Egy bő egyórás interjú utolsó percében hangzott el először (mármint a kegyelmi botrány ismertté válása óta először) Balog Zoltán református püspök szájából az áldozatok felé az a szó, hogy bocsánat. Nem kapkodta el, és rögtön mellétett pár állítást, ami ennek a kényszeredett bocsánatkérésnek is felezi az értékét. Még mindig ott tart, hogy ő az, akit „megrázkódtatás” ért, és hogy a külvilág a hibás: „higgyék el, én jó ember vagyok, és az egyházam is jó”. De az az igazság hogy ha ezt erősítgetni kell – akár egy püspökről, akár az egyházáról van szó –, az önmagában is bizonyíték rá, hogy valami alaposan félrement.

Forrás: nepszava.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Touché!

A mindig elgondolkodtató Hargitai „Föl nem tett kérdések”-je nagyon ott van

Végkövetkeztetése pedig telitalálat:
„Lelkipásztorként pedig Balog Zoltán nem most bukott meg, és még csak nem is akkor, amikor bekapcsolódott K. Endre kegyelmének kieszközölésébe (vagy a következmények elsimításába; utóbbira sokkal nagyobb az esély). Hanem akkor, amikor fölvállalta egy keresztényi szemszögből vállalhatatlan kormány embertelen egészség- és oktatáspolitikájának kiszolgálását. Minden más ebből következett - a kegyelem-közbotrányban eljátszott dicstelen szerep is. ”!! =))
Külön érdekessége a cikknek az az árnyalt párhuzam a két „szakma” - az újságírói és a lelkipásztori – között. Bár az a félmondata, hogy „az ő szakmájában az ember nem csak lefelé tartozik elszámolással” egy kicsit meglepett!! =))
Dr. Proktor
Az egyházával remélem nincs baj, de annál több baj lehet a Balog féle nertársakkal, akiket csak a pénz és a hataloméhség az útjukon, Isten tanításainak követése helyett!
A hívekn nagy részének azonban van egy nagy hibájuk, ami országos jelenség - agyatlan birkaként tűrik el ezeket az ösztönlényeket, sőt mennek utánuk, követik őket és ez bizony leamortizálja egyházukat...
Nem véletlen hogy ezek a pénzéhes egyházak veszítik a normális értékitéletű híveket.
RonaGyuri
@Dr. Proktor: de bizony azokkal is bak van, senki sem kényszeritette őket erre a benyalásra! =))
Dr. Proktor
@RonaGyuri: A kényszer eléggé relatív fogalom, a lelki alkalmazkodás pedig csak egyik formája, pont mint a megfelelési kényszer. ami nem kívülről inicializálódik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.