen),
ráadásul; ezek zömmel az ő kárára történtek volna
hogy sok mindennek lehet nevezni a helyzetet (talán ez volt a cél???) csak megnyugtatónak nem. Az egyetlen korrekt megoldás az lehetne, ha a főpolgármester választást – mintegy 2. forduló - MEGISMÉTEKNÉK a két jelölttel.
Hála a ártunk és qurmányunk erősen véleményes – csínytevés és/vagy justis mortis – választás lebonyolítási akciójának erre bőven van még idő is, hiszen a jelenlegi önkormányzatoknak az őszig tart a mandátuma! =))
Cherry
A kis pitiáner meleg , remélem veszit, fidesz csürhe
telegdilaci
@percsi:Jól ki lett ez találva már az érvénytelen szavazatok újra számolása után arra is fény derült hogy volt olyan kerület,ahol a Szentkirályi nevének kihúzása mellett a Karácsonyé is ki volt húzva mit tehet a választó ha csak a Vitézi neve maradt a szavazólapon,csak rá tud szavazni,azért érdemes lett volna átvizsgálni az I.kerületet is ahol 800-Venezuelai is szavazhatott tudja valaki hogy milyen jogon amikor mi szavazni mentünk,Személyi igazolvány lakcím kártya kellett ezeknek mindez honnan volt meg? ezek az Emberek az Orbán nevének kiejtésén kívül egy szót sem tudtak Magyarul,érdekesnek találtam azt is hogy honnan volt nekik okos telefonjuk,amin keresztül kapták az utasításokat hogy melyik pártra kell nekik szavazni,gondolom a pártlogók rá voltak telepítve az okos telefonjaikra,én ezt elég választással való vissza élésnek vagy csalásnak gondolom!
CsipkeRózsa
"A tájékoztatás szerint utólag már nem lehet megállapítani, hogyan keletkezett a kettős áthúzás, ezért a helyi választási irodának sincs lehetősége a további intézkedésekre."

A Szentkirályi féle X jelölésről sem lehet tudni, mikor keletkezett az X. !!!

A csalások csalásával való tupírozása!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.