Pontosabban exbankrablót. Ambrus Attila – akit talán sokan Viszkisként jobban ismernek – könyvet írt, amely arról szól, hogy vannak emberek, akik bekerülnek az árnyékos oldalra, majd kijönnek, és nagyon nehéz elindítaniuk az életüket. A könyvnek az egyik legfontosabb üzenete, hogy kezdj magaddal valamit. 

Ambrus Attila az Indexnek mesélt arról, hogy miért fogott a könyvírásba. Mint mondta: "Elsősorban az, hogy van két pici gyerekem, és nekem nagyon fontos, hogy valami olyat hozzak létre, aminek van társadalmi üzenete."

Ez a könyv pont arról szól, hogy vannak emberek, akik ugyanúgy, ahogy én is, bekerülnek az árnyékos oldalra, majd kijönnek, és nagyon nehéz elindítaniuk az életüket. A könyvnek az egyik legfontosabb üzenete, hogy kezdj magaddal valamit, akár bent a börtönben, akár a kinti életben. Sok felkérésnek teszek eleget, rengetegen helyen voltam már, önkormányzatokhoz járok, csapatépítőket tartok, multicégek jönnek hozzám, és sok mindent elmesélek nekik, a saját tapasztalataimat, a konklúzióimat.

- magyarázta Ambrus Attila, aki szerint a gyerekkora alapján szinte kódolva volt, hogy rossz úton indul el, ami nem jelenti azt, hogy ez felmentés lenne.

Nem szeretné azt a látszatot kelteni, hogy azért lett az, aki, mert az édesanyja otthagyta, hiszen „rengeteg embernek van ilyen sorsa, mégsem lett bankrabló”. Mint mondta, nem büszke arra, amit tett, sok embertől kért bocsánatot a történtek miatt, de sokan azóta is neheztelnek rá. Példaként említette, hogy korábban Visegrádon találkozott egy nővel, aki azt állította, a pokolba kívánja őt amiatt, mert anno a szekrénybe lökte őt.

Ő soha nem bocsátott meg, amit abszolút megértek. A bíróságon még a macskától is elnézést kértem, de az a baj a nem megbocsátással meg a gyűlölettel, hogy megmérgezi az ember lelkét. Ha így élünk, azzal nem jutunk sehová.

Gyakorlatilag az a kiindulópont, hogy hátha van néhány olyan ember az országban, aki ha ezt elolvassa, akkor átgondolja az életét, és azt mondja, igenis van értelme újrakezdeni, és valami mást csinálni – mondja Ambrus. 

A Viszkis arról is beszélt, hogy rengeteg városba nem engedik be, mert ott a helyi kiskirályok úgy gondolják, hogy nem méltó az adott rendezvényre

"Sokan állnak mellettem, akik nem bangladesi lájkolók, hanem valós emberek. Ott vagyok néhány napig, ott étkezem, ott szállásolom el magam, tehát tulajdonképpen bevételt viszek a városnak, és mégis úgy gondolják, hogy nem vagyok méltó az adott rendezvényhez. Ez már egyre inkább zavar, így fölemeltem a hangom, de csak azért lázadok ez ellen, mert ha velem ezt ma megcsinálják, akkor holnap mással fogják. Nem hiszem, hogy vezet bárhová is, ha embereket tiltunk ki különböző okokból, a múltjuk vagy a világnézetük miatt"- fogalmazott Ambrus Attila, aki jelenleg kerámikusként tartja el a családját. 

Húzz a bánatba – Erre senki sem mert gondolni, megfenyegették a fegyveres bankrablót

Ambrus Attila jó útra tért. Segíteni akar másoknak  Fotó Facebook/Ambrus Attila 

Forrás: Index

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
az igazi matyarok kedvelik a TOLVAJ-okat!! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.