Minden 65 év feletti, magyar lakcímmel rendelkező, magyar állampolgárnak jár a Gondosóra szolgáltatás. Célja, hogy gyorsan és hatékonyan segítsenek a vészhelyzetben az időseken. Azonban csak minden negyedik idős él ezzel a lehetőséggel.

A Gondosóra program, melyet Magyarország Kormánya indított útjára, életmentő szolgáltatást nyújt az idősek számára – írja a penzcentrum.hu. Ez az ingyenesen igénybe vehető jelzőkészülékes segítségnyújtás elsősorban a vidéki területeken élő idősek számára jelent nagy segítséget. A HelloVidék által megkérdezett sajtóosztály részletesen ismertette a program működését és célját.

Az óra egy egyszerűen kezelhető jelzőkészülékkel működik, amely lehetővé teszi az időseknek, hogy sürgős esetben azonnal segítséget kérjenek. Éjjel-nappali diszpécserközpontban képzett munkatársak állnak rendelkezésre a segítségnyújtásban. A egyszerűen lehet kezelni: egy gombnyomás elég ahhoz, hogy kapcsolatba léphessenek a diszpécserrel.

Lehetőség van arra, hogy csak tájékoztatást kérjenek telefonon keresztül, de súlyosabb esetekben akár a sürgősségi segélyszolgálatot is riaszthatják. A program már több mint 600 ezer felhasználót számol Magyarországon, és napi átlagban 3000 jelzést kezelnek.

Ingyen jár a nyugdíjasoknak ez a fontos segítség, mégsem él vele mindenki

Az időseknek ingyenesen jár a Gondosóra program/Fotó: 123rf.com

Már minden negyedik 65 év feletti állampolgár igénybe vette ezt a szolgáltatást hazánkban. A pozitív visszajelzések mellett konkrét esetek is bizonyítják a rendszer hatékonyságát. Volt, hogy autóbalesetben szenvedett sofőrök vagy eltévedt túrázók is gyorsan segítséget kaptak a Gondosórán keresztül. Regisztrálni a programba többféleképpen lehet: online, telefonon vagy papíron. A regisztrációnak három feltétele van: betöltött 65 év, magyar állampolgárság és bejelentett magyarországi lakcím.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.